Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
@arkady1964 raczej takich motywów nie będę dodawał.

@leszekgd widok posterów właśnie mam już dodany + możliwość włączenia clearlogo.
Tutaj gatunek się zmieści.

[Obrazek: fylElBy.png]

[Obrazek: Oo3wBFV.png]

Do "Media Info2" i innych widoków dodałem oceny, więc miejsca wcale nie ma aż tak dużo.
Jeśli ma być gatunek to kosztem opisu, ew. jako opcja. (Dla mnie ważniejszy jest opis Tongue)

[Obrazek: g0O3ZjL.png]

leszekgd napisał(a):W widokach typu lista czy media info nie pokazuje progresu odtwarzania (jedynie obejrzany albo nieobejrzany).

Nie do końca rozumiem, o jaki progres chodzi?
O ikonkę wznowienia? Ta działa bez problemu.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy, z tymi "Motywami koloru", to tak na luzie...  Ja tego nie potrzebuję, myślałem tylko o ułatwieniu dla początkujących...

Jest temat, który wzmiankowałem, może kiedyś dodasz coś podobnego jak "Motywy koloru" do skórki.  Nie jest to jednak niezbędna funkcja.

Jeszcze raz dzięki za Twoją pracę nad skórką AZ2:R

Edycja.  "Do "Media Info2" i innych widoków dodałem oceny, więc miejsca wcale nie ma aż tak dużo.
Jeśli ma być gatunek to kosztem opisu, ew. jako opcja."

Przepraszam, ale nie taka opcja.

Może być opcja gatunek zamiast ocen do wyboru w opcji.  Ta opcja z pewnością byłaby przydatna.
Odpowiedz
@DenDy chodzi o te zielone niedokończone okręgi:

[Obrazek: NzRz22hl.jpeg]
W media info2 ich nie ma

1
Odpowiedz
Postęp filmu jest zawsze pokazany na następnej planszy do linków (postępu filmu w środku okręgu pokazany jest w pełnym kolorze, pozostała w okręgu jest przezroczysta), po kliknięciu jest Wznów od... ,  ale na 1 planszy tj. Media Info 2 ich nie ma, dopiero na 2, która wyświetla się po kliknięciu w film (link).

Może tylko dylemat preferencji do wyświetlenia (z którego linku postęp filmu), to jest wtedy gdy ktoś zaczyna oglądać z kilku linków i nie kończy...  Który postęp filmu ma być pokazany na planszy "Media Info 2" (wydaje mi się, że ten gdzie jest największy postęp filmu, lub z ostatniego otwartego linku).

@DenDy  W widoku "Media Info 2" może być opcja gatunek zamiast ocen do wyboru w opcji.  Ta opcja z pewnością byłaby przydatna. 
Nie mam wątpliwości, że wiele osób, woli informację o gatunku, gdyby mieli możliwość wyboru tego w opcji ustawień skórki...

Proszę o Feedback

Pozdrawiam

Podziękowali: leszekgd
Odpowiedz
@DenDy zrobiłem aktualizację skórki. Wielki szacunek jak zwykle za Twoje zaangażowanie i szybkie poprawki względem naszych "list życzeń'. Widok Poster Showcase dla mnie idealny! Znalazłem jeden bug: przy wyłączeniu przycisku pauza/stop nie można poruszać się po OSD.
Jeszcze raz dzięki!

1
Odpowiedz
Ja tam żadnej aktualizacji nie zauważyłem, ani na GH, ani w Repo. dalej jest wersja 1.0.18...

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

@arkady1964 By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wersja Ci się nie zmieni ale poprawki wejdą Wink

1
Odpowiedz
@DenDy jednak najlepszym dla mnie widokiem jest Flix Poster. Posiada wszystkie podstawowe informacje. Zmień proszę tylko wyświetlanie jednego gatunku danego filmu na wszystkie (nie zaburzy to koncepcji tego widoku, najczęściej są dwa albo trzy gatunki). Po za tym w widokach Poster Showcase i Landscape Showcase zamiast ilości głosów IMDB pokazuje ocenę widowni RT.

1
Odpowiedz
@DenDy, dzięki, że w widoku "Media Info 2" jest możliwość dodania informacji o gatunku filmu.

Używam tylko jeden widok "Media Info 2" i jest to dla mnie istotne...

Info dla użytkowników AZ2:R, domyślnie nie ma wyświetlenia gatunku filmu w "Media Info 2".

Jednak gatunek filmu się załączy w "Media Info 2", gdy:

Ustawienia > Ustawienia skóry > Biblioteka > TYPY WIDOKÓW > Wyłącz wyświetlanie gatunku w niektórych widokach - WYŁĄCZONE

Zrzut ekranu, link:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Czyli funkcja z opcją gatunek działa. Nie zauważyłem jednak żeby kółko postępu filmu się wyświetlało na "Media Info 2", ale to jest dla mnie już drugorzędne, jakby działało fajnie, nie działa trudno.

Reasumując, została prośba o 1 funkcje, ponieważ:
1. W widoku "Media Info 2" możliwość w opcji wyboru wyświetlenia gatunku - DZIAŁA.
2. Mająca mniejsze znaczenie, prośba o kółko postępu filmu w widoku "Media Info 2"  - nie działa

Zaznaczam, że punkt pierwszy miał dla mnie najważniejsze znaczenie.

Pozdrawiam

Podziękowali: leszekgd
Odpowiedz
@DenDy już sobie sam naniosłem poprawki (dotyczące play/pauza i gatunków w Flix Poster) ale i tak czekam na Twoje oficjalne. Podłączam się do @arkady1964 względem modyfikacji powyższych dwóch rzeczy w widoku Media Info 2.

Pozdrawiam

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości