Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
@DenDy super prezentują się nowe widoki! Mam kilka sugestii:
W nowych widokach Clear Logo się dubluje.

[Obrazek: nr0yQlNl.jpeg]

Nad opisem zostawiłbym nazwę zwykłą czcionką a Clear Logo u góry na środku. Zaoszczędziłoby to dużo miejsca na opis i gatunki (flix poster2). Wstawiam skrina z filmem który nie ma Clear Logo dla zobrazowania "oszczędności":

[Obrazek: rKwKlgMl.jpeg]

Jak zwykle wielkie dzięki za Twój wkład i nowe zmiany!

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Dubluje się bo masz włączone wyświetlanie clearlogo w nagłówku. Zablokuje wyświetlanie tego w tych widokach, bo to bez sensu.
Ten widok to ma być kopia tego ze strony głównej, a on jest typowo pod clearlogo (w końcu to wzorowane na netflixie), więc nie będę robił zwykłej czcionki + logo na środku.

Podziękowali: arkady1964, leszekgd
Odpowiedz
Smile 
Moim zdaniem, wszystko działa bardzo dobrze.  Smile   Można podbić wersję.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy faktycznie miałem to włączone.  Sorki, nie było tematu.
Odpowiedz
Jednak zmodyfikowałem nowy widok pod siebie. Clear Logo często bywa mało czytelne. Zrobiłem coś takiego:

[Obrazek: VY5z957l.jpeg]

@DenDy mam nadzieję że nie odbierasz tych moich modyfikacji jako droczenie się z Tobą. Mam do Ciebie ogromny szacunek. Wprowadzasz bardzo szybko moje sugestie. To normalne że nie będziesz robił skórki tylko pode mnie. Masz w głowie pomysł na rozwój i nie musi się on pokrywać z moim. Fajnie że wrzucasz na Githuba drobne poprawki. Dzięki temu mogę dowiedzieć się więcej na temat modyfikacji. Jeszcze raz dzięki za świetną robotę! 

Pozdrawiam

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Jest dokładnie tak jak napisałeś. Nie ma opcji, by każdemu dogodzić, dlatego głównie robię tak jak mi pasuje, o czym kiedyś ostrzegałem gdy publikowałem swoje poprawki do skórki Tongue
Co nie oznacza, że będę całkowicie ignorował wszystkie sugestie. Tutaj, po krótkiej analizie masz trochę racji, tzn. domyślnie będę wyświetlał tekstowy tytuł zamiast obrazek, bo przecież mam już opcję włączającą clearlogo (dodałem ją do poprzednich widoków). Dzięki temu użytkownik sam sobie zdecyduje czy chce tekst, tekst + logo w nagłówku, czy samo logo.

Podziękowali: arkady1964, leszekgd
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy dzięki za v20! Przyszła mi nowa propozycja do głowy  Wink. Kiedy przycisk OSD ustawien audio jest ustawiony na Next Audio Stream, przestawianie ścieżki przy np 20 pozycjach jest trochę niekomfortowe. W zastępstwie tego mógłby wyskakiwać popup (tak ja w OSD ustawień) z listą wszystkich ścieżek. Każda pozycja w formie tekstowej zabierałaby skrót języka, kodek audio i ilość kanałów. Ogólnie większość użytkowników otwiera ustawienia audio tylko w celu wybrania danej ścieżki dźwiękowej. 

Z innej beczki: pobawiłem się chwilę skórką Arctic Fuse. Jedyna fajna rzecz, którą znalazłem to w widoku podobnym do Twojego Flix Poster2, tam gdzie się wyświetla Clear Logo i opis tło jest zblurowane. Wygląda to atrakcyjnie ale okupione jest to chyba szybkością działania. Skórka ta muli niemiłosiernie w porównaniu do AZ2:R (testowałem to na Firesticku 4k Max, który może demonem wydajności nie jest ale działa sprawnie). 
Dodajesz non stop nowe funkcje a responsywność nie zmniejsza się.  Tak trzymać! 

Pozdrawiam

1
Odpowiedz
Witam, świetna robota , skórka świetnie działa na TV. Jedno pytanko czy istnieje możliwość zwiększenia rozmiarów ikon w OSD bo na tv są trochę małe?
Odpowiedz
@leszekgd też o tym myślałem, ale po zobaczeniu ile przeróbek w az2 by to wymagało, to mi się odechciało Tongue

@Kristoferus jeśli pytasz o opcje to nie, nie ma takiej

Odpowiedz
Mam pewien kłopot ze skórką na LibreElec a dokładnie z czcionką związaną z motywem default w/w.
Troszkę chciałem poszperać w ustawieniach skorki i poustawiać pod siebie i także poznać jej możliwości. Doszedłem do opcji : ustawienia / skórka / motyw : Demyślne / Square ... i tu moje zaskoczenie bo po zmianie na : Square i zweryfikowaniu iż to mi nie odpowiada ponieważ zmieniła się czcionka ( także główne menu ) na dość cienką i lekko mniejszą :-) ...powróciłem do ustawienia : Domyślne i .... tu moje zdziwienie bo nic się nie zmieniło pozostało na : Square :-)
Pomyślałem że może wymaga restartu Kodi lub systemu LibreElec ale nic to nie dało uupass :-)
Odinstalowałem skórkę z propozycją usunięcia ustawień itd i zainstalowałem ponownie i ...lipa znowu jest Square
No nic ta wersja graficzna mi wybitnie nie leży więc na razie powróciłem do Estuary. Może ktoś zna rozwiązanie co jest nie tak że ciągle mam teraz motyw : Square ? ...może to tylko wina na LibreElec ?
Efekt jest taki iż teraz nie ma różnicy czy jest : Domyślne czy Square ...zawsze jest tak samo ?
Chyba kiedyś też tak miałem z jakąś skórką ale nie pamiętam co było przyczyną i czy problem rozwiązałem czy porzuciłem ją na dobre ...
Może ktoś coś :-)
Ps. OK zmieniłem rozmiar czcionki i chyba jest jak dawniej :-) ...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości