Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
(28-06-2024, 03:02 PM)leszekgd napisał(a): @DenDy tak myślałem, że to nie jest dopisanie dwóch linijek. W takim razie podbijam ponownie o wprowadzenie pauzy podczas wybierania ustawień napisów, audio i obrazu oraz zamknięcie osd po dokonaniu tam zmian.

Pozdrawiam

Sorry, nie wychodzi mi to, tzn. samo zatrzymanie to żaden problem, gorzej z automatycznym wznowieniem po zamknięciu. Jest to problematyczne, bo coś mi nie chce wykryć tego kodi-owskiego okna.
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy to też nie jest jakaś funkcja bez której nie można żyć. OSD napisów przerobiłem tak żeby zamiast ustawień od razu wyskakiwało mi okno ich pobierania (tam mam zaznaczone żeby pauzowało film). Co do OSD audio funkcja "następna ścieżka" też spełnia swoją rolę. Jest czytelnie opisana i wyświetlana wybierana ścieżka. 

@arkady1964 wydaje mi się że takie funkcje jak ta którą opisujesz, zabijają szybkość działania Arctic Fusion. Przedkładam szybkość działania nad mulący kombajn. Po za tym AZ2:R jest bardzo atrakcyjny wizualnie i posiada wiele przydatnych funkcji.

Pozdrawim
Odpowiedz
@leszekgd
Ta funkcja, którą opisałem z pewnością nie muli skórki.  Zresztą, może być opcjonalna.

Co do skórki Arctic Fuse, faktycznie jest trochę przyciężka, ale mnie najbardziej nie odpowiada mało intuicyjny sposób nawigacji w AF. Poruszanie się oraz obsługa skórki AF jest dla mnie niebywale męcząca, ta funkcja, którą opisałem jest naprawdę jedyna, która mi się bardzo podoba...

No cóż, jeżeli opisana funkcja trafi kiedyś do AZ2:R byłoby wspaniale. Smile    Gdyby nie weszła do obsługi. Będę z tym żył.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy właśnie przyszło mi do głowy że wywołanie OSD info działa w taki sposób w jaki nam pasuje. Czyli puaza przy wciśnięciu i play po wyjściu oraz zamkniecie panelu OSD. Być może  coś z tego można odgapić do innych klawiszy OSD
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, temat z funkcją teraz powrócił na Forum. Dla mnie zawsze będzie cały czas niezmiennie aktualny. Uwielbiam skórkę AZ2:R, jedyne, czego mi brakuje w AZ2:R, to oddzielnej funkcji, która daje możliwość w czasie odtwarzania filmu na przezroczystym tle przeglądania obsady w filmie. Często łapię się na tym, że oglądam film i zastanawiam się, gdzie jeszcze widziałem tego aktora. To naprawdę jedyna funkcja, której mi brakuje w AZ2:R. 
@DenDy, czy rozważałbyś  dodanie tej funkcji? Temat wprowadzenia  tej funkcji do skórki AZ2:R jest Ci znany. Wiesz, że jest to bardzo atrakcyjna funkcja dla mnie i znacznej części użytkowników skórki AZ2:R...

Wiem, że jest przy jego realizacji jest sporo pracy. Jednak myślę, że warto to zrobić, nie jest to też nic pilnego i jak w w sentencji, "nigdy nie mów nigdy". Może kiedyś wprowadzisz tę funkcję do AZ2:R, jestem przekonany, że wielu użytkowników przyjęłoby ją z radością. Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
(03-07-2024, 09:43 PM)leszekgd napisał(a): @DenDy właśnie przyszło mi do głowy że wywołanie OSD info działa w taki sposób w jaki nam pasuje. Czyli puaza przy wciśnięciu i play po wyjściu oraz zamkniecie panelu OSD. Być może  coś z tego można odgapić do innych klawiszy OSD

Tak, ale to nieco co innego. Info to nowe niestandardowe okno połączone z tmdb helperem, a ustawienia dźwięku/obrazu to kodi-owskie okna.
Nawet udało mi się osiągnąć trochę działającą wersję, ale działało to tylko w połączeniu z opcją automatycznego ukrywania OSD po X sekundach, co jest bez sensu, bo to sprawia wrażenie buga a nie zamierzonego zachowania. Może kiedyś jeszcze wpadnie na to jakiś pomysł.

Podziękowali: arkady1964, leszekgd
Odpowiedz
REKLAMA:

Miałem z Kodi 21 Omega na Android TV dziwne problemy, myślałem, że jest to wina skórki, ale nie wina leżała po stronie Kodi:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jedynym skutecznym rozwiązaniem problemów było zainstalowanie najnowszej testowej wersji Kodi (z Nightly Development Builds) z pliku ZIP:

Te nocne testowe wersje Kodi mogą czasami powodować problemy. Dlatego mam na Android TV zainstalowany fork Kodi, tj. WBMC, ponieważ na Android TV można mieć zainstalowane Kodi i WBMC i działają one niezależnie. Gdyby wystąpi problem z testowym Kodi, można użyć WBMC:

Pozdrawiam
Odpowiedz
Przetestowałem funkcję rozmycia tła i działa ona na moim Android TV Box (wersja AZ2:R 1.0.20), wiedziałem o niej wcześniej, ale jej nie używałem. Pozostawiam ją włączoną w skórce AZ2:R, jest to bardzo fajna funkcja, ponieważ dzięki efektowi rozmycia tła informacje na planszy z widokiem są bardzo wyraźnie wyświetlane, załączone rozmyte tło wygląda estetyczne. 

Rozmycie tła załączenie w skórce:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Tło > Rozmycie tła > ZAŁĄCZONE

Zrzut ekranu, link:
pol.  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
ang. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 funkcja ta "zabija" fanarty i jakoś nie widzę jej przewagi w wyświetlaniu informacji (specjalnie wstawiłem fanart z jasnym tłem gdzie jest najmniejsza widoczność opisu):

[Obrazek: 3S9U35tl.jpeg]

[Obrazek: fpnOdZLl.jpeg]

Spróbuj użyć czcionki Faune (jeśli nie używasz), wydaje się być trochę lepiej czytelna od domyślnej.
No i nie obraź się ale wklejanie skrinów z ustawień jest lekko bez sensu. Każdy świadomy użytkownik znajdzie każdą funkcję, bo jest ich niewiele. Lepiej wstawiaj zrzuty gdzie widać co zmienia dana funkcja.

Pozdrawiam

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@leszekgd

Oczywiście, tak jest faktycznie, funkcja rozmycia tła ma tę wadę, którą opisałeś.
Ja nawet tej funkcji, nie używałem, wiedziałem o niej, ale była mi obojętna. Zaglądam na Forum Kodi i tam jeden z użytkowników miał z tą funkcją problem w skórce w wersji 1.0.20 (moim zdaniem prawdopodobnie miał cos "namieszane" dlatego funkcja mu nie działała). Ta sytuacja zainspirowała mnie do przetestowania tej funkcji na wszystkich moich sprzętach tj. Android TV, Xbox One, Windows 10. Funkcja działa, ale ma tę wadę, którą opisałeś, może ją wyłączę, jest opcja.

Używam w oknie opisu czcionkę Faune (zaznaczona w opcji), wydaje się trochę lepsza.

Skórka AZ2:R spełnia moje wymagania w 99%, do 100% pełnej satysfakcji bardzo brakuje mi w niej wyświetlenia obsady filmu (aktorów), jako oddzielnej funkcji, ale o tym już szerzej napisałem...

Forum odwiedza wielu innych użytkowników tej skórki. W tym gronie są też początkujący  i dla nich są kierowane niektóre moje wypowiedzi i scriny,  przecież to szacowne Forum nie służy tylko  "świadomym użytkownikom". Biorę to pod uwagę pisząc na tym Forum. Oczywiście, że nie obrażam się, bardzo fajnie, że się udzielasz. Dzięki takim użytkownikom jak ty, to Forum nie jest martwe. Zawsze coś konstruktywnego z Twoich wypowiedzi można wynieść.  Smile

Pozdrawiam

Podziękowali: leszekgd
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości