Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Heart 
Dla zainteresowanych, ustawienia, aby funkcja działała w Android TV w wersji 1.0.19, opis załączenia funkcji w ustawieniach skórki AZ2:R (z języka angielskiego na polski można użyć automatycznego tłumacza Google):
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

W praktycznym użyciu funkcja w AZ2:R wersja 1.0.19 na Android TV jest bardzo podobna do tej ze skórki Titan Vanilla, z tym że AZ2:R przy wciśnięciu w OSD kontrolki informacje "i" używa informacji z dodatku TMDB Helper, a Titan Vanilla informacji z dodatku ExtendedInfo Script.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@leszekgd, dla pewności czy funkcja nie działa na wszystkich wersjach Android TV, przetestowałem skórkę AZ2:R na różnych wersjach Kodi, w tym na Kodi v22 Alpha (ostatnia testowa wersja nocna). 
Oczywiście, że na tym etapie nie mam zamiaru używać tej wersji. Co ciekawe w Kodi 22 Alpha, skórka AZ2:R i FF na tej bardzo wczesnej testowej wersji śmiga całkiem dobrze, ale funkcja nie działa...

Następnie odinstalowałem Kodi v22 Alpha (ta instalka była tylko dla testu) i zainstalowałem Kodi 20,5 Nexus ze skórką AZ2:R, skutek ten sam, funkcja nie działa w wersjach 1.0.20 oraz 1.0.21.

To tak w ramach sprawdzenia czy funkcja działa na innych wersjach Kodi w Android TV, ponieważ od kiedy weszła stabilna Kodi 21 Omega używałem tylko tę najnowszą stabilna wersję.

Gdybym miał wiedzę o skórowaniu, doszedłbym co jest zgrane, ale jestem starej daty i nie ma już szans abym nadrobił braki w informatyce...  Mam jednak nadzieję, że może ktoś dojdzie i wskaże, gdzie tkwi problem. Dając @DenDy możliwość naprawy funkcji na Android/Android TV. 

Z tą funkcją jest jak z każdą inną, dla niektórych użytkowników nie ma znaczenia, ale jednak ma też wielu zagorzałych użytkowników, którym się bardzo podoba. Używałem praktycznie wszystkie możliwe skórki na Kodi, ostatnio od kilku miesięcy "przeszedłem" na AZ2:R i nie mam zamiaru jej zmieniać, jednak bardzo brakuje mi w AZ2:R tej lub podobnej funkcji.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 sprawdź na tym androidzie i daj znać -> By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: arkady1964, leszekgd
1
1
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, wielkie dzięki za "wniknięcie" w temat,  zależy mi na tym,  zresztą jestem święcie przekonany, że dla wielu innych użytkowników takie funkcje mają duże znaczenie w skórce AZ2:R...

Do 15 godziny jestem w pracy i nie mam jak testować, ale jak wrócę to od razu biorę się za testy.

Jeszcze raz dzięki za okazaną pomoc.   Shy

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy @arkady1964 działa odtwarzanie przy wyświetlaniu informacji o filmie (sprawdzone na Firesticku) . Ponadto chciałem dzisiaj pisać że nie wyświetla się info o obsadzie w danym odcinku serialu ale widzę że bug już naprawiony  Smile. Dziękuję bardzo!

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, dzięki.  Szacun dla Ciebie, sprawdziłem wszystko bardzo dokładnie, na 2 urządzeniach Android TV. Funkcja działa doskonale.  Smile  

Można podbić wersję, naprawdę jest OK.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
(24-07-2024, 12:34 PM)leszekgd napisał(a): @DenDy @arkady1964 działa odtwarzanie przy wyświetlaniu informacji o filmie (sprawdzone na Firesticku) . Ponadto chciałem dzisiaj pisać że nie wyświetla się info o obsadzie w danym odcinku serialu ale widzę że bug już naprawiony  Smile. Dziękuję bardzo!

@leszekgd, nie tylko w serialach były błędy w obsadzie, wydaje mi się, że i w filmach też zdarzały się błędy w obsadzie (jakby z innego filmu). 

W tej naprawionej przez @DenDy wersji, dosłownie wszystko działa bardzo dobrze.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
To dość dziwne co piszecie, bo ja nie zauważyłem problemów z obsadą. Jeśli naprawione to przypadkiem.
Wiem jedynie, że przy niektórych serialach nie wczytuje całkowicie info i tu problem jest taki, że skin nadal pozyskuje niektóre info starym sposobem. Próbuję to przerobić na nowy sposób, ale napotykam na problemy i nie wiem czy mi się to uda Tongue
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, faktycznie, niekiedy coś dziwnego się wyświetlało w informacjach "i"...  Jakby info z innego filmu... Jednak teraz po dokładnym przetestowaniu, zauważyłem, że wszystko działa znakomicie.  Smile    Jest powód do zadowolenia!  Można podbić do wersji 1.0.22 

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy faktycznie jedne seriale wyświetlają prawidłowe info a w innych pokazuje się "SEZONY" i nie można wybrać obsady.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości