Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
28-07-2024, 03:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2024, 12:46 PM przez arkady1964.)
Ale to już było wcześniej tj. na stronie gdzie wybiera się linki. To było cały czas...
Zaraz znajdę Ci znajdę Ci stronę na tym forum, gdzie o tym pisałem (chyba, że dokonałem modyfikacji to nie znajdę, jednak to już było w skórce). Jest poniżej, nie dokonałem modyfikacji.
Mój post 17.06.2024 strona Forum 31
Postęp filmu jest zawsze pokazany na następnej planszy do linków (postępu filmu w środku okręgu pokazany jest w pełnym kolorze, pozostała w okręgu jest przezroczysta), po kliknięciu jest Wznów od... , ale na 1 planszy tj. Media Info 2 ich nie ma, dopiero na 2, która wyświetla się po kliknięciu w film (link).
Może tylko dylemat preferencji do wyświetlenia (z którego linku postęp filmu), to jest wtedy gdy ktoś zaczyna oglądać z kilku linków i nie kończy... Który postęp filmu ma być pokazany na planszy "Media Info 2" (wydaje mi się, że ten gdzie jest największy postęp filmu, lub z ostatniego otwartego linku).
Pozdrawiam
Edycja. Tego jestem pewny, ta funkcja, już była w skórce tj. druga plansza (z linkami), a chodziło o to żeby było to pokazane na pierwszej planszy. Poczytaj sobie na stronie 30 i 31.
@ leszekgd, Kolego, z pełnym szacunkiem, może zaskoczysz, to co dałeś na screenshot, w skórce już było.
To o czym pisałem powyżej to tak dla informacji i nie ma o co się spierać...
Fajna funkcja w testowym FanFilm3 tj. bezpośrednio pod ocenami wyświetla się zielony pasek w postaci pionowych kreseczek i procentowy postęp oglądania filmu w "Media Info 2", podobnie jest w innych widokach (oczywiście w tych gdzie mieści się ten pasek z postępem filmu).
Pozdrawiam
REKLAMA:
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Shield Tv
Być może związane było to z tym błędem Kodi 21 o którym pisał autor. U mnie wcześniej nie było też tych zielonych okręgów postępu (a niby powinny być) a przy jakiejś aktualizacji się pokazały.
Podziękowali: arkady1964
Reputacja:
124
System operacyjny:
28-07-2024, 04:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2024, 04:37 PM przez arkady1964.)
@ leszekgd, wszystko jest OK.
Ważne, że skórka, którą lubimy w wersji 1.0.22 osiągnęła perfekcję.  Wiadomo, że po jakimś czasie nastąpią pewne zmiany, aby dalej się rozwijała, jednak już jest super.
Pozdrawiam
Reputacja:
124
System operacyjny:
28-07-2024, 05:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2024, 12:45 PM przez arkady1964.)
Wracając do wspomnianego testowego FF3, wydaje mi się, że w tym testowym dodatku, filmy, informacje, lepiej działają tj. szybciej, nie zamula się tak jak się to zdarza niekiedy w FF. Może to jest przypadek, ale mam takie wrażenie używając w skórce AZ2:R ten testowy dodatek.
Pozdrawiam
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
System operacyjny:
To nie przypadek - FanFilm3 jest na nowo przepisaną wtyczką, w której właśnie jest mocno zoptymalizowane pobieranie wszystkich danych.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
04-08-2024, 12:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2024, 12:56 PM przez arkady1964.)
Są 2 funkcje, które działają w wersji testowa FanFilm3 w skórce AZ2:R, a nie działające w Fanfilm.
1. Funkcja o której już pisałem tj. bezpośrednio pod ocenami (widok "Media Info 2") wyświetla się zielony pasek w postaci pionowych kreseczek i procentowy postęp oglądania filmu (podobnie jest w innych widokach, oczywiście w tych gdzie mieści się ten pasek z postępem filmu).
2. W FF3 jest dostępna działająca opcja grafiki Clearart z przezroczystym tłem, najczęściej jest to nazwa filmu (napisy zróżnicowane wyglądem tzn. dla każdego filmu inny wygląd graficzny).
Załączenie opcji z Clearart w skórce AZ2:R:
Ustawienia > Ustawienia skóry > Wideo / Muzyka > USTAWIENIA OGÓLNE > Clearart z paskiem wyszukiwania > ZAŁĄCZONE (parafka)
Po włączeniu tej opcji jeśli jest dostępna grafika (w FF3 dostępna) będzie ona wyświetlana nad paskiem postępu po prawej stronie podczas odtwarzania filmu po załączeniu OSD (przycisk OK w pilocie od Android TV).
Obie wyżej wymienione funkcje podobają mi się, są dostępne i bardzo dobrze działają w FF3 na skórce AZ2:R, a nie są dostępne w FF (przynajmniej tak jest na moim sprzęcie z Android TV). Zaznaczam, że nie jest to żaden problem, że nie ma tego w FF, ponieważ i tak używam głównie FF3, a za jakiś czas po testach będzie wersja stabilna...
Pozdrawiam
REKLAMA:
Reputacja:
688
System operacyjny:
Pionowych paseczków postępu (nie muszą być pionowe) nie ma w starym fanfilm w ogóle. W ff3 są i działają niezależnie od skórki.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
04-08-2024, 06:47 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2024, 06:57 PM przez arkady1964.)
W AZ2:R pasek postępu filmu jest poziomy (pokazany w niektórych widokach gdzie się zmieści), składa się z wielu pionowych zielonych kreseczek. Na końcu jest postęp filmu podany w procentach. Jest to fajna i przydatna funkcja FF3. Do tego jest też dostępna działająca praktycznie na każdym filmie opcja grafiki Clearart z przezroczystym tłem (działająca bez żadnych problemów, po załączeniu).
To o ile chodzi o działanie ze skórką (piszę tutaj o AZ2:R), ale do tego jeszcze jedna zaleta, tj. do tej pory nie zauważyłem jakiś większych problemów z FF3 na Kodi. Myślę, że nadchodząca wersja finalna FF3 to będzie duży postęp w porównaniu do wersji poprzedniej...
Pozdrawiam
Reputacja:
688
System operacyjny:
04-08-2024, 06:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2024, 06:57 PM przez Tomek.)
Po raz trzeci powtórzę. Pasek postępu w ff3 jest niezależny od skórki. Pojawia się wszędzie tam gdzie w widoku jest pokazywany opis filmu/serialu. W 100% niezależnie od skórki.
Wygląd paska można zmienić, ale to będzie omawiane jeszcze jak już beta ff się pojawi.
1
Reputacja:
124
System operacyjny:
04-08-2024, 07:04 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2024, 03:52 AM przez arkady1964.)
@ Tomek Dzięki za uzupełniające info, wszystko jasne.
Bardzo fajna będzie ta opcja ze zmianą wyglądu paska postępu filmu.  (rozumiem, że jest to dopiero do ustalenia, przy wersji Beta FF3)
OK, zgadza się pasek w FF3 jest w każdym widoku gdzie jest opis filmu, gdy nie ma opisu w widoku (np. z braku miejsca) tam nie ma też paska. "Pasek postępu w FF3 jest niezależny od skórki" tj. we wszystkich skórkach gdzie jest opis filmu, w tym standardowej skórce Estuary oraz każdej innej.
Pozdrawiam
Edycja. Fajnie, że W FF3 jest dostępna grafika Clearart z przezroczystym tłem (w skórce AZ2:R jest w ustawieniach skóry opcja jej załączenia  ).
|