Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
@Piotr.W
Chyba udało mi się naprawić współpracę z Trakt (oczywiście w zakresie jakim była wcześniej - nic nowego nie dodawałem)

Obecną wersję planuję jeszcze trochę usprawnić, bo sam z niej korzystam na co dzień ma swoim TV, pewnie do momentu oficjalnego wydania FanFilm3 (co powoli już następuje)

Podziękowali: arkady1964, Toov
1
REKLAMA:

Jasne, dlatego chyba już szkoda czasu na zabawę ze starą wersją.
I tak dzięki, że Ci się chciało.
Wita. Gdzie mogę znaleźć fanfilm3? Rozumiem, że ten z github umarł śmiercią naturalną i nie ma co liczyć na wskrzeszenie?. Pozdrawiam
Jakie wskrzeszenie? FanFilm działa. Ta wersja nie jest już rozwijana, będzie kolejna - która będzie całkowicie nową wtyczką - jak będzie gotowa, ukaże się normalnie w repozytorium i będzie możliwość aktualizacji z tego samego repozytorium. Teraz natomiast trwają testy alpha nowej wersji, która roboczo dostała nazwę FF3 - żeby nie kolidowała testerom z wersją stabilną. Do znalezienia jest w tym wątku:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - natomiast jest to wersja testowa, bardzo niestabilna i nie posiadająca jeszcze wielu funkcji. Przeznaczona jest dla zaawansowanych użytkowników którzy będą w stanie pomóc developerom - jeśli nie potrafisz generować logów i dokładnie opisywać - to nie jest to wersja dla ciebie. Może narobić więcej szkód niż pożytku.

Podziękowali: arkady1964, deco164
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Witam
Czy u innych tez nie dziala wyszukiwanie zrodel EXTERNAL? Czy moze ja cos popsulem w ustawieniach ..bo ostanio stawialem KODI na nowo.
Dziekuje
Nie. Nie działa. Padło API od justwatch. Trwają prace nad naprawą.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:

(27-06-2024, 06:34 PM)Tomek napisał(a): Nie. Nie działa. Padło API od justwatch. Trwają prace nad naprawą.
Chyba jednak nic z tego..to juz miesiac bez external
poprawki i ulepszenia do starej wersji FanFilm, jeśli ktoś dalej korzysta z takiej wersji

Niektóre funkcjonalności dostępne są tylko gdy wybrana jest opcja pokazywania źródeł w katalogu (nie w oknie)

Podziękowali: arkady1964, Toov
1
(07-08-2024, 02:17 PM)tele napisał(a): poprawki i ulepszenia do starej wersji FanFilm, jeśli ktoś dalej korzysta z takiej wersji

Niektóre funkcjonalności dostępne są tylko gdy wybrana jest opcja pokazywania źródeł w katalogu (nie w oknie)
Coś z tą wersją jest chyba nie tak... Próba odtworzenia filmu (lub odcinka serialu) rozpoczyna się wyświetleniem informacji "Nie odnaleziono kolejnej pozycji do...", a kończy oknem z informacją o braku możliwości odtworzenia - choć w tle źródła są wyszukiwane.
Powrót do wersji z 24.07 rozwiązuje problem.
--- Kodi 21.0 (aktualny nightly), Android TV, źródła pokazywane w oknie.
Na Kodi ze skórką AZ2:R używam starej FF i testowej wersji tj. FF3. W "starej wersji" FF u mnie na filmach (jak dotąd) nie zauważyłem problemów (seriali nie oglądam), sprzęt  Android TV (Xiaomi MI Box S, Box Canal+), Kodi v21 Omega Nightly Development Builds ostatnia dostępna wersja.

Pozdrawiam

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości