Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
(04-08-2024, 07:04 PM)arkady1964 napisał(a): @Tomek  Dzięki za uzupełniające info, wszystko jasne. 

Bardzo fajna będzie ta opcja ze zmianą wyglądu paska postępu filmu.  Smile   (rozumiem, że jest to dopiero do ustalenia, przy wersji Beta FF3)

OK, zgadza się pasek w FF3 jest w każdym widoku gdzie jest opis filmu, gdy nie ma opisu w widoku (np. z braku miejsca) tam nie ma też paska. "Pasek postępu w FF3 jest niezależny od skórki" tj. we wszystkich skórkach gdzie jest opis filmu, w tym standardowej skórce Estuary oraz każdej innej.

Pozdrawiam

Edycja. Fajnie, że W FF3 jest dostępna grafika Clearart z przezroczystym tłem  (w skórce AZ2:R jest w ustawieniach skóry opcja jej załączenia  Smile ).
Ta opcja zmiany wyglądu już jest dostępna, ale nie przez ustawienia. Na razie mam tryb wakacyjny. Potem może spróbuję gdzieś opisać większość ustawień magicznych....

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Thumbs Up 
@Tomek  Teraz sezon wakacyjny jest w pełni i możesz nie mieć czasu, czekam więc spokojnie z cierpliwością, gdy opiszesz "większość ustawień magicznych" w FF3...    Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Cześć, czy linki z 1-szego posta działają? , wyskakuje mi not found.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Information 
@Maciej_27  Działające linki są na 1 stronie Forum Kodi w wątku o skórce AZ2:R (do pobrania pliki ZIP). 
Linki do repozytorium oraz Github-a, opiekuna skórki @DenDy (TurDo), w nich dostępne najnowsze wersje skórki Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R) dla Kodi 20 Nexus i Kodi 21 Omega:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Pozwoliłem sobie zedytować By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. heppena i wrzuciłem aktywne linki.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Dzień dobry!
Zainstalowałem skórę,  jest świetna  Ale  Kanały rss nie pojawiają się, jeśli są zaznaczone menu głównym na otwarciu.
Czy jest na tu rada.
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
Przez długi czas dla mnie najlepszą skórka dla Kodi była skórka Chroma autorstwa Tgx. Chroma na Omegę nie ma, nawet wersji testowej, zresztą ostatnia wspierana wersja była na Kodi 18.9 Leia (jest tylko działająca wersja na Matrixa i Nexusa, ale bez wsparcia). 
Więc doszło u mnie do zmiany lidera, jednak na skórką bardzo podobną do Chroma z górnym paskiem ustawień w postaci ikonek, to jest Arctic Zephyr 2: Resurrection (AZ2:R),  obecnie moim zdaniem po zmianach dokonanych przez @DenDy według mojej subiektywnej opinii zdecydowanie najlepsza skórka dla Kodi.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, propozycja implementacji ze skórki Arctic Horizon 2 do skórki Arctic: Zephyr 2 - Resurrection fajnej funkcji "Szczegóły".   Smile
Zrzut ekranu.  Link:

Funkcja powiązana z TMDbHelper (TheMovieDb Helper) INFORMACJE w tym szczególnie 2 opcje:

Dostosuj okno informacji i rekomendacji
Zrzut ekranu.  Link:

Dostosuj pasek informacji
Zrzut ekranu.  Link:

Ewentualnie jeszcze inne opcje z ustawień "Szczegóły" tj. te których nie ma w Arctic: Zephyr 2 - Resurrection  (AZ2:R). Im więcej ma użytkownik opcji do wyboru, tym lepiej może ustawić sobie wybrane opcje, dostosowując je do indywidualnych preferencji...

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 "uwielbiam" jak wrzucasz skriny z ustawień skórki (w tym wypadku innej niż w temacie). Może lepiej by było wstawić zrzuty co ta implementacja miałaby zmienić/dodać... Wiemy jedynie, że jest "fajna". Mimo posiadania AH2, na znak protestu nie sprawdzę tego Wink .
Odpowiedz
Heart 
@leszekgd  Lubię mieć dostęp do opcji w ustawieniach skórki, która pozwoli mi wybrać co ma być aktywowane/wyświetlane w skórce np. w zakładce "Szczegóły" wybór Obsady, z pominięciem niektórych innych informacji, które nie są mi niezbędnie potrzebne, ale dla innych mogą być istotne. Dlatego opcja wyboru.

Prawdę powiedziawszy to wystarczyłaby mi, możliwość wyświetlania Obsady oddzielnie tak jak jest w skórce Arctic Fuse. Jednak ta skórka ma inną strukturę niż AZ2:R. Natomiast skórka AH2 jest strukturalnie podobna da AZ2:R i łatwiej wprowadzić wszelkie zmiany z niej do AZ2:R. 
Więc ta opcja   By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  pozwoliłaby wybierać użytkownikowi skórki AZ2:R do wyświetlenia w informacjach to co mu potrzebne.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: docent74, 1 gości