Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Podobna opcja jest już w AZ2:R
Ustawienia skóry -> Różnorodne -> Wybierz liste info-dialog

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
Wiem o tej funkcji, ale po pracy sprawdzę czy jest to o co mi chodzi np. gdy dam parafkę przy "Obsada", a inne informacje nie zaznaczę to zostanie mi do wyświetlenia w INFORMACJACH tylko "Obsada".

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, zrobiłem to ustawienie tj. "Wybierz listę info-dialog"  (Zrzut ekranu. Link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)

W tych ustawieniach dałem parafkę tylko dla "Członkowie obsady" (Zrzut ekranu. Link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)

Cóż i tak mi się wyświetla jeszcze poniżej "Obsady"
"Obsada występowała w"
wyświetla się "Plakat"

Nie jest to w najmniejszym przypadku to czego cały czas pragnę w skórce AZ2:R tj. gdy kliknę poniżej "strony" startowej informacji, aby wyświetliła mi się tylko "Obsada" bez "Obsada występowała w", a jeszcze niżej wyświetla się plakat...

Reasumując, "strona" startowa informacji, klikam niżej, wyświetla się "Obsada" i nic więcej. (ewentualnie pozostałe informacje wyświetlają się powyżej, lub lewej/prawej strony startowej informacji, jednak "Obsada" wyświetla się poniżej bez innych informacji)  Smile   Bardzo proszę o zrobienie takiej opcji w skórce AZ2:R, to moja ostatnia prośba (przynajmniej z tych, które zawsze miały dla mnie duże znaczenie).

Pozdrawiam

Edycja.  Jak wspomniałem mi się zawsze bardzo podobała funkcja, gdzie jeszcze są wyświetlane osobno informacje tylko o aktorach.   
Miałem tez inne propozycje następujące do zastosowania w skórce AZ2:R, aby wejście do funkcji Obsada (Aktorzy) było dodatkowo możliwe, np. przez:

1. Przy opcji z przewijaniem paska, panel z aktorami (Obsada filmu) wysunie się po trzecim wciśnięciu strzałki w górę.

2. Lub wysunięcie panelu z aktorami przez dodatkową kontrolkę  "Aktorzy" (Obsada), kontrolka może być opcjonalna w ustawieniach.

3. Przez inne ustawienie dające dodatkowe szybsze info o aktorach.

Rozwój skórki AZ2:R leży mi na sercu, proponowana funkcja może być naprawdę przydatna i mile widziana przez wielu użytkowników, ale nie jest konieczna, gdyż jest dostępna w skórce razem z innymi informacjami o filmie. 
Jednak, ponieważ informacje o obsadzie filmu (aktorach) są najbardziej i często wyszukiwane, myślę, że można kiedyś wprowadzić dodatkowo tę funkcję w skórce AZ2:R umożliwiającą szybszy dostęp do info Aktorzy  ("Obsada").

Propozycje, które podałem w edycji mogą być trudne do zrobienia, ale może w "Wybierz listę info-dialog" istnieje szansa zrobienia opcji, aby wyświetlała się tylko "Obsada" po kliknięciu w dół ze "strony" startowej planszy informacji...
Odpowiedz
@arkady1964 jeśli chcesz by wyświetlała się obsada, to odznacz wszystko, nawet "członkowie obsady".
Trochę to menu jest zaniedbane i nawet tłumaczenia nieco przestrzelone.
PS. U mnie plakatów nie wyświetla, jedynie fanarty, a niestety od tego opcji nie ma (będę musiał dorobić Tongue)

1
Odpowiedz
Heart 
(20-09-2024, 09:54 AM)DenDy napisał(a): @arkady1964 jeśli chcesz by wyświetlała się obsada, to odznacz wszystko, nawet "członkowie obsady".
(...)

PS. U mnie plakatów nie wyświetla, jedynie fanarty, a niestety od tego opcji nie ma (będę musiał dorobić Tongue)

@DenDy, będę bardzo wdzięczny za wszystkie poprawki i ulepszenia w wyświetlaniu rozszerzonych informacji, w tym tyczących się "Obsady"...   Smile

A co do info, które mi powyżej napisałeś, nic nie potestowałem, ponieważ jestem w delegacji i nie mam dostępu do mego sprzętu Android TV. Wracam do domu w niedzielę, to w skórce AZ2:R przetestuje  działanie tej funkcji. 

Mam nadzieję, jak napisałem we wstępie mego postu, że gdy tylko znajdziesz czas to zrobisz poprawki i ulepszenia w menu rozszerzonych informacji.

Dziękuję.
1
Odpowiedz
Heart 
(20-09-2024, 09:54 AM)DenDy napisał(a): @arkady1964 jeśli chcesz by wyświetlała się obsada, to odznacz wszystko, nawet "członkowie obsady".
Trochę to menu jest zaniedbane i nawet tłumaczenia nieco przestrzelone.

@DenDy  Przetestowałem to ustawienie w skórce AZ2:R, działa to znakomicie tj. oddzielna funkcja, która daje możliwość w czasie odtwarzania filmu na przezroczystym tle przeglądanie obsady w filmie. Przechodzę do info o aktorach i na tej planszy nie rozpraszają mnie żadne inne informacje w menu. Na planszy wyświetlana jest tylko "Obsada"naprawdę, bardzo fajnie to wygląda, gdy nie ma zagęszczenia na planszy.   Smile

Jednak to rozwiązanie, które używam to tylko półśrodek, ponieważ jest oczywiste, że inne informacje też mogą być potrzebne użytkownikom...  
Przydatne byłoby bardziej dopracowane menu rozszerzonych informacji, FANART jest na oddzielnej planszy i nie przeszkadza, poniżej niego lub po bokach głównej planszy startowej rozszerzonych informacji można rozmieścić na kolejnych planszach pozostałe info o filmie  (podobne rozwiązanie menu jak w skórce Arctic Horizon 2).  
Nie jest to nic pilnego, gdybyś miał czas i naszła Cię wena, można wprowadzić w skórce AZ2:R poprawki i ulepszenia do nawigacji po menu w rozszerzonych informacjach.

Dzięki.
Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@DenDy, widzę nową wersję:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Będę testował...

@DenDy, przetestowałem nową wersję AZ2:R v1.0.23 na Windows 10 i Android TV, wszystko działa, nowe ustawienia są OK.   Smile 

Dodatkowo poprawiłeś nazwy tłumaczeń i co najważniejsze jest możliwość w ustawieniach skórki zwiększenia opcji dla każdego użytkownika według indywidualnych preferencji. Na pewno jest to duży progres, AZ2:R jest doskonała. Z mej strony, nie mam już pomysłów zmian w tej skórce. Osobiście jej używam i moim zdaniem to najlepsza skórka dla Kodi.

Dzięki.
Pozdrawiam
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, nie mam już pomysłów do większych zmian w skórce AZ2:R, ale zgłaszam 1 niewielki błąd i 1 niewielką poprawkę w ramach "dopieszczania" tej wspaniałej skórki...

Niewielki błąd występuje w ustawieniach skóry na Windows 10 i Android/Android TV, wyświetla się ostatnia działanie w "Wybierz pomiędzy rozmiarami obramowania"  "Bold" lub "Thin".  Tak jest po starcie i restarcie Kodi:
Zrzuty ekranu  Link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jeżeli będę wchodził w inne ustawienia np. w "Automatycznie zamknij kontrolki OSD po czasie (w sekundach)"
to wyświetli mi się taka plansza:
Zrzuty ekranu  Link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Nie jest to nic uciążliwego, zgłaszam to tylko pro forma.

Co do propozycji niewielkiej poprawki w oknie informacji.
Na wstępie, co mi się bardzo podoba. Gdy kliknę powyżej planszy startowej w rozszerzonych informacjach, to wyświetli mi się duże i czytelne info o filmie.
Natomiast, gdy klikam poniżej strony startowej w rozszerzonych informacjach wyświetlają mi się w poziomie na ekranie zdjęcia "Obsady" (Aktorów) i tutaj propozycja niewielkiej poprawki, aby zdjęcia aktorów "Obsady" były około 20 - 30 % większe. Daje to lepsza widoczność i łatwą obsługę istotnych informacji na małych ekranach. Smile   Dodatkowo może zablokuje inne info na tej planszy, przesuwając kolejne informacje na niższe plansze (precyzując, nie chodzi o blokadę jako taką tylko przesuniecie innych informacji poniżej planszy z "Obsadą").

Dziękuję.
Pozdrawiam
Odpowiedz
O, dzięki, dobre znalezisko, poprawię.
Jeśli chodzi o powiększenie zdjęć aktorów to odpada - ta zmiana pociągnęłaby za sobą wszystko inne w tym widgety.

1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, w repozytorium mbebe dodatek filman.cc w widokach po zalogowaniu w wersji bezpłatnej tj. (nie premium) jest problem z wyświetlaniem widoków. Zaznaczam, że w widokach w tym dodatku chodzi mi szczególnie o widoki graficznie podobne do Media Info/Media Info 2/Tri-Panel.

Wyjaśniam w czym problem. No cóż w widokach, które stosuję w tym dodatku wyświetlają się tylko infotmacje tekstowe, tak jest w Media Info, natomiast  Media Info 2 i Tri-Panel nie działają. Mówi się trudno, że nie działa w tym dodatku widok Media Info 2 i Tri-Panel, z tym mogę żyć.

Chodzi jednak o to, aby w filman.cc w skórce AZ2:R dodać taki widok, który jest w standardowa skórce Kodi tj. Estuary, w tej skórce widok działa bez żadnych problemów lub chociaż naprawić wyświetlanie widoku Media Info. Screenshot nie daję, ponieważ sprawa jest prosta np. w Media Info jest tylko informacja tekstowa oraz zamiast jakiejkolwiek informacji obrazowej np. okładki filmu (jak jest w skórce Estuary) pokazane jest tylko puste w środku obramowanie...

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości