Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
A mam pytanie do tele i developerów ff czy można dodać kategorie filmy tylko które są na VOD które miały oficjalną premierę w Polsce .Że wchodzi się w kategorie filmy VOD i były by tylko filmy te które miały premierę w Polsce od najnowszych
REKLAMA:

Nie ma obecnie żadnej możliwości dostania się do nowości VOD. Nowości kinowe są. API Justwatch (bezpłatne) nie udostępnia tej możliwości - a scrapowanie strony jest b. ograniczone i nie daje wyników jak na stronie -- daje je w mocno okrojonej wersji. Inne serwisy nie udostępniają takiej możliwości - no poza listami indywidualnych użytkowników trakt/tmdb
Jest możliwość ogarnięcia tego przez trakt - ale bez podziału na kraje, bez rozgraniczenia czy to w tv premiera czy na VOD, obejmuje wszystko jak leci - api nie udostępnia tego - w alphie trwały prace nad tym.
TMDB zaś owszem pokazuje premiery w dystrybucji cyfrowej, ale tylko te, które w ogóle się pierwszy raz pojawiły na VOD. Jeśli dany film pojawił się wcześniej - np 5 lat temu na Netflix, potem go usunęli a teraz pojawił się na MAX to nie pojawi się w wynikach - więc funkcja bez sensu.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
@ tele, super robota. Twoje ostatnie modyfikacje FF1 są naprawdę bardzo dobre. U mnie wszystko śmiga, aż miło popatrzeć. Wielki szacun za to co robisz i serdeczne podziękowania.
1
@tele Super, aktualizacja zadziałała perfekcyjnie. Bardzo dziękuje za ekspresową pomoc, super forum i super robota!
1
(30-10-2023, 01:50 PM)Bleda napisał(a):
Cytat:Obecnie FanFilm nie ma obsługi clearlogo - jest już chyba gotowe w kolejnej wersji

Dzięki za odpowiedź. Będę czekał.

No i się doczekałeś.

Podziękowali: arkady1964
1
Zgłaszam oficjalną propozycję dodania aktualnego wydania FF od @tele do repozytorium fanfilm.

Argumentacja:
1. aktualnie w repo jest wersja FF z roku 2023 i nie jest to już wersja w pełni funkcjonalna;
2. dostęp do wersji od @tele mają jedynie użytkownicy tego forum (a to też raczej ci czytający na bieżąco i umiejący instalować dodatki z pominięciem repo, a nie każdy musi to umieć) - dodanie do repo spowoduje, że FF trafi znowu pod strzechy;
3. powtórne zamknięcie testów Alfa dla FF3 (skądinąd bardzo dobry ruch - nie każdy jest przecież stworzony do testów, co widać było po niektórych komentarzach ;-)) powoduje, że dla ludzi spoza tego forum FF wydaje się być już martwy i zapewne wielu użytkowników porzuca tę zabawę (bo to przecież zabawa, hobby...);
4. dodanie wersji FF od @tele do repozytorium pozwoli na dalsze spokojne testy FF3 i wszyscy będziemy zadowoleni - niech to będzie taki wczesny prezent na Mikołaja Smile

Kto się zgadza z moją propozycją - palec w górę Arrow
5
1
REKLAMA:

W dwóch zdaniach:
1. developerzy fanfilm nie chcą rozwijać tej wersji z 2023 ze względu na bałagan który jest w tym kodzie. To ich decyzja. Nie widzą sensu ciągłego łatania - woleli zacząć od nowa, co jak widać nie okazało się tak proste. To że tele chce to łatać - jego wybór.
2. tele może przecież założyć repozytorium ze swoją wersją. To OpenSource (no... nie do końca, bo źródła nie są luźno na serwer wrzucone) - sądzę że nikt nie będzie robił problemów.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
@Toov Bardzo fajny pomysł, ale po tym co napisał @Tomek chyba nieaktualny...   Sad

Więc wszystko w rękach @tele. Co wybierze, to tylko jego decyzja. Ja @tele dziękuję za dotychczasową efektywną pracę i życzę powodzenia.  Smile   

Pozdrawiam

Podziękowali: Toov
1
Nie będę tworzył osobnego repozytorium. Nie jestem autorem tego projektu, jedynie poprawiam znalezione błędy i dzielę się nimi z Wami.

4
2
1
No ogólnie odkąd używam ff zawsze brakowało mi prwnych funkcji właśnie tele dodał te funkcje co mi brakowało.Jak powstanie nowa wersja ff to moze tele też będzie robił poprawki do nowej wersji.A narazie może być wersja stabilna z poprawki

2

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości