Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Ja korzystam z neta z telefonu (T-mobile) i mam tyle żródeł jak na zdjęciu. Wszystkie czynne.
[Obrazek: sRxbCIgl.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
2
REKLAMA:

(23-11-2024, 10:42 AM)Croton napisał(a): Ja korzystam z neta z telefonu (T-mobile) i mam tyle żródeł jak na zdjęciu. Wszystkie czynne.

No właśnie: u mnie TV na stałym IP nie znajduje źródeł z zaluknij.cc (błąd 403) - zaś połączony z netem udostępnionym z telefonu znajduje ich osiem.
1
(23-11-2024, 09:35 AM)tele napisał(a): Nie wiedziałem, że kolejność ma znaczenie. Ja akurat na swoim telefonie z Androidem 11 zawsze instalowałem najpierw FF a potem PTW i restart Kodi i nigdy nie miałem problemów. Ale pewnie są różne konfiguracje sprzętu, więc rzeczywiście na pewno nie zaszkodzi najpierw PTW a potem FF. Trzeba czasami kombinować. Zatem dzięki za tą radę - może innym się przyda.

Teraz już nie pamiętam czy to była pierwsza instalacjia Twojego fiix-a nadpisujaca oryginał, czy może któraś z kolei, ale tylko raz zdażyła mi się próba instalacji w kolejności FF-PTW i pamiętam, że paczka z Fanfilmem nie przeszła, a popup informował coś na temat właśnie PTW (brak kompatybilności/zgodności?). Tak czy naczej, od tamtej pory aktualizuję najpierw drugą paczkę i nie sprawdzałem, czy to był po prostu jednostkowy zbieg okoliczności, skoro działa za każdym razem... Smile
2
(23-11-2024, 02:54 AM)manieKMP napisał(a): @serwer123 Do instalacji FF od tele potrzebujesz mieć zainstalowany orginalny FanFilm (z repozytorium, dla wymaganych zależności) i dwóch zipów z postu tele, z fanfilm i ptw w nazwie (z tą samą datą). Potem w pierwszej kolejności instalujesz ten z ptw, a następnie z fanfilm. Odwrotna kolejność (na androidzie) wywołuje monit błędu instalacji, być może na konsoli wysypuje się kodi. Więc jeśli nie masz problemów z instalacją jakichkolwiek innych dodatków do kodi na xbox, to jedyną różnicą w tym przypadku jest "rękoczyn". Wink

Oryginalne FF mam zainstalowane, próbowałem to i to instalować jako pierwsze, w obu przypadkach kodi wzięło i zrobiło fikołka :/ Muszę wyczaić jak wyciągnąć log, może coś więcej się dowiem. Z innymi wtyczkami nigdy nie miałem raczej problemu.
@serwer123 Co do logów z xbox-a, może pomoże to co jest w By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i odp./link pod pytaniem "How do I get the debug log file?".

EDIT: znalazłem na GH zgłoszenie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i zastanawiam się czy nie jest ono powiązane z Twoim problemem. Fakt że jest ono o Windowsie, ale zgłaszający chyba wykonał bardzo podobną czynność do Twojej, z tym samym efektem (pisałeś że robiłeś to po http).
Ogółem, zgłaszający próbował instalacji paczki repozytorium z pomocą "własnego" serwera, ale przy próbie instalacji z zipa kodi mu padł. W odpowiedzi otrzymał info., że tylko "lokalne i zamontowane systemy plików są wspierane podczas instalacji dodatku z pliku zip, a źródła sieciowe tego wsparcia nie mają".

Pytanie, czy możesz podłączyć do konsoli dysk lub pendrive i w ten sposób zainstalować dodatek do kodi (czy kodi będzie widzieć nośnik)?

Podziękowali: serwer123
1
No tak sobie właśnie też pomyślałem, że problemem może być to, że to zostało udostępnione po http (czyli jakiś serwer hostujący) i żeby @serwer123 spróbował lokalnie, np. na pendriva, albo chociaż poprzez sieć lokalną (chociaż nie wiem, czy to nie prawie to samo, co przypadek http). Choć pisał też, że poprzednio nie miał problemu z takim instalowaniem, ale może były jakieś inne zależności.

Chwilowo zmieniając temat,

chciałem zaproponować tym, którzy mają konto premium na ekino (nie wiem, czy zwykłe konto może być), aby sprawdzili sobie tą wersję, która to pozwala:
 - podpiąć, czy może raczej wykorzystać wtyczkę od ekino, która obligatoryjnie wymaga konta w serwisie i jeśli już jest ona sparowana, to korzystać z jej sparowania w FanFilm, 
 - albo też sparować dodatkowo (tylko nie wiem, czy nie "wywali" z wcześniej używanej wtyczki) konto ze scraperem ekino w FanFilm.

[Obrazek: 1tT5cgIl.jpeg]
Nie wiedziałem, że są tam naprawdę filmy w rozdzielczości 4k (choć dźwięk tylko stereo).

No i można też Dragon Balla oglądać, bo źródła z Upzone działają na premium.

Dziękuję tym, który udostępnili mi konto na testy oraz oryginalną aplikację od ekino  (o której pisała koleżanka @Justyna0722), bo można ją pobrać tylko, gdy ma się konto w tym serwisie.

Podziękowali: arkady1964, szopns
3
1
1
1
REKLAMA:

@tele oraz @Toov
połączyłem się tak jak pisaliście z telefonu (PLAY) i w bajce DZIKI ROBOT znalazło dalej tylko 4 źródła Ekino,
Zaluknijcc już nie,
zauważyłem że po necie z telefonu uruchamiają się 3 źródła, natomiast jak przełączę na światłowód od lokalnego dostawcy to nie ma szans by coś z Ekino ruszyło. Jedynie w jakimś innym filmie czy serialu zadziała źródło z CDA bądź Filman.
(24-11-2024, 07:15 AM)medivh29 napisał(a): @tele oraz @Toov
połączyłem się tak jak pisaliście z telefonu (PLAY) i w bajce DZIKI ROBOT znalazło dalej tylko 4 źródła Ekino,
Zaluknijcc już nie,
zauważyłem że po necie z telefonu uruchamiają się 3 źródła, natomiast jak przełączę na światłowód od lokalnego dostawcy to nie ma szans by coś z Ekino ruszyło. Jedynie w jakimś innym filmie czy serialu zadziała źródło z CDA bądź Filman.
A ja zrobiłem dodatkowo test z wchodzeniem na stronę zaluknij.cc z przeglądarki w TV (Opera for Android).
Efkty takie:
1. internet od mojego dostawcy (stałe IP) - otwiera się okno z weryfikacją Cloudflare
2. jak wyżej, ale z dodatkowo włączonym w przeglądarce Opera VPN - efekt taki sam jak wyżej
3. internet z telefonu (T-Mobile) - strona otwiera się od razu, brak weryfikacji Cloudflare

1
Cześć. Czy problem ze źródłami filman premium w fanfilm, to błąd nowej wersji, czy już zabezpieczyli też premium? Wcześniej dobrze działało, a teraz wyskakuje nieudane odtwarzanie. Przez stronę i aplikację filman działa.
Dzięki za odpowiedź

Wysłane z mojego 5028Y_EEA przy użyciu Tapatalka

Ja u siebie też przeprowadziłem ten test połonczyłem się z internetem z telefonu sieć Orange i wszukało mi żródła z Zaluknijcc natomiast jak mam internet z kabluwki znajduje tylko 4 z Ekino

1

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości