Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
(24-11-2024, 09:35 AM)Shaoo napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i zobacz co się wyświetla.
W skrócie - niepotwierdzony adres email rejestrującego (do 2 tygodni od rejestracji należało to zrobić - przepis ten wszedł 10 lat temu)
Nie rozumiem ich błędów podczas rejestracji domen. Najpierw nie przedłużyli dotychczasowej, a teraz nie dopełnili wszystkich formalności z nową. Ale każdemu może się zdarzyć. Także miejmy nadzieję, że wkrótce załatwią ten problem.
Podziękowali: arkady1964
2
REKLAMA:
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: PHILIPS PUS43/7303
(24-11-2024, 09:33 AM)Toov napisał(a): (24-11-2024, 07:15 AM)medivh29 napisał(a): @tele oraz @Toov
połączyłem się tak jak pisaliście z telefonu (PLAY) i w bajce DZIKI ROBOT znalazło dalej tylko 4 źródła Ekino,
Zaluknijcc już nie,
zauważyłem że po necie z telefonu uruchamiają się 3 źródła, natomiast jak przełączę na światłowód od lokalnego dostawcy to nie ma szans by coś z Ekino ruszyło. Jedynie w jakimś innym filmie czy serialu zadziała źródło z CDA bądź Filman. A ja zrobiłem dodatkowo test z wchodzeniem na stronę zaluknij.cc z przeglądarki w TV (Opera for Android).
Efkty takie:
1. internet od mojego dostawcy (stałe IP) - otwiera się okno z weryfikacją Cloudflare
2. jak wyżej, ale z dodatkowo włączonym w przeglądarce Opera VPN - efekt taki sam jak wyżej
3. internet z telefonu (T-Mobile) - strona otwiera się od razu, brak weryfikacji Cloudflare
Wychodzi na to że jeżeli chce obejrzeć ze źródeł Ekino, to muszę połączyć się z netem z telefonu.
Więc u mnie lipa jeśli chodzi o oglądanie z wtyczki Fanfilm przy światłowodzie.
Liczba postów: 372
Liczba wątków: 40
Reputacja:
136
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: Zidoo X9S, Amazon Fire 4K, 4KMax, Cube, Echo Plus, Android TV, Google TV streamer (4K), Strong Leap-S3+, Kinhank G1
Czytając tutejsze, czasem nawet beznadziejne próby rozwiązań i pomysły na temat wrecz fatalnego działania wtyczek Fanfilm/Fanfuilm3
mój "wentyl bezpieczeństwa" musiał w końcu zadziałać...
Całość skomentuje jednym zdaniem: "na dzień dzisiejszy dobre, bezpłatne streamy na wtyczkach FANFILM/FANFILM3 to już przeszłość"
Czy to ze światłowodem, czy bez, czy OS. Windows/Android/Linux, z takim Device czy z innym, czy z taką wersją/dodatkiem PTW, FF czy inną, etc. ....
moim zdaniem wtyczki te po prostu nie działają jak powinny.
By obejrzeć jakiś aktualny, ciekawy film czy serial pozostaje alternatywny wybór licznych, prawie bezbłędnie działających wtyczek obcojęzycznych.
Z pewnością chciałoby się w tym miejscu oglądać streamy i słuchać ich w naszym języku, ale jest to na dzień dzisiejszy poza jedną z nielicznych,
dobrze działającą darmową polską wtyczką Phantom niemożliwe.
Z mojej strony z góry przepraszam wszystkich tych, których dotknąłem moim krytycznym postem ale w końcu chciałem sie jakoś na tak liczne
nie dające nadziei na przyszłość komentarze i dyskusje odreagować!
Addio Fanfilm...!
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
1
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
24-11-2024, 01:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2024, 02:12 PM przez arkady1964.)
Oj tam, Oj tam... Wiadomości o zejściu FanFilm są przedwczesne, FanFilm żyje ima się dobrze. Szczególnie z poprawkami od @ tele.
Działają źródła DOOD, VOE, Mix i Player. To jest sporo aktywnych źródeł. Natomiast źródła z Zaluknij, może za jakiś czas też będą dostępne.
Zgadzam się, że wtyczka Phantom, to świetna wtyczka, ale nawet z niej są dostępne niektóre źródła. Sama wtyczka w wersji z kontem bezpłatnym też oferuje sporo ciekawych filmów.
No cóż. Dodatek FanFilm żyje, oczywiście, nie używa torrentów i jest wspierany przez hobbystów, którzy nie czerpią z tego zysków finansowych.
Pozdrawiam
Edycja. Dyskutowanie i wymiana opinii na Forum jest bardzo potrzebna, inaczej to Forum byłoby martwe...
Podziękowali: sky02
1
1
Liczba postów: 1,397
Liczba wątków: 6
Reputacja:
187
System operacyjny:
Urządzenie: Canal+ Box 4K
@ coni może i masz rację że teraz mało działa itd... Ale muszę stanąć w obronie FanFilm i EKIPY, naprawdę się stara. Reaguje na bieżąco, zmiany w sieci i dziwne fikołki operatorów. Wiem nikt tego nie widzi, ale ja widzę zaplecze. Owszem czasem mało z tego rozumiem, ale widzę przepływ info i ilość przewalonego kodu. Pamiętaj @ coni ta wtyczka to symbol Polskiego Kodi i nie ma opcji by ją tak po prostu porzucić.
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
24-11-2024, 02:04 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2024, 02:06 PM przez arkady1964.)
@ sky02, zgadzam się z Twoją opiną z małym wyjatkiem. Tak mało to nie jest, działa całkiem sporo... W szczególności w wersji FF1 z poprawkami od @ tele.
Pozdrawiam
1
REKLAMA:
Liczba postów: 1,397
Liczba wątków: 6
Reputacja:
187
System operacyjny:
Urządzenie: Canal+ Box 4K
(24-11-2024, 02:04 PM)arkady1964 napisał(a): @sky02, zgadzam się z Twoją opiną z małym wyjatkiem. Tak mało to nie jest, działa całkiem sporo... W szczególności w wersji FF1 z poprawkami od @tele.
Pozdrawiam Potwierdzam w całej rozciągłości, ale trzeba obserwować ten wątek i być na bieżąco z poprawkami @ tele , który naprawdę czuwa nad nami do czasu wydania 3. O dzięki Ci za to wielki @ tele
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: PHILIPS PUS43/7303
Zauważyłem jedną rzecz. Jak się zaloguję na laptopie do Ekino i uruchomię jakiś film to wtedy dwa źródła z ekino działają na wtyczce Fanfilm.
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
Wczoraj było coś dla użytkowników ekino premium, dziś lub jutro będzie dla użytkowników CDA Premium.
Podziękowali: arkady1964
1
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.0
Urządzenie: XBO
(23-11-2024, 05:00 PM)manieKMP napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i odp./link pod pytaniem "How do I get the debug log file?".
EDIT: znalazłem na GH zgłoszenie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i zastanawiam się czy nie jest ono powiązane z Twoim problemem. Fakt że jest ono o Windowsie, ale zgłaszający chyba wykonał bardzo podobną czynność do Twojej, z tym samym efektem (pisałeś że robiłeś to po http).
Ogółem, zgłaszający próbował instalacji paczki repozytorium z pomocą "własnego" serwera, ale przy próbie instalacji z zipa kodi mu padł. W odpowiedzi otrzymał info., że tylko "lokalne i zamontowane systemy plików są wspierane podczas instalacji dodatku z pliku zip, a źródła sieciowe tego wsparcia nie mają".
Pytanie, czy możesz podłączyć do konsoli dysk lub pendrive i w ten sposób zainstalować dodatek do kodi (czy kodi będzie widzieć nośnik)?
Dzięki @ manieKMP oraz @ tele z pendrive poszło bez zająknięcia wersja wtyczki 23.11  . Tak jeszcze z ciekawości, filman działa, czy dalej mają odpalone cloudflare? Raz mi znalazło tylko premium linki, a w innych wypadkach wgl nie wyszukiwało mi stamtąd linków
|