Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(14-12-2024, 09:59 AM)Tomek napisał(a): No ja myślałem że nowy FF i twój mod nie będą konkurować tylko w końcu się połączą... Ale że to świat kodi i wolnego oprogramowania - więc droga wolna Smile

To nie jest kwestia konkurencji, przecież można mieć zainstalowane obie wtyczki i korzystać z jednej oraz drugiej...   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Ale ja nie chcę się rozgałęziać. Cały czas próbuje przekonać, że zanim wyjdzie FF3, to warto moje poprawki wydać w ramach istniejącej wersji.
Odpowiedz
@tele  Zrobisz jak uważasz, ale jak dla mnie, od przybytku głowa nie boli.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@tele pomyśl o prostych użytkownikach. Ja Ty i większość tu zgromadzonych da sobie radę, ale są tacy co klepią z instrukcji np: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A potem masz milion pytań "Nie działa", "FF i Kodi umarło"
Odpowiedz
Dlatego Tomek czy mjw jakby chcieli, to mogli by im pomóc. Co stoi na przeszkodzie?
Odpowiedz
No tak trochę masz racji @tele . @mjw prosimy o aktualizacje tutka: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. o opis i dodanie potrzebnych plików.
Odpowiedz
REKLAMA:

Ludzie... czy wy możecie trochę się ogarnąć?
Decyzja o porzuceniu starej wersji zapadła dawno temu i to nie jest tak, że tele o tym nie wiedział.
Mimo wiedzy, postanowił się bawić starym kodem, a przecież mógł to samo robić w nowym i w zasadzie już dawno byłby nowy FF wydany. Postanowił inaczej.
Teraz wy oczekujecie, że jego "mod" zostanie od tak wrzucony do repo które funkcjonuje od lat, bez weryfikacji.
I co potem?
Nadejdzie moment w którym ten nowy FF zostanie wypuszczony i co? Będziecie pisać, że w modzie było to, było tamto, a teraz tego nie ma.
Robi się jakaś dziwna atmosfera która nikomu nie służy. A niektórzy chyba zapominają kto tego fanfilma ciągnął przez wiele lat przed pojawieniem się tele...
Odpowiedz
Dobrze wiem. Tu chodzi o tu i teraz. To jest wersja na przetrwanie i @DenDy nie wyjeżdżaj tak grubo. Wiadomo że FF jest tylko jedno. Bo zaproponowałem stworzenie osobnego repo z inną nazwą + synchronizacja z licznikiem wydań.
Druga opcja oficjalne repo + dodatkowe pliki w tutku by ludzie nie szukali po omacku.
Odpowiedz
(14-12-2024, 11:50 AM)DenDy napisał(a): Ludzie... czy wy możecie trochę się ogarnąć?
Decyzja o porzuceniu starej wersji zapadła dawno temu i to nie jest tak, że tele o tym nie wiedział.
Mimo wiedzy, postanowił się bawić starym kodem, a przecież mógł to samo robić w nowym i w zasadzie już dawno byłby nowy FF wydany. Postanowił inaczej.
Teraz wy oczekujecie, że jego "mod" zostanie od tak wrzucony do repo które funkcjonuje od lat, bez weryfikacji.
I co potem?
Nadejdzie moment w którym ten nowy FF zostanie wypuszczony i co? Będziecie pisać, że w modzie było to, było tamto, a teraz tego nie ma.
Robi się jakaś dziwna atmosfera która nikomu nie służy. A niektórzy chyba zapominają kto tego fanfilma ciągnął przez wiele lat przed pojawieniem się tele...

Ludzie przede wszystkim chcą oglądać filmy i seriale.
Indywidualne ambicje i "pamięć o poległych" są, owszem, ważne - ale "co komu po młynie, jak mu woda nie płynie?" (chińskie przysłowie) Tongue
Dogadajcie się.
Odpowiedz
(14-12-2024, 11:07 AM)tele napisał(a): Dlatego Tomek czy mjw jakby chcieli, to mogli by im pomóc. Co stoi na przeszkodzie?

To, że developerzy zdecydowali o niekontynuowaniu tej wersji. Wiedziałeś o tym doskonale - wszystkie ręce miały iść na pokład i prace miały iść na FF3 - właśnie po to zamknięto tamtą linię żeby nie łatać w kółko tylko żeby skupić się na jednym. Ale ty postanowiłeś łatać starą wersję, nie uzgadniając zmian w nazewnictwie wewnątrz wtyczki czy w samych pomysłach z resztą developerów. Postanowiłeś łatać sam trupka zamiast wspomóc to co było tworzone. Twój wybór i jak najbardziej masz do tego prawo. Ale nie oczekujmy teraz @sky02 że to wrzucone będzie do repo ff. Decyzja zapadła już dawno i nie ma od niej cofnięcia. I @DenDy ma racje - gdyby nie to rozdrobnienie FF3 byłyby dalej. Teraz - nie wiadomo czy komukolwiek się chce jeszcze....
Jeżeli tele ma ochotę - niech zakłada sobie repo, pod dowolną nazwą, może nawet być FanFilm id bez żadnej modyfikacji. To jego sprawa. Jeśli będzie repo, to podejrzewam że poradnik pojawi się na stronie, prawda @mjw ? Natomiast ja się wycofuję z wątków na temat FF i chyba coraz bardziej z tego wszystkiego - za dużo tych wojenek dla mnie.
(14-12-2024, 11:50 AM)DenDy napisał(a): Teraz wy oczekujecie, że jego "mod" zostanie od tak wrzucony do repo które funkcjonuje od lat, bez weryfikacji.
I co potem?
Miałem tu coś ci odpisać - ale... szkoda słów. Niech się bawią w lajki i poklaski. Beze mnie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości