Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
@DenDy działa elegancko! Dzięki Smile

Podziękowali: arkady1964
2
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy czy mógłbyś zrobić, że przy wyłączonym wyskakującym oknie dialogowym w OSD przy najechaniu na dowolny przycisk OSD i naciśnięciu "góra" pojawiał się opis filmu (tak jak to było kiedyś, bo teraz działa to tylko na klawiszach sterujących)? Moim pierwszym przyciskiem w OSD są napisy i żeby podejrzeć opis muszę najechać na klawisz "info".

Pozdrawiam

1
Odpowiedz
Heart 
@leszekgd, funkcja o której piszesz na moją prośbę @DenDy już jakiś czas temu wprowadził do skórki AZ2R, jest to fajna funkcja, ale w Android TV musi być załączone ustawienie skóry > Zezwól na przewijanie paska postępu > OK
Zrzut ekranu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Funkcja działa z opcją aktywny pasek przewijania tj. przewijanie paska postępu wideo (OK i przycisk działają w czasie pauzy). Zawarte w ustawieniach skórki: 
Ustawienia > SKÓRA > Wideo/Muzyka > OSD WIDEO > Zezwól na przewijanie paska postępu > OK  (ta super funkcja została też wprowadzona  do skórki AZ2:R na moją prośbę)
Gdy mamy włączoną opcję "Zezwól na przewijanie paska postępu" w ustawieniach skóry.
Otwarcie panelu informacyjnego o filmie następuje po drugim naciśnięciu strzałki "góra".
OSD można zamknąć przyciskiem "cofnij" na pilocie Android TV.

To wszystko działa bardzo dobrze, bez żadnych problemów.   Smile

Pozdrawiam

Edycja.  @leszekgd, być może co innego miałeś na myśli... Bynajmniej tak zrozumiałem Twój post, dlatego dałem taką odpowiedź.

Podziękowali: leszekgd
Odpowiedz
@leszekgd wiedziałem że się wkopie dodając opcję wyłączenia Big Grin
Jeszcze arkady przypomniał o tym scrollu... też muszę poprawić. Jutro zapewne wrzucę poprawkę na GH.

Podziękowali: leszekgd, arkady1964
Odpowiedz
@arkady1964 niestety nie przyniosło to u mnie oczekiwanego rezultatu. Działa tylko na klawiszach sterujących i info.
@DenDy wielkie dzięki za zainteresowanie Smile .
Odpowiedz
@DenDy  Przewijanie paska postępu działa super na Android TV (od czasu, gdy to naprawiłeś) oraz info o filmie po dwukrotnym kliknięciu w górę. też działa znakomicie.   Smile   Wszystko jest naprawdę OK.  

@leszekgd, u mnie to wszystko działa na Android TV. Mapowałeś przyciski pilota od Android TV, może dlatego u Ciebie to nie działa?

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Działać działa, ale koliduje z wyskakującymi okienkami od zmiany napisów/dźwięku.

Odpowiedz
Heart 
Tego mało używam i dlatego może umknęło to mojej uwadze... 

@DenDy, tak przy okazji wyskakujących okien w OSD, pisałem już o tym, ale gdybyś chciał wprowadzić przezroczystość w wyskakujących okienkach w OSD, to można np. zastosować suwak Opacity z grafiki kolorów/przezroczystość  dostępny w Helper Service Color Picker:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wiem, że obecnie nie ma tej zależności w AZ2:R, ale nie chodzi mi o całą grafikę kolorów, tylko o funkcję Opacity:
Opacity (Nieprzezroczystość),  skala przesuwu suwaka  >  od 0 % (pełna przezroczystość) do 100 % (pełna nieprzezroczystość)

Ewentualnie można zastosować podobne rozwiązanie w ustawieniach skórki AZ2:R  Alternatywne rozwiązanie może opierać się też o inny sposób, ważny jest tylko końcowy efekt dający możliwość ustawienia przejrzystości w wyskakujących okienkach w OSD.

Zaznaczam, że nie chodzi mi o cały dodatek Helper Service Color Picker tylko o tzw.  funkcję Opacity lub coś podobnego w działaniu (przezroczystość) w wyskakujących okienkach w OSD.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy poprawka działa idealnie. Dziękuję bardzo!

1
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy dzięki za najnowszą wersję skórki AZ2:R 1.0.32

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości