Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Ok,dziękuję za info,poszukam
(27-12-2024, 11:24 AM)DenDy napisał(a): @docent74 to nie jest odpowiedni wątek do takich rozmów.
A samo odpalanie przez tmdb helper było już poruszane nie raz. Przeszukaj forum.

To samo się tyczy @Adek89 , skórka nie ma nic wspólnego z błędami z tych wtyczek.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@DenDy po wielu zmianach skórka AZ2:R jest dobrze zaprojektowana, od paska wyszukiwania, który jest w pełni funkcjonalny dla Android TV, szybki dostęp do obsady w OSD itd.  I za to dziękuję.  Smile   Wszystko co najważniejsze już w skórce AZ2:R jest.

Moim skromnym zdaniem warto jeszcze wprowadzić dwie funkcje tj.
1.  Opcja pełnej przezroczystości w całym OSD:
- wokół ikonek kontrolnych w OSD
- wokół wyskakujących okienek w OSD
- jednym zdaniem, wszędzie w OSD, aby uzyskać taki efekt jak w  Player Process Info    Zrzuty ekranu  Linki:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Oczywiście, że jako opcja, ponieważ w końcu kwestia gustu, jak komuś nie będzie pasowało, to w ustawieniach skóry nie będzie tej pełnej przezroczystości w OSD załączać.

2.  Dodanie innych kolorów w ustawieniach interfejsu:
Ustawienia > Ustawienia Interfejsu > INTERFEJS >  Kolory
proponuję dodać z Arctic: Zephyr - Reloaded tj:
Brown    Zrzut ekranu  Link:

Light Brown
Z tych dwóch kolorów bardziej chodzi mi o Light Brown    Zrzuty ekranu  Linki:

Z kolorów, nie wiem czy w przypadku tego koloru tj. Blue technicznie jest możliwe, ale gdyby było, to jeszcze dodanie Blue (niebieski kolor lub podobny).

To tyle z moich propozycji, proszę o ich rozważenie.

Pozdrawiam

Edycja.  Szczególnie chodzi mi o dodanie opcji z punktu 1 tj. przezroczystość  w OSD, taka jaka jest przy wyświetlaniu  Player Process Info.

Co do punktu 2, nie mam na myśli wprowadzenia zmian układu skórki, tylko (o ile to możliwe) powiększenie palety kolorów używanych w interfejsie dla wyświetlanych ekranów.
Odpowiedz
@arkady1964 nie chce dodawać przezroczystości w tylu miejscach, tego po prostu będzie za dużo, nie widzę w tym żadnego sensu. A podpinanie tego pod istniejącą opcję też mi się nie podoba, bo jedna opcja zmieniająca aż tyle to przesada.

Dodatkowych wariantów kolorystycznych też nie mam w planach, nawet sobie nie wyobrażasz ile to jest testowania i zmieniania by wszędzie wszystko pasowało i żeby czcionka była widoczna.
Najchętniej to bym pozbył się tych które są i zostawił tylko domyślny Tongue

Podziękowali: arkady1964, kris777
1
1
Odpowiedz
Heart 
Najnowsza wersja skórki AZ2:R 1.0.33 została wydana.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@DenDy  Z końcem roku chcę podziękować Ci za wszystkie udane zmiany w skórce AZ2:R. 

Ja ostatnio wnioskowałem o rozbudowane zmiany w skórce, które nurtowały mnie od jakiegoś czasu. Odpisałeś mi, że nie planujesz wiele zmian w AZ2:R z kilku powodów, które wymieniłeś.
No cóż, przeczytałem je i mam nadzieję, że chociaż funkcja większej przezroczystości wokół wyskakujących okienek w OSD zostanie w przyszłości rozpatrzona pozytywnie,  aby uzyskać taki efekt jak w  Player Process Info    Zrzuty ekranu  Linki:

Lub przynajmniej uzyskać dużo większe zwiększenie przezroczyści.  Obecnie stosowane wyskakujące okienka w OSD są bardzo ciemne i zasłaniają dużą część filmu. Sad   Do tego, niestety, to jest nieestetyczne w wyglądzie, przezroczyste zdecydowanie wygląda dużo ładniej.

Nie proszę feedback, gdyż chyba to mój ostatni wniosek, jak kiedyś zdecydujesz się wprowadzić większą przezroczystość w wyskakujących okienkach w OSD to bardzo dobrze, jak nie to trudno.
A więc bez feedback, co ma być, to może będzie...

Szczęśliwego Nowego Roku!   Smile
Odpowiedz
(26-12-2024, 03:11 PM)tele napisał(a):
(26-12-2024, 02:28 PM)Adek89 napisał(a):  przeglądarce w zeurion normalnie mogę odpalić serial a ten sam mimo iż się pokaże w kodi to nie można go wl bo pisze ze błąd MB filmy.

Źródła z Zerion działają też w FanFilm.
Mam zrobione zakładki ze fanfilm i w nin podfora fanfilm film, seriale 
I tak samo z, zeurion że jest, zakładka seriale zeriun i e niej np gatunki, najnowsze itp. Bo nie wiem czy, fanfilm ma, te same, seriale co zeriun?
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@Adek89  Jak pisałem seriali nie oglądam wcale. 
Pytania związane z wtyczką FanFilm Mod od @tele zadawaj w tym wątku:

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
Dla wszystkich Forumowiczów życzenia Szczęśliwego Nowego Roku 2025!  Smile   Niech przyniesie samo dobro.
Odpowiedz
[Obrazek: 0b2j5rNl.jpeg]
[Obrazek: 5eTkRKDl.png]

Moi drodzy,

Od chwili kiedy zainstalowałem po raz pierwszy skórkę zmagam się z tym problemem jak na screenach powyżej.

Mianowicie w ustawieniach wyglądu mam zaznaczone filmy ,seriale zresztą jak większość tutaj z nas.

Jednak na stronie głównej te odnośniki mi się nie pojawiają  nie wiem dlaczego.Przeczytałem w tym poście wszystkie wątki ,wszystkie 54 strony ale podobnego problemu nie znalazłem.

Dzieje się to zarówno na PC jak i na ATV.

Proszę o pomoc

Kodi 21.1 Omega

Pozdrawiam
Odpowiedz
Co znaczy "mam zaznaczone" i "się nie pojawiają"?. Bo to zdjęcie nie mówi nic poza tym, że masz nie ustawioe widgety (tylko się doyślam że o to Ci chodzi)
Na szybko jak myślę że chcialbyś żeby wyglądało. Nie kożystam z tej skórki i zrobiłem.z tej z oficjalnego repo, nie ma to znaczenia, bo ustawia się tak samo jakw każdej innej która na to pozwala. Nie rozpisuję się od czego to zalezy. Aha pogladowo tylko z fanfilm

[Obrazek: dDgRksQl.jpeg]

[Obrazek: 8S4OHCHl.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości