27-12-2024, 11:38 AM
|
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
|
1
REKLAMA:
@DenDy po wielu zmianach skórka AZ2:R jest dobrze zaprojektowana, od paska wyszukiwania, który jest w pełni funkcjonalny dla Android TV, szybki dostęp do obsady w OSD itd. I za to dziękuję.
Wszystko co najważniejsze już w skórce AZ2:R jest.Moim skromnym zdaniem warto jeszcze wprowadzić dwie funkcje tj. 1. Opcja pełnej przezroczystości w całym OSD: - wokół ikonek kontrolnych w OSD - wokół wyskakujących okienek w OSD - jednym zdaniem, wszędzie w OSD, aby uzyskać taki efekt jak w Player Process Info Zrzuty ekranu Linki: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Oczywiście, że jako opcja, ponieważ w końcu kwestia gustu, jak komuś nie będzie pasowało, to w ustawieniach skóry nie będzie tej pełnej przezroczystości w OSD załączać. 2. Dodanie innych kolorów w ustawieniach interfejsu: Ustawienia > Ustawienia Interfejsu > INTERFEJS > Kolory proponuję dodać z Arctic: Zephyr - Reloaded tj: Brown Zrzut ekranu Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Light Brown Z tych dwóch kolorów bardziej chodzi mi o Light Brown Zrzuty ekranu Linki: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Z kolorów, nie wiem czy w przypadku tego koloru tj. Blue technicznie jest możliwe, ale gdyby było, to jeszcze dodanie Blue (niebieski kolor lub podobny). To tyle z moich propozycji, proszę o ich rozważenie. Pozdrawiam Edycja. Szczególnie chodzi mi o dodanie opcji z punktu 1 tj. przezroczystość w OSD, taka jaka jest przy wyświetlaniu Player Process Info. Co do punktu 2, nie mam na myśli wprowadzenia zmian układu skórki, tylko (o ile to możliwe) powiększenie palety kolorów używanych w interfejsie dla wyświetlanych ekranów.
29-12-2024, 07:55 AM
@arkady1964 nie chce dodawać przezroczystości w tylu miejscach, tego po prostu będzie za dużo, nie widzę w tym żadnego sensu. A podpinanie tego pod istniejącą opcję też mi się nie podoba, bo jedna opcja zmieniająca aż tyle to przesada.
Dodatkowych wariantów kolorystycznych też nie mam w planach, nawet sobie nie wyobrażasz ile to jest testowania i zmieniania by wszędzie wszystko pasowało i żeby czcionka była widoczna. Najchętniej to bym pozbył się tych które są i zostawił tylko domyślny ![]() Podziękowali: arkady1964, kris777
1
Najnowsza wersja skórki AZ2:R 1.0.33 została wydana.
![]() Pozdrawiam
@DenDy Z końcem roku chcę podziękować Ci za wszystkie udane zmiany w skórce AZ2:R.
Ja ostatnio wnioskowałem o rozbudowane zmiany w skórce, które nurtowały mnie od jakiegoś czasu. Odpisałeś mi, że nie planujesz wiele zmian w AZ2:R z kilku powodów, które wymieniłeś. No cóż, przeczytałem je i mam nadzieję, że chociaż funkcja większej przezroczystości wokół wyskakujących okienek w OSD zostanie w przyszłości rozpatrzona pozytywnie, aby uzyskać taki efekt jak w Player Process Info Zrzuty ekranu Linki: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Lub przynajmniej uzyskać dużo większe zwiększenie przezroczyści. Obecnie stosowane wyskakujące okienka w OSD są bardzo ciemne i zasłaniają dużą część filmu. Do tego, niestety, to jest nieestetyczne w wyglądzie, przezroczyste zdecydowanie wygląda dużo ładniej. Nie proszę feedback, gdyż chyba to mój ostatni wniosek, jak kiedyś zdecydujesz się wprowadzić większą przezroczystość w wyskakujących okienkach w OSD to bardzo dobrze, jak nie to trudno. A więc bez feedback, co ma być, to może będzie... Szczęśliwego Nowego Roku!
30-12-2024, 12:50 PM
(26-12-2024, 03:11 PM)tele napisał(a):Mam zrobione zakładki ze fanfilm i w nin podfora fanfilm film, seriale(26-12-2024, 02:28 PM)Adek89 napisał(a): przeglądarce w zeurion normalnie mogę odpalić serial a ten sam mimo iż się pokaże w kodi to nie można go wl bo pisze ze błąd MB filmy. I tak samo z, zeurion że jest, zakładka seriale zeriun i e niej np gatunki, najnowsze itp. Bo nie wiem czy, fanfilm ma, te same, seriale co zeriun? REKLAMA:
@Adek89 Jak pisałem seriali nie oglądam wcale.
Pytania związane z wtyczką FanFilm Mod od @tele zadawaj w tym wątku: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Pozdrawiam
Dla wszystkich Forumowiczów życzenia Szczęśliwego Nowego Roku 2025!
Niech przyniesie samo dobro.
31-12-2024, 08:47 AM
![]() ![]() Moi drodzy, Od chwili kiedy zainstalowałem po raz pierwszy skórkę zmagam się z tym problemem jak na screenach powyżej. Mianowicie w ustawieniach wyglądu mam zaznaczone filmy ,seriale zresztą jak większość tutaj z nas. Jednak na stronie głównej te odnośniki mi się nie pojawiają nie wiem dlaczego.Przeczytałem w tym poście wszystkie wątki ,wszystkie 54 strony ale podobnego problemu nie znalazłem. Dzieje się to zarówno na PC jak i na ATV. Proszę o pomoc Kodi 21.1 Omega Pozdrawiam
Co znaczy "mam zaznaczone" i "się nie pojawiają"?. Bo to zdjęcie nie mówi nic poza tym, że masz nie ustawioe widgety (tylko się doyślam że o to Ci chodzi)
Na szybko jak myślę że chcialbyś żeby wyglądało. Nie kożystam z tej skórki i zrobiłem.z tej z oficjalnego repo, nie ma to znaczenia, bo ustawia się tak samo jakw każdej innej która na to pozwala. Nie rozpisuję się od czego to zalezy. Aha pogladowo tylko z fanfilm ![]() ![]() Podziękowali: arkady1964 |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wszystko co najważniejsze już w skórce AZ2:R jest.

Do tego, niestety, to jest nieestetyczne w wyglądzie, przezroczyste zdecydowanie wygląda dużo ładniej. ![[Obrazek: 0b2j5rNl.jpeg]](https://i.imgur.com/0b2j5rNl.jpeg)
![[Obrazek: 5eTkRKDl.png]](https://i.imgur.com/5eTkRKDl.png)

![[Obrazek: dDgRksQl.jpeg]](https://i.imgur.com/dDgRksQl.jpeg)
![[Obrazek: 8S4OHCHl.jpeg]](https://i.imgur.com/8S4OHCHl.jpeg)