Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Witam u mnie po 6 min ogladania odcinka 12 nic sie nie dzieje dziala ok na PC.
Odpowiedz
REKLAMA:

Panowie czy jest rozwiązanie na działającego Disneya oraz Netflixa mam konta premium, zwykle raz w miesiącu logowałem się w domu rodzinnym (blokada gospodarstwa domowego) i miałem spokój. Rok teme korzystałem z wtyczek w kodi i wszystko śmigało teraz po zalogowaniu netflix bład przy próbie właczenia filmu a disney sam dzwięk w tle. Fire stick max kodi 21 omega
Odpowiedz
(15-01-2025, 06:22 PM)Jmno napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  ps jednak inne odinki tez ale mniej

w logach:
info <general>: CVideoPlayerAudio::Process - stream stalled
error <general>: CCurlFile::CReadState::XFILE::CCurlFile::CReadState::FillBuffer - (0x252cb0eaa10) Failed: Timeout was reached(28)
warning <general>: CCurlFile::CReadState::XFILE::CCurlFile::CReadState::FillBuffer - (0x252cb0eaa10) Reconnect, (re)try 1
co świadczy o problemem z odczytem danych z serwera
Odpowiedz
Użytkownicy Kodi w systemach Android / Android TV / FireTV Stick opartych na układach Mediatek, którzy mają specyficzne problemy z odtwarzaniem niektórych plików wideo, mogą spróbować tego rozwiązania:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

U mnie działa bez problemów już od ponad miesiąca.
Odpowiedz
(15-01-2025, 06:22 PM)Jmno napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  ps jednak inne odinki tez ale mniej
Witam.Sprawdziłem u siebie Dragon Ball odcinek 12 i wszystko jest OK,CDA PREMIUM w 1080p idzie idealnie,w 720p lekko przecina na samym początku jakieś 3-4 sekundy ogólnie jest w porządku.Ja używam wersji Kodi Portable.
Odpowiedz
@Jmno
Anime Dragon Ball Daima tłumaczy Grupa Mirai. Oni nie wrzucają na CDA.
Jest dedykowaną wtyczka dla tej grupy.

@tele
Można by pomyśleć o dodaniu strony By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. do listy źródeł (bo nie kojarzę, aby było).
Odpowiedz
REKLAMA:

@pcela
Można by pomyśleć, ciekawe jakie byłoby zainteresowanie, bo do tej pory jakoś nikt nie zgłasza, że ani scraper Animezone nie wyszukuje filmów (tylko seriale) ani że Shinden przestał wyszukiwać materiały.

A jeszcze napisałeś, że grupa Mirai ma dedykowana wtyczkę - gdzie ją znaleźć? Może łatwiej byłoby przeszczepić jej rozwiązania do Fanfilm niż tworzyć kod od nowa.
Odpowiedz
(18-01-2025, 12:27 PM)tele napisał(a): @pcela
Można by pomyśleć, ciekawe jakie byłoby zainteresowanie, bo do tej pory jakoś nikt nie zgłasza, że ani scraper Animezone nie wyszukuje filmów (tylko seriale) ani że Shinden przestał wyszukiwać materiały.

A jeszcze napisałeś, że grupa Mirai ma dedykowana wtyczkę - gdzie ją znaleźć? Może łatwiej byłoby przeszczepić jej rozwiązania do Fanfilm niż tworzyć kod od nowa.

Cześć, przyłączam się do pomysłu kolegi, abyś @tele dodał Grupe-Mirai, wtyczka znajduje sie w repozytorium mbebe, z tym, że ona chyba nie była dawno aktualizowana i niektóre odcinki/linki przestały działać (możliwe, że u mnie coś nie tak), Daima działa zawsze z serwera sibnet(u mnie zacina się w godzinach popołudniowych i wieczornych, do 13:00 i po 22:00 działa git), na FanFilm modyfikacji 08.01.25 wyszukuje tez ale jedynie z serwisów zaluknij/cda, nie jest to upierdliwe bo wystarczy poczekać, aż sie tam odcinek pojawi, ale np Bleach'a, Pokemon juz nie znajduje zadnych linków, więcej nie sprawdzałem. Tak jak piszesz, te dwa serwisy nie działają, chociaż mam konto i wpisane passy w ustawieniach FanFilm to nigdy z tych stron nic mi nie znalazło. Wczesniej radziłem sobie używając dodatku filman z repo mbebe, ale tez działa to bardzo rzadko od wprowadzenia u nich na stronie okienka z captcha, działało jedynie w nocy i to też o różnych porach i wtedy, pomimo błedu zalogowania pokazuje seriale i trzeba ręcznie znaleźć to co się chce ogladać (bo szukanie nie działa) i wyszukuje linki i odtwarza się. Co dziwne FanFilm na twojej modyfikacji wyszukując linki przy innych filmach/serialach pokazuje normalnie Filman premium 1080p / 720p i odtwarza bez problemu, a większość Anime i różne starsze seriale/filmy nie znajduje, gdy na stronie Filman są normalnie działające linki do nich.

Tak czy siak modyfikacja świetna, działa to super, szybko i dużo dużo więcej filmów seriali można bez problemu obejrzeć.
Dziękuję Ci @tele za poświecony nad tym czas, pozdrawiam serdecznie.

Podziękowali: arkady1964
2
1
Odpowiedz
@Mleko223
Ok, to chodź przynajmniej ktoś jest jeszcze zainteresowany Smile

W wolnej chwili zobaczę tę wtyczkę z repo mbebe.

Na teraz przetestuj wersję, w której, m.in.:

poprawiłem działanie dla Shindena (logowanie jest opcjonalnie, w sumie, to nie wiem, czy w ogóle coś to da, bo do wyszukiwania i oglądania źródeł nie potrzeba, a więcej w FanFilm się nie uzyska, więc może w ogóle wywalę to z kodu).
Dodatkowo, dodałem możliwość wyszukiwania filmów, także dla Animezone, bo do tej pory FF szukał tylko seriali.
[Obrazek: QAmaQKOl.jpeg]

Co do seriali, to te omawiane:
[Obrazek: Ek1bvL2l.jpeg]

[Obrazek: AeRcIqDl.jpeg]

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że trafią się takie tytuły, których dalej wtyczka nie będzie chciała wyszukiwać - ale to już proszę o podawanie konkretów - zobaczymy, czy da się coś zrobić.

Kontynuując opis zmian w tej wersji:

Poprawiłem też scraper filmana, obejrzyj.to i filmyonline na wyszukiwanie tytułów, które mają w swoich nazwach nietypowe znaki jak średniki, myślniki, półpauzy, ukośniki. Pewnie znajdą się takie, których mimo to nie wyszuka, ale i tak jest lepiej.

Uaktualniłem jeszcze teksty dzięki uprzejmości użytkownika @Toov , który zwrócił uwagę na niektóre literówki oraz lepsze i konkretniejsze opisy w pewnych miejscach.

Oczywiście zostały też poprawione błędy, które użytkownicy zgłosili od poprzedniej aktualizacji.

I na koniec dodam, że teraz domyślnie widok listy źródeł nie wyświetla pionowych separatorów - moim zdaniem, i niektórych innych, nadaje to jakby trochę "lekkości" czyli taki mały facelifting - oczywiście można przywrócić stary wygląd - odpowiednia opcja jest w Ustawieniach.

Przypominam ewentualnie, że jakby coś przestało działać, a działało, to proszę wrócić do poprzedniej wersji.

Pozdrawiam

Podziękowali: arkady1964, sirtrusek, SpongeBob, Mleko223, Jmno, Iptv-owiec, martairafal, viader80, saicozis
6
2
2
1
1
Odpowiedz
Po dodaniu materiału do "Ulubionych" nie wczytuje się dany film/serial.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości