Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
Tylko pamiętaj, że to nie są źródła, tylko opisy.
To, że ktoś doda opis do jakiegoś filmu nie oznacza, że go obejrzysz.
Tak jak było ostatnio na forum o serialu "Świat wg kiepskich". Komuś zachciało się obejrzeć ten serial i okazało się, że dawno temu inny wolontariusz nie uzupełnił wszystkich informacji o serialu, co nie oznacza, że teraz te odcinki zostały dokręcone.
A do śledzenia nowych odcinków danego serialu służą tzw. watchlisty.
REKLAMA:
Liczba postów: 184
Liczba wątków: 2
Reputacja:
57
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(16-02-2025, 02:03 PM)PLDzerghh0 napisał(a): A dałoby jakoś radę zrobić aby były widoczne nowe seriale albo film i filmy ale nie że nowo 2024 tylko nowo dodane takie na przykład stare które nikt nie zna chodzi mi do wtyczki z jej biblioteki
themoviedb.org
Nie (bo brak sensu).
Tam (na themoviedb.org - czyli TMDB) są dane dziesiątek tysięcy filmów z całego świata i z całej historii kinematografii.
Musisz nauczyć się szukać, grzebać, drążyć...
I przede wszystkim: to są INFORMACJE o filmach/serialach, a nie źródła filmów.
3
Reputacja:
801
System operacyjny:
Najbardziej rozbudowaną nakładką na serwis TMDB jest plugin "TMDb Helper" autorstwa Juralmunkey.
Jest tam mnóstwo opcji przeglądania, filtrowania, wyszukiwania. Po znalezieniu odpowiedniej pozycji można poszukać źródeł poprzez wtyczkę FanFilm (trzeba tylko dodać FF jako player - jest odpowiedni plugin na tym forum). FF przeszukuje kilka serwisów internetowych w celu odnalezienia takiego linku, który będzie można odtworzyć w Kodi.
1
Liczba postów: 184
Liczba wątków: 2
Reputacja:
57
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(16-02-2025, 02:40 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. , który pozwala tworzyć własne samoaktualizujące się rozbudowane listy oparte o dziesiątki szczegółowych filtrów (filtruję np. większość azjatyckich języków, wybrane słowa kluczowe, gatunki które mnie interesują, niskie oceny z serwisów typu IMDb, Trakt, Rotten Tomatoes... i wiele innych opcji). W efekcie codziennie mam zaktualizowane listy filmów i seriali z interesującego mnie zakresu.
Dodam tylko, że dzisiejsza aktualizacja TMDbHelpera wprowadza wreszcie szeroką obsługę list użytkownika MDbList i TheMovieDb (TMDB).
Podziękowali: tele
3
Liczba postów: 327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
99
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 5
Reputacja:
7
System operacyjny:
Urządzenie: RPi 4B
17-02-2025, 06:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2025, 07:19 AM przez tasior55.)
(14-02-2025, 07:44 PM)tasior55 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
ale tu chyba coś w imdb jest namieszane. Ten wogóle serial jest namieszany bo pierszy sezon to Rysa a drugi Układ. kto to wymyślił żeby sezony nazywać
1
REKLAMA:
Reputacja:
801
System operacyjny:
@ tasior55
Tak, sprawdzałem ten serial i jest tak jak piszesz.
Też uważam że IMDb źle zrobiło.
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
System operacyjny:
Urządzenie: Kinhank g1
(15-02-2025, 03:11 PM)DenDy napisał(a): @Adek89 ustaw język polski w TMDB Helperze. O super, nie, wiem, czemu mi przestawiało bo wcześniej było pl. Działa. Dzięki
A powiedz mi, jest opcja aby w, dodatku fanfilm ( czy to od skórki zależy czy, samego kodi?) jak, mamy menu kontekstowe, wybrać tylko te, rzeczy, które chcemy a pozostałe ukryć? Np chce mieć tylko info o filmie, podobne, oznacz jako obejrzane a cała reszta ukryta, to, od samego kodi zależy, czy skin jakiś pozwala na to?
Liczba postów: 647
Liczba wątków: 17
Reputacja:
325
System operacyjny:
Urządzenie: X96 Max Plus2
(17-02-2025, 12:00 PM)Adek89 napisał(a): A powiedz mi, jest opcja aby w, dodatku fanfilm ( czy to od skórki zależy czy, samego kodi?) jak, mamy menu kontekstowe, wybrać tylko te, rzeczy, które chcemy a pozostałe ukryć? Np chce mieć tylko info o filmie, podobne, oznacz jako obejrzane a cała reszta ukryta, to, od samego kodi zależy, czy skin jakiś pozwala na to?
Skin pokazuje to co jest dostarczane przez kodi i dodatek.
Tak, we wtyczce da się zrobić by ukrywało niechciane opcje z menu kontekstowego (w nowym fanfilmie już to jest).
Oczywiście mowa o niestandardowych rzeczach z CM, a nie tych dodawanych przez kodi.
Podziękowali: Adek89
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.4
Urządzenie: RPi3
17-02-2025, 01:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2025, 01:51 PM przez DarDo.)
Witam,
Nie miałem jeszcze okazji podziękować dla @ tele, więc robię to w tym miejscu. Wielkie dzięki i wielki szacun za to co robisz. Chylę czoła. Nie chciałem tego robić , żeby nie zaśmiecać forum tylko podziękowaniami, a do tej pory wszystko działało jak należy i spełniało moje oczekiwania.
Używam synchronizacji FF z Takt'em. Po ostatniej aktualizacji z 15.02.2025 są widoczne nadal moje listy seriali: Kolekcja, Obserwowane, Historia. Widać też Postęp. Ale przy próbie wejścia w wybrany serial z Postępu pojawia się komunikat: FanFilm can't show content, error for action episodes. Czy wina leży po stronie Trakt czy po stronie FF?
Sprawdziłem na wersji z 31.01.2025 działa
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
1
|