Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
tak tak tak to wiem, tylko że przy trakt była taka opcja:

[Obrazek: oAhZPa4l.jpeg]

i to wymusza ponowną sychronizacje folderów. sprawdza czy wszytkie foldry są jak jakiegoś nie ma do go dodaje i potem działa ta opcja "Aktualizuj bibliotekę po dodaniu nowej pozycji" i dodawało do bibioteki, a tak trzeba ręcznie wykonać dodaj do bibiolteki tak jak pisałeś, a tu jednym kliknięciem odywało się to automatycznie, i tą opcje można było sobie do skina wyciągnąć żeby nie szukać Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie za bardzo rozumiem tej różnicy, więc zostawię już ten ficzer dla kolegów od FanFilm3.
Tu tylko raczej doraźne błędy postaram się załatać - czyli coś działało, a przestało. No chyba, że coś prostego się trafi.
1
Odpowiedz
ok i tak dzięki za chęci Smile
Odpowiedz
Również nie bardzo rozumiem o co koledze @tasior55 chodzi w sprawie 'dodawania do Biblioteki/Trakt'... Wszystkie opcje dot. Trakt.tv, które były w FF, są w nim przecież nadal. Może gdybyś sprawę nieco jaśniej opisał... Smile
Zwracam jednak uwagę, że od około miesiąca każdy użytkownik Trakt.tv może mieć w Kolekcji maksymalnie tylko 100 filmów i seriali (łącznie 100, a nie 'po 100'!) - i tak samo w Obserwowanych (Watchlist). Jeśli ktoś przed tą zmianą miał tam więcej pozycji, to już nic tam nie doda - trzeba czyścić pozycje schodząc poniżej stu na jedną listę.
...albo wykupić sobie konto VIP Trakt.tv za 60$ rocznie... Big Grin
Odpowiedz
Spróbuj jeszcze raz wytłumaczyć.

W fanfilm po autoryzacji trakt można było wykonywać synchronizację na 3 sposoby. 1. Synchronizacja przy starcie kodi. 2. Przez zaplanowana aktualizacje co godz ... I 3. Sposób poprzez ręczne wymuszenie Trak: importuj kolejce....

Teraz gdy @tele naprawił synchronizację w tmdb i imdb są tylko dwie pierwsze opcje brak tej trzeciej. (W sumie jest tele opisał jak ręcznie dodać, trzy posty wyżej) I mi chodzi czy taki przycisk importuj dało by zrobić do tmdb lub imdb żeby wymusić tą synchronizację.

Wiem o ograniczeniach trakt, dla tego szukałem alternatywy by dodawać nowe pozycje przez www i dzięki uprzejmości @tele mamy teraz tmdb i imdb.
1
Odpowiedz
(20-02-2025, 02:05 PM)Toov napisał(a):
(20-02-2025, 01:29 PM)tasior55 napisał(a): Spróbuj jeszcze raz wytłumaczyć.

W fanfilm po autoryzacji trakt można było wykonywać synchronizację na 3 sposoby. 1. Synchronizacja przy starcie kodi. 2. Przez zaplanowana aktualizacje co godz ... I 3. Sposób poprzez ręczne wymuszenie Trak: importuj kolejce....

Teraz gdy @tele naprawił synchronizację w tmdb i imdb są tylko dwie pierwsze opcje brak tej trzeciej. (W sumie jest tele opisał jak ręcznie dodać, trzy posty wyżej) I mi chodzi czy taki przycisk importuj dało by zrobić do tmdb lub imdb żeby wymusić tą synchronizację.

Wiem o ograniczeniach trakt, dla tego szukałem alternatywy by dodawać nowe pozycje przez www i dzięki uprzejmości @tele mamy teraz tmdb i imdb.

Aaa... czyli "Importuj kolekcję..." i "Importuj obserwowane..." przestalo teraz dzialac? To nie wiedzialem. Działało, gdy ostatni raz z tego korzystałem - więc pewnie z miesiąc temu, przed zmianami na Trakt.tv. Sprawdzę.
Sprawdziłem dodawanie filmów do biblioteki  z Kolekcji i z Obserwowanych Trakt przez "Importuj kolekcję..." i  "Importuj obserwowane..." i u mnie to działa (zaimportowało filmy). Wywala co prawda okienko z informacją o błędzie "Can't show content...", ale filmy importuje jak dawniej.
Rozumiem, że taka samą opcję importu chciałbyś dla TMDB i IMDb.
Odpowiedz
REKLAMA:

Dokładnie marzy mi się taka opcja do tmdb i/lub imdb
Odpowiedz
(20-02-2025, 02:05 PM)Toov napisał(a): Wywala co prawda okienko z informacją o błędzie "Can't show content...", ale filmy importuje jak dawniej.

A czy coś powinno się pokazać? Tzn. czy coś się pokazywało? Czy to tylko ma wykonać się polecenie w tle?
Odpowiedz
(20-02-2025, 03:06 PM)tele napisał(a):
(20-02-2025, 02:05 PM)Toov napisał(a): Wywala co prawda okienko z informacją o błędzie "Can't show content...", ale filmy importuje jak dawniej.

A czy coś powinno się pokazać? Tzn. czy coś się pokazywało? Czy to tylko ma wykonać się polecenie w tle?
W tle ma być tylko.
I zauważ, że po wszystkim (po zakończeniu działania - czyli po zaimportowaniu) ponownie otwiera się okno wyboru YES/NO ("Czy na pewno?")
Odpowiedz
Pojawiało się okno synchronizacja filmów później synchronizacja seriali. Tak samo jam masz synchronizację przy starcie kodi takie same komunikaty były
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości