Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@tasior55
Podejrzewam, w czym tkwi problem, ale jeszcze nie wiem, jak go rozwiązać.

Na ten moment musisz użyć
[Obrazek: ANYookpl.jpeg]

A problem wynika z tego, że nie pokazują się pozycje, które nie są "katalogami", czyli nie generują nowego podmenu (czy też zawartości na ekranie), tylko ich zadaniem jest wykonanie pewnej operacji w tle.

Nie wiem, czy to jest wina skórki, czy skryptu, z którego skórka do tego korzysta. A Może gdzieś to można przestawić?
Może ktoś spotkał się już z takim ograniczeniem?

EDIT:
Znalazłem pewne rozwiązanie, choć uważam, że lepsze byłoby, aby to ten skrypt pokazywał jednak wszystkie pozycje, bo nie chcę na siłe oszukiwać, że pozycja tworzy nowy folder, który będzie tak naprawdę pusty.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-02-2025, 12:28 AM)tasior55 napisał(a): w tmdb zrobiłem tak                                  ale nie działa
<action>ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/?action=tvshowsToLibrary&amp;url=tmdbuserfavourite",return)</action>

A spróbuj tak:
<action>RunPlugin("plugin://plugin.video.fanfilm/?action=tvshowsToLibrary&amp;url=tmdbuserfavourite")</action>

Nie wiem tylko, czy te frazy "<action>" i "</action>" są potrzebne - pewnie zależy, gdzie wstawiasz (czy edytujesz jakiś plik, czy robisz z poziomu Kodi w konfiguracji skóry).

Podziękowali: tasior55
2
Odpowiedz
Wychodzi na to że działa jesteś wielki
1
Odpowiedz
nie otwiera filman?
Odpowiedz
O to dużo napisałeś. Ilość szczegółów przygniata. Najlepsi ludzie już analizują i w stosownej chwili opublikują wynik analizy.
3
3
1
1
1
Odpowiedz
(23-02-2025, 11:59 AM)szopns napisał(a): O to dużo napisałeś. Ilość szczegółów przygniata. Najlepsi ludzie już analizują i w stosownej chwili opublikują wynik analizy.
masz racje chodzi o to ze na kodi fanfilm wyszukuje filman ale nie odtwarza.
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-02-2025, 12:42 PM)gibson111 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Bez tych informacji ciężko przeanalizować Twój problem.

Pozdr.

Podziękowali: sky02, arkady1964
Odpowiedz
(23-02-2025, 10:33 AM)tasior55 napisał(a): Wychodzi na to że działa jesteś wielki

Który wariant ostatecznie wybrałeś?
Jeden skrót i potem wybierasz co chcesz zrobić, czy potworzyłeś sobie kilka oddzielnych?

Jak ktoś inny chciałby coś dodać w temacie, to zapraszam do dyskusji.
1
Odpowiedz
(23-02-2025, 12:57 PM)misialek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Bez tych informacji ciężko przeanalizować Twój problem.

Pozdr.
"Dzwoniłem" do wróżbity Macieja... powiedział, że @gibson111 w logu ma "timeout(28)" przy próbie odtwarzania filmów ze źródeł filmana, ale seriale podobno działają (problem bliźniaczy ze zgłoszeniem "Świata według kiepskich" jakiś czas temu). Postawił tarota i stwierdził, że to pewnie "weekendowa" bolączka, a problem się "sam" naprawi, więc trzeba poczekać. Wink

A tak bardziej serio, nie wiem czy to prawidłowość ale wychodzi mi na to, że filmy w których żródeł z filmana jest 4 (dwa z 1080 i dwa z 720) mają ten problem, a przy filmach z dwoma żródałmi tego problemu najwyraźniej nie ma.

Wycinek logu z przykładem "Beowulf" (dwa żródła i odpala) i pierwszy "Resident Evil" (cztery żródła i nie chce się odpalić).
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Edit:
Natrafiłem na dziwny bug z serialem "Resident Evil" ("Netfreaksa" Wink).
Kiedy wejdziemy w listę odcinków sezonu, zobaczymy ich 8 (screen nr. 1), Jeśli przykładowo obejrzymy sobie odcinek czwarty i wrócimy do tej listy cofając się ze żródeł, lista ta zostaje "obcięta" o odcinki poprzedzjące ten odtworzony (screen n. 2).
[Obrazek: MLmte3cl.jpeg]
Lista odcinków wraca do normy po cofnięciu się do listy sezonów (tu akurat sezonu) i ponownym wyświetleniu listy odcinków (odświerza to listę i działa to też na "ptaszki", które są bugiem Kodi, a który to podobno miał być naprawiony w ostatniej wersji... najwyraźniej coś nie pykło w poprawce Wink).
O ile mi się ten "problem" już chyba ze dwa razy pojawił przy innych serialach (jednorazowo przy jakichś konkretnych odcinkach), o tyle ten serial jest jak jednorożec kłujący w poślady, ponieważ tylko w tym (jak na razie) znikają odcinki za każdym razem. Wink
1
1
Odpowiedz
Ciekawe, czy to wina Kodi czy FanFilm-a.

Dodam, że też zauważyłem kiedyś podobne zjawisko, ale nie przejąłem się tym, bo tak jak piszesz, po cofnięciu i ponownym wejściu, lista się odświeżyła.
Może w wolnej chwili pomęczę ten Resident Evil, jeśli piszesz, że to powtarzalne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Seico, 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości