(07-07-2024, 08:51 PM)leszekgd napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Te zmiany mnie nie dotyczą, ponieważ używam dwa inne widoki tj. widok MediaInfo 2 (Extended) i w mniejszej ilości widok Tri Panel. Widok Tri Panel wybieram, gdy widok MediaInfo 2 (Extended) nie jest wyświetlany w całości tj. brak niektórych informacji graficznych lub tekstowych (zaznaczam, że nie jest to wina skórki).
Jednak zauważam, że jest bardzo pozytywny ciągły progres w skórce AZ2:R
Opiekun skórki @DenDy cały czas ulepsza skórkę, udzielając jej nieustającego wsparcia.
Używam tylko tę skórkę na sprzęcie z Android TV, od czasu kiedy wprowadził olbrzymie zmiany poprawiające obsługę tej świetnej skórki dla Android TV. Moim zdaniem, skórka AZ2:R działa naprawdę znakomicie.
Pozdrawiam
Podziękowali: leszekgd
|
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
|
|
REKLAMA:
Została wydana najnowsza wersja skórki AZ2:R 1.0.35 dla Kodi 21 Omega.
![]() Pozdrawiam
13-02-2025, 05:11 PM
@DenDy czy w nowej wersji jest opcja wyłączenia blura jeśli chodzi o tło ?? Czy zostaje to już jako domyślne. Trochę to ciemne teraz ...
![]() Podziękowali: arkady1964
1
Blur jest domyślnie wyłączony, wszystko powinno być tak jak było.
W którym miejscu jest ciemno? Jaki widok? Który styl głównego menu masz ustawiony?
1
Gwoli informacji, na szybko, w drodze ja nie doczytałem w telefonie postu @LukasS, głodnemu zawsze chleb na myśli i zrozumiałem, że chodzi mu o bardzo ciemne tło w wyskakujących okienkach...
Co do blura, faktycznie domyślnie jest on wyłączony, a załączenie go, to raczej rozjaśnia, a nie ściemnia. U mnie obecnie ta funkcja jest wyłączoną i nie używam jej w AZ2:R (jest ustawiona w skórce tak jak jest domyślnie). Pozdrawiam
14-02-2025, 01:55 PM
(13-02-2025, 05:36 PM)DenDy napisał(a): Blur jest domyślnie wyłączony, wszystko powinno być tak jak było.Może źle to napisałem bo w bardzo dużym biegu.. chodzi mi o to przyciemnienie "tapety" które wraz z tą aktualizacją się pojawiło i do końca nie mogę znaleźć - jeśli jest dostępna - opcji jak ją wyłaczyć
REKLAMA:
To "przyciemnienie" to prawidłowe zachowanie i zawsze tak było.
Może używałeś opcję która całkowicie to wyłączała? Opcja miała ogromny minus bo bez tego wszystko zlewało się z tłem i odczytanie czegoś to była masakra. Nie sądziłem, że ktoś może z tego korzystać ![]() Tu przykład działania tej opcji. Czy ty z tego korzystałeś? ![]() Podziękowali: leszekgd, arkady1964
1
Dla początkujących użytkowników skórki AZ2:R zrzut ekranu Blur w opcji domyślnej (opcja WYLĄCZONA):
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Załączenie tej opcji powoduje rozjaśnienie i rozmycie tła, ale ma też skutki ujemne (rozmywa całe tło i FanArt), o minusach załączenia tej opcji powyżej napisał @DenDy. Pozdrawiam
17-02-2025, 07:46 AM
Ja nie pisałem o blurze tylko o wyłączeniu nakładki na tło (tej opcji już nie ma).
Blur to kwestia gustu, jedni lubią drudzy nie. Oczywiście włączenie blura ma wpływ na wydajność i na słabszych urządzeniach może być widoczny spadek wydajności. Podziękowali: arkady1964
1
Mam prawie ideale kodi ALE założyłem sobie konto na tmdb aby tam wybierać co lepsze, filmy do ulubionych i je, zaciągnąć do, kodi, ale nie mam, pojęcia jak to zrobić, w, kodi trzeba jakis klucz API podać ale jak na stronie jestem to mam podawać pełny adres itp itd. Może ktoś pokierować jak to ogarnąć?
Sory za masę, przecinków, używam, tabletu a on ma, zbyt czuły dotyk i ciągle zachaczqm o przecinek ? |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: GkNufUM.png]](https://i.imgur.com/GkNufUM.png)