Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
A dzięki tele bo go poprosiłem jesli coś jest z apple tv ff mam tak ustawione że pokazują mi się tylko linki z lektorem ai przmi jak prawdziwy a reszta jest w folderze odrzuconych a linki u mnie dzialaja ale z linków płatnych
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam
Czy ktoś spotkał się z takim problemem : jak wchodze we wtyczce od sluguy do Disney to filmy i seriale odpalają mi się normalnie i jest ok a jak wchodzę w ten sam film czy serial w FF to znajduje pozycje wyszukiwaną i zaczyna odpalać i  wtedy wywala mi taki błąd :

[Obrazek: img]

Jeżeli komuś się to przydażyło i zna rozwiązanie tego problemu to bardzo prosze o podpowiedź jak go rozwiazać . Błąd pojawia się we wszystkich pozycjach z Disney które wyszukuje FF
Odpowiedz
Osobiście nie korzstam z tej wtyczki, doszedłem za to, że plik "plugin.py" jest jej (Disney+) częścią i dokonano w nim jakichś zmian 3 dni temu (pod wersję jaką masz, czyli 0.20.3, numer który na GH się z tym wiąże). Nie mogłem zlokalizować pochodzenia plików "router.py" i "signal.py" (nie występują w FF, PTW, ani w Disney+), więc możliwe że są częścią jakichś zależności problematycznej wtyczki.
Teraz nie wiem, ale możliwe że rozwiązać problem może dev wtyczki Disney+ i chyba nie jest już nim slyguy, bo znalezione powyższe info mam z GH matthuisman-a...
No chyba, że tele odczyni jakiś magiczny rytuał i zdejmie "urok" z myszki Miki (może w FF trzeba jakieś aktualizacje "kompatybilności" popełnić). Wink

PS. Jeśli problem występuje od kilku dni, to może warto tymczasowo wrócić do poprzedniej wersji? Kodi ma w zwyczaju "chomikować" starsze "instalatory"/zipy wtyczek, więc z tym nie powinno być problemu, jeśli sam nie ingerujesz w "sprzątanie zaległości" po nim lub nie robiłeś reinstalacji, to najorawdopodobniej poprzednia wersja D+ jest zachowana i można ją ponownie zainstalować spod GUI Kodi... robi się to z poziomu informacji o wtyczce, gdzie jest przycisk zwany "Wersje" i tam powinna na liście być widoczna część z wtyczek/zipów/'instalatorów" wersja aktualnie zainstalowana, jaki i wersje starsze, z dopisiem że są lokalne, czyli w pamięci/dysku urządzenia.
Odpowiedz
(13-03-2025, 10:24 PM)artmiecz napisał(a): Cześć,

Ostatnio często mam niedziałające źródła z serwisu Obejrzyjto:

Obejrzyjto booster
Obejrzyjto lulustrem

np: Rozdzielenie S1E6

a źródła są fajne bo mają całkiem sprytnego Lektora SI
a w Rozdzielenie S1E7
Obejrzyjto lulustrem - działa (i chyba częściej działa lulustrem a booster albo bardzo rzadko albo wcale)

(14-03-2025, 04:11 AM)Jmno napisał(a): A dzięki tele  bo go poprosiłem  jesli coś jest z apple tv  ff mam tak ustawione  że pokazują mi się tylko linki z lektorem ai przmi jak prawdziwy  a reszta jest w folderze  odrzuconych  a linki u mnie dzialaja ale z linków płatnych
a jakich płatnych używasz?
Odpowiedz
(14-03-2025, 05:11 PM)manieKMP napisał(a): Osobiście nie korzstam z tej wtyczki, doszedłem za to, że plik "plugin.py" jest jej (Disney+) częścią i dokonano w nim jakichś zmian 3 dni temu (pod wersję jaką masz, czyli 0.20.3, numer który na GH się z tym wiąże). Nie mogłem zlokalizować pochodzenia plików "router.py" i "signal.py" (nie występują w FF, PTW, ani w Disney+), więc możliwe że są częścią jakichś zależności problematycznej wtyczki.
Teraz nie wiem, ale możliwe że rozwiązać problem może dev wtyczki Disney+ i chyba nie jest już nim slyguy, bo znalezione powyższe info mam z GH matthuisman-a...
No chyba, że tele odczyni jakiś magiczny rytuał i zdejmie "urok" z myszki Miki (może w FF trzeba jakieś aktualizacje "kompatybilności" popełnić). Wink

PS. Jeśli problem występuje od kilku dni, to może warto tymczasowo wrócić do poprzedniej wersji? Kodi ma w zwyczaju "chomikować" starsze "instalatory"/zipy wtyczek, więc z tym nie powinno być problemu, jeśli sam nie ingerujesz w "sprzątanie zaległości" po nim lub nie robiłeś reinstalacji, to najorawdopodobniej poprzednia wersja D+ jest zachowana i można ją ponownie zainstalować spod GUI Kodi... robi się to z poziomu informacji o wtyczce, gdzie jest przycisk zwany "Wersje" i tam powinna na liście być widoczna część z wtyczek/zipów/'instalatorów" wersja aktualnie zainstalowana, jaki i wersje starsze, z dopisiem że są lokalne, czyli w pamięci/dysku urządzenia.

Dziękuje bardzo za odpowiedź
Nie mam poprzednich wersji , bo pad mi pen i musiałem robić nową instalkę , znalazłem w sieci wersje 0.20.2 ale ta wersja androida TV gdzie mam kodi zainstalowane mnie nie wpuści do ukrytych plików . Może faktycznie cos "tele " zadziała a jak nie to zostaje mi oglądać tylko poprzez wtyczkę od slyguy
Odpowiedz
@tele, rzeczywiście Tomek poprawił Disney tydzień temu, łap.

external.py.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 25
Rozmiar: 7.47 KB

Podziękowali: arkady1964
2
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Dodaj tylko że to jest dla FF3

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
1
1
1
1
1
Odpowiedz
Oczywiście, że FF3.
Tele da radę przenieść bez trudu.
1
Odpowiedz
Potem ogarnę.

Widzisz @Seico , mówiłem, aby napisać na forum.
3
Odpowiedz
Do sprawdzenia.

Ja nie mam jak, bo nie mam konta do Disney.

Sprawdzić proszę oddzielnie filmy i oddzielnie seriale.

Jak działa, to kto korzysta, proszę podziękujcie Tomkowi. On jest specem od "Externali".

Jak coś nie działa, to piszcie. Na razie traktujcie wydanie jako wersję testową, tym bardziej, że jak zwykle przy okazji, zmieniłem jeszcze kilka innych spraw, które wyłapane zostały od wydania ostatniej wersji, szczególnie jeśli chodzi o automatyczne dodawanie nowych odcinków seriali, które mamy w Bibliotece (w tej opcji nie trzeba mieć nawet konta Trakt czy Tmdb).

EDIT: 15:50
Poprawka statusu oznaczania filmów, gdy korzystamy z Trakt (chodzi o "ptaszki")

Podziękowali: arkady1964, sirtrusek
2
1
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 3 gości