Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Udostępnij sobie po sieci LAN. Ja na swój w RPi4 na libreelec wgrywamy smartfonem, używam do tego aplikacji Cx File Explorer właśnie pod sieci LAN.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

(18-03-2025, 10:52 AM)brondo napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpowiedz
Albo też działająca na tej samej zasadzie LocalSend: Transfer Files  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  (nie ma reklam)

Odpowiedz
(18-03-2025, 10:52 AM)brondo napisał(a):
(18-03-2025, 10:49 AM)tasior55 napisał(a): @tele takiej wersji nie udostępnia. Wersję od tele trzeba wgrać na urządzenie i w kodi wybrać instalacje przez zip
no właśnie z tym mam problem bo nie mam wejścia usb

Można też przez przeglądarkę internetową zainstalowaną w urządzeniu pobrać pliki ZIP.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
@tele Przepraszam cię za moje problemy głupie pytania to była wina kodi to jest kodi było nie tak wgrałem kodi na nowo i działa normalnie i źródła łapie
1
Odpowiedz
[Obrazek: J5DUMQ5l.jpeg][Obrazek: EPq4N4vl.jpeg][Obrazek: C1ElBNzl.jpeg]
Ja nowe modyfikacje od @tele wgrywam poprzez X-plore file Manager na Android TV. Pliki zapisuję na Dysku Google lub Mega nz i poprzez X-plore file manager( z dostępem do różnych opcji dysków online) podmieniam na boxie z Andoid TV w odpowiedniej lokalizacji poprzez nadpisywanie. Jest to najbardziej wygodna metoda tylko online bez żadnego podłączania USB po boxach itp.

Odpowiedz
REKLAMA:

Kolejne drobne poprawki:
  • zauważyłem, że jak wyszukuje się film czy serial, to kolejność proponowanych pozycji jest dziwna. Postanowiłem zatem zrobić dodatkowe sortowanie wg popularności, bo chyba serwis TMDB przestał to robić.
  • poprawiłem wyświetlanie "ptaszków" oznaczających obejrzenie filmu - nie trzeba już się cofać i ponownie wracać, aby haczyk się pojawił po obejrzeniu - pisał kiedyś o tym problemie użytkownik @manieKMP 
  • zmniejszyłem objętość generowanych logów, szczególnie przy operacjach dodawania nowych odcinków - kolega @Toov , twierdzi, że zauważył wzrost wydajności na słabszym AndroidTV.
    Można też dodatkowo prawie w ogóle je wyłączyć, o czym pisałem już we wcześniejszym poście. Opcja w Ustawieniach --> Konserwacja

Jeśli komuś przydadzą się te zmiany, to proszę bardzo, korzystajcie.

Jeśli znajdziecie jakieś niekonsekwencje w działaniu, albo macie jeszcze jakieś DROBNE propozycje usprawniające użytkowanie wtyczki, to piszcie. Zobaczymy co da się zrobić.

Podziękowali: arkady1964, tasior55, Iptv-owiec, RadziuOi, manieKMP, Piotr.W, sirtrusek, jorg35, EMR9, m4w05
2
2
2
1
Odpowiedz
Tmdb ma awarie trzeba zobaczyć na ich forum czy już naprawili ale ogólnie w awaria chodziło o to że rankingi im się rozjechały totalnie. Coś tam z popularnością było.

Edit.

Tmdb jeszcze naprawią błąd potrwa to parę dni.

@tele dzięki za kolejną wersję
1
Odpowiedz
Nie wiem co się dzieje, ale na przykład mam na liście seriali (w sekcji postęp) seriale:
  • A
  • B
  • C
  • D
Klikam w A i mam wylistowane odcinki do oglądnięcia.
Potem wracam do listy seriali i klikam w np. serial C i dostaję listę odcinków z serialu A.
I tak cały czas, aż do restartu Kodi.
Niezależnie jaki tytuł kliknę (B, C lub D), dostaje listę odcinków z pierwszego wyszukiwania po odpaleniu Kodi.
Czyszczenie cache nie pomaga.
Nie pamiętam, ale w którejś wersji już tak miałem i po powrocie do poprzedniej wersji problem zniknął.
Odpowiedz
@Piotr.W
Dzięki Tobie dowiedziałem się teraz czegoś o, co pytałem na forum jakiś czas temu i nikt nie wiedział, do czego pewien fragment kodu został stworzony. Teraz już wiem Wink

Sprawdź wersję z dzisiaj (w tamtym samym poście)

Podziękowali: Piotr.W
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: szopns, 2 gości