Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Ciesze się, że się na coś przydałemSmile
Teraz jest OK, 
ale jest inny problem, po kliknięciu każdego źródła jest odpowiedź:
Brak źródeł - local variable 'label' referenced before assignment.
Każdy serial, każdy odcinek, każde źródło.
Praktycznie, żadne źródło nie działa.
2025-03-20 22:30:40.610 T:20192    info <general>: [FanFilm]  [sources.py]  sprawdzanie linku do odtwarzania
2025-03-20 22:30:40.624 T:20192    info <general>: [FanFilm]  [sources.py]  auto play  len(items)=5
2025-03-20 22:30:42.816 T:20192    info <general>: [FanFilm]  [sources.py]  Brak źródeł - local variable 'label' referenced before assignment
Odpowiedz
REKLAMA:

@Piotr.W

Trochę w ciemno, bo nie mogłem zreprodukować tego błędu u siebie.

Ale sprawdź - ponownie pobierz pliki z tego samego miejsca (podmieniłem)

Jak dalej będzie źle, to napisz mi szczegółowiej, czy korzystasz z jakiegoś widżetu, czy to chodzi o zakładkę tylko postęp czy inne, i daj pełny log.

Podziękowali: Piotr.W
Odpowiedz
teraz jest OK!Smile
Jedynie z zaluknij jest odpowiedź z serwera: 403, prawdopodobnie włączona weryfikacja cloudflare

W czym tkwił problem?
A ja próbowałem zmieniać serwery VPN, próbowałem bez VPN-a i antywirusa.
Na marginesie, nie korzystam z żadnych widżetów, Kodi, domyślna skórka.
1
Odpowiedz
(15-03-2025, 11:04 PM)ostanislaw napisał(a):
(15-03-2025, 01:50 PM)gzenio22 napisał(a): Działa wam Trakt.tv w fanfilmie? Mi zaczelo wyskakiwac ze w kolekcji nic nie znaleziono a potem wywalilo mi autoryzacje i nie da sie ponownie zsynchronizowac
U mnie Błąd "nic nie znaleziono". Tak samo wersje 7.03.2025 oraz 15.03.2025. Trakt autoryzowałem.
Już działa, aktualizacja z 20.03 początkowo nie pomogła. Ale gdy przeinstalowałem jeszcze raz oryginalny FanFilm i działał dobrze, a potem FFmod 20.03 i okazało się że też działa.
1
1
Odpowiedz
Dzięki, ze podzieliłeś się opinią i rozwiązaniem problemu.
Nie wiem, czemu dopiero zadziałało Ci cofnięcie do starej wersji. Ponieważ nie zachowałeś log'a, w którym mogły być jakieś pomocnicze informacje o przyczynie niepowodzenia, nie wiem co było przyczyną. Mogę tylko przypuszczać, że coś w cache jest pamiętane i to się nie odświeża. Stary FF działał troszkę inaczej.
Mam nadzieję, że takie sytuacje będą tylko sporadyczne.
No i fajnie, że wróciłeś do najnowszej wersji - jest to dla mnie znak, że mój wkład w rozwój wtyczki się ludziom przydaje.

Podziękowali: sky02, jorg35, Toov
2
Odpowiedz
Takie pytanie mam, da się zmusić FF żeby szukał i obsługiwał w bibliotece video kodi oprócz plików mp4,mkv... pliki .strm ?
Odpowiedz
REKLAMA:

@Kasio 
Ależ obsługuje - trzeba tylko dodać foldery, które określiłeś w Ustawieniach FanFilm, do ustawień Kodi: Ustawienia -> Media -> Biblioteka ("Zarządzanie źródłami")

[Obrazek: Kkjb5Wjl.jpeg]

[Obrazek: c7X6J4El.jpeg]
Odpowiedz
Tak wiem, mam dodane foldery tak jak masz na screenie i nie wyświetla mi się w wynikasz wyszukiwania FF, jeżeli dodam do biblioteki mp4,mkv to w wynikach wyszukiwania FF pokazuje się na niebiesko Biblioteka i tytuł filmu, próbowałem zmienić .strm na .mp4 i od razu jest pokazany w wynikach wyszukiwania FF .Wszystko mam ustawione dobrze bo jak wejdę w FF/ Narzędzia/FanFilm: Biblioteka/FanFilm: Folder Filmów / to jest dodana lista filmów i odtwarza .strm Stąd moje pytanie bo nie wiem gdzie jest problem.
Odpowiedz
Tylko, że plik strm to nie jest plik filmu (źródło), tylko jakby odnośnik do listy źródeł, które trzeba pozyskać skądś.
On służy tak jakby do wstawienia pudełka od filmu na swoją półkę (Bibliotekę), ale płyta .np DVD czy BluRay nie jest gwarantowana.
Zatem to, że ktoś zobaczy na twojej półce pudełko od filmu nie znaczy, że go obejrzy, jeśli nie znajdzie się w danej chwili źródeł w internecie.
A plik MP4, to Twoja płyta z filmem, czyli to jest źródło, które FanFilm pokazuje.
Odpowiedz
A ja mam takie pytanie, dla źródeł rapideo, tb7, nopremium, można ustawić automatycznie pomijanie pytania czy chcesz użyć x transferu. Dopiero jak się to potwierdzi to albo się odtwarza automatycznie albo pyta czy użyć. I teraz mam 2 zagadnienia
1. Dla tb7 pokazuje ile zostanie po pobraniu, ale dla rapideo lub nopremium już nie... A gdyby się dało to zrobić to by było miło.
2. Czy można by zrobić tak, że gdy pojawia się monit o tym ile transferu zostanie pobrane i ile zostanie do wykorzystania, to na przykład po 10 sekundach braku reakcji, następuje automatycznie odtwarzanie.
Bardzo dziękuję
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 1 gości