Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Jedyną znaną mi opcją jest globalna opcja, Ustawienia-System-Dodatki:
1. Aktualizacje - Instaluj automatycznie
2. Pokazuj powiadomienia - Wyłączone

Chyba że chodzi o komunikat w postaci okienka kiedy odpala się FF, bo takie coś pamiętam, że kiedyś mi się wyświetlało i był do tego jakiś przełącznik, bodaj w ustawieniach ogólnych wtyczki, ale teraz tego nie widzę (jest niby "Wyświetlaj informację o rozpoczynaniu działania wtyczki", ale ona jedynie wyświtla pop-up w rogu z napisem "FanFilm" i co dziwne, wyskakuje on przy chyba każdym wejściu w jakąś opcję: film, serial, szukaj... itd. lub cofnięciu się o poziom wyżej).

Nie jestem pewny, ale może samego komunikatu można się pozbyć przez wyłączenie w ustawieniach FF, w karcie "Konserwacja" opcji "Sprawdzaj zależność ResolveURL przy starcie".
W sumie to nie wiem czy jest sens istnienia tej opcji wraz drugą nt. sprawdzania PTW przy starcie... hmm, choć przy rozjeżdżającym się liczniku pobrań aktualizacji, może ktoś "misclicka" robi lub zapomina pobrać obie paczki, ale z resolverem to i tak przeważnie kodi w swoim interwale sprawdzania upek albo puści auto-instal, albo powiadomi (chyba nikt nie ustawia "globalki" aktualizacji na "Nigdy nie powiadamiaj"? Wink), bo jak przez "chwilę" będzie on starszy, to nie wpłynie to negatywnie na działanie czegokolwiek.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-03-2025, 09:36 PM)pawel959 napisał(a): Można jakoś zrobić żeby nie pokazywało tego komunikatu tylko aktualizowało automatycznie ResolveURL w tle?

Ustawienia -- > Konserwacja --> Zależności --> "Sprawdzaj zależność ResolveURL przy starcie"
Odpowiedz
"Aktualizacje - Instaluj automatycznie oraz Pokazuj powiadomienia - Wyłączone" - tak mam od początku ustawione i dalej wyskakuje okienko 
[Obrazek: TJpFleDl.jpeg]

"Sprawdzaj zależność ResolveURL przy starcie" - widziałem tą opcję, ale obawiałem się jej odznaczać, bo rozumiem ją tak, że po odznaczeniu wcale nie sprawdza czy jest nowa aktualizacja - odznaczyłem i nie aktualizuje wtedy automatycznie. Odznaczenie jej można przetłumaczyć jako "Nie aktualizuj ResolveURL"

Znalazłem jeszcze opcje w Ustawieniach - ResolveURL "Włącz wyskakujące okienka" ale to też nie to, bo tutaj nie ma słowa o aktualizacjach, ale dla pewności sprawdziłem i nie pomogło

Finalnie doszedłem do wniosku, że obecność okienka zawiera się w kodzie wtyczki FanFilm, a nie ustawieniach globalnych Kodi, a ma to na celu przypomnienie o restarcie Kodi po aktualizacji ResolveURL
Odpowiedz
Ten Resolver, można zainstalować z innego repozytorium niż FanFilm i wówczas będzie się on aktualizował niezależnie.
Odpowiedz
To jest najlepsza opcja! Dzięki!
Odpowiedz
W repozytorium stable jest tylko i wyłącznie skrót/zagnieżdżenie do ORYGINALNEGO repozytorium z Resolverem - nie instaluje zatem resolvera z repo FF tylko z repo oryginalnego resolvera - więc to nie ma sensu - czy instalujesz repo gujal czy z fanfilm zawsze masz dokładnie to samo bo dokładnie do tego samego odnosi się zagnieżdżenie i dokładnie to samo się aktualizuje -> By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Instalacja z innego źródła nic nie da - jeśli jest włączona ta opcja to i tak wtyczka będzie sprawdzać wersję i wymuszać aktualizację na siłę.

Natomiast komunikat można (przynajmniej w wersji stable) wyłączyć w ustawieniach.
Aktualizacja przez FanFilm polega na fizycznym ściągnięciu plików resolvera i ich podmianie, stąd wymagany restart. Było to wprowadzone celem pewności że zawsze ma się aktualny resolver - 90% problemów z FF dotyczył kiedyś tego że ludzie nie aktualizowali resolvera. To samo z modułem PTW - którego ważność jest sprawdzana z repo FF stable - zatem można to spokojnie w modzie wyłaczyć skoro pliki są pobierane lokalnie a nie z repo.

Podziękowali: rysiek1221, arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Witaj Tomek
Chciałbym się skontaktować z Tobą , czy dało by radę abyś podał mi namiar na PW ?
Odpowiedz
Ogólnie kawał dobrej roboty, myślałem że ff umiera śmiercią naturalną ponieważ nawet nie słyszałem o ff3 beta, a stare FF tylko ekino i sporadycznie filmann jako źródło znajdowało. A tu taka niespodzianka...
Dla mnie osobiście to bardzo dużo i mimo że tele zrobił po swojemu chyle czoła i dziękuję.Dzisiaj zaktualizowałem wg poradnika. 
Dziękuję również innym którzy starają się przyczynić za free do nowego ff3 za wkład i czas. Trzymam kciuki!
1
Odpowiedz
@Kasio 
Sprawdź tę wersję.

Przy okazji kilka drobnych poprawek, m.in. coś tam jeszcze ulepszającego w sprawie problemów z autoryzacją trakt, oraz naprawa drobnych błędów wychwyconych podczas testów.

Podziękowali: arkady1964, szuman, Kasio, m4w05
2
2
2
Odpowiedz
Sprawdzone ,wyszukiwanie strm działa tak jak powinno Wink  Dziękuje bardzo za pomoc.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 1 gości