Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Dla viaplay oznaczenie działa (wersja 03-26).
[Obrazek: eZcmamrl.jpeg]

Edit:
Pewnie to nieistotne, skoro na jednym działa, to i na reszcie też, ale zdobyłem chwilowy dostęp do Disney+ i taki sam efekt, oznaczenie zadziałało (ta sama wersja FF).

Ale korciło mnie by się podzielić przebojem z samym D+ na Kodi, jakiego doświadczyłem... historyjka z lekka ubarwiona, a nóż kogoś rozbawi. Wink

Zacznijmy najpierw od morału, dodatek D+ na andku wersji 6-tej nie działa, bo brak mu do szczęścia DRM-ów, WideVine'ów i innych Voldemortów. Wink

Historia zaczyna się od tego, że pewien "maniura" w swej "ambicji" wychodzenia przed szereg jak Filippo z konopiji po ciężkim paleniu, chciał dodatkowo sprawdzić czy mayszka Miki rozepnie dwa guziki i "ptaka" pokaże... Wink
A wiedząc, że sąsiadka zza "płota" ma "VIP-access-a" do krainy gryzoni, pofatygował się pod jej wrota, by uprosić o chwilowy dostęp... Stuk puk, drzwi się rozwarły i "maniura" zaczyna swą "zaawansowaną socjotechnikę" na sąsiadce praktykować. Wink
M: Kochaniutka, użyczysz mi dostępu do swojego konta na Disney+, bom w ornitologa zechciał się pobawić, ptactwa pooglądć potrzebuję... mój własny mi się znudził, tak smutny, ze spuszczonym łebkiem... to jak, da radę? Nie musisz nawet hasła zmieniać, moja pamięć złotej rybki do takich rzeczy i tak mi nie pozwoli jego zapamiętać. Wink
Sąsiadka w osłpieniu się zgodziła, więc "maniura" wrócił i odpala Kodi. Wpierwej instalacja wtyki D+ z repo spod By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., odpalanko D+, wpisanie wymganych danych i lecim.
Pozostając w tematyce "Animal Planet" na test wybrałem "Króla Lwa" i to reprodukcję z 2D w 3D i CGI od Okrasy, czy jak mu tam, bo Pascal gdzieś się chyba w programie o żabach zawiesił (python je pewnie zjadł). Wink
Palimy FF, "Król Lew" i... coś nie ten teges, animacja zajętości się kręci, nic nie widać jak w lustrzycy 3-go stopnia (w 1-szej nie widzisz jak ci wisi, 2-giej jak ci stoi, w 3-ej kto ci kiełb* opiernicza Wink), ni audio, ni wizji, tylko kółeczko. Ale, że ja nie dam rady, nie ma bata i dziubka od wujka... "wygoniłem" kółko różańcowe z ekranu i pyk w playa przy zegarku i jest, otdwarzacz się pojawił, tyle że czarny jak górnik na robocie. No nic, jak nie chcesz mi "lwowa" pokazać to cię stopem prześwięcę... i się Kodi wykopyrtło, zamknęło i w kącie ulęgło. Co jest, se myślę, w logi trza spojrzeć i wyniuchać z czym problem. Wskakuję w Totalnego komadjera, lecę do profilowego templariusza i... co ja pacze, log w ciągu niecałych 3 minut zmienił się w wieloryba (ponad 15MB)
No to już przesada nawet jak na Kodi (u mnie logi nie przekraczają nawet 500 kilo) i nie ma jak tego na tablecie "roztwożyć", bo się będzie pultać o "brak pamięci", a dwóch sklerotyków w jednym pomieszczeniu to zbyt wiele. Wink
Log wywalony i rozkmna, może trzeba coś "posmyrać" w ustawieniach D+, wedle zasady "jak się popieści, to się...". Wink
Ale i to nic nie dało, choć trafiłem na "krótki metraż" filmowy "A blue room", który w samym D+ zadziałał, ale FF się nie pokazał (źródeł brak), co też było dziwne, No ale cóż, wtyczka poszła w niebyt, razem z jej ekipą, która przy instalacji się dokoptowała.
Czas na koło awaryjne, mój niezastąpiony telefonik testowy. Jak tablet był swego czasu za tysiaka, to ten tel. za ponad trzykrotność tego, zawieść nie może. I niemal poległ, gdyby nie "smyranko" w ustawieniach kodeków D+.
Tak o to wywołałem lwa z puszczy, sawanny? Pal go sześć skąd, wylazł, zaryczał... a teraz sio do zoo. Wink
Ptaki ujrzałem, kota kuper też mi przemknął i gitara, więc nara.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Mam pytanko :
Czy ktoś jest w stanie podać mi godna polecenia playlistę filmów i seriali z trakt.tv od jakiegoś użytkownika a potem pomoże mi ją dodać do FF
Odpowiedz
(27-03-2025, 07:59 AM)tele napisał(a): Mam pytanie do tych, co korzystają ze źródeł External w FanFilm, czyli np. Disney, Max, - czy po wyborze takiego źródła, obejrzeniu filmu do końca, oznacza Wam, że film został obejrzany?
 U mnie na skin Aeon Nox Silvo po obejrzeniu filmu z Disney w oknie wyszukiwania FF był oznaczony jak obejrzany,ale jak weszłam we wtyczkę Disney juz ptaszka nie było.

Tez wam wywala z Zaluknij błąd 403, z przeglądarki po weryfikacji cloudflare śmiga bez problemu, a przez kodi wywala bład, próbowałem juz chyba wszystko i skonczyły mi sie pomysły.
Odpowiedz
Cloudflare, zaluknij i jego działanie w Kodi zależy od dostawcy internetu. W Orange i T-Mobile działa, reszta raczej nie. Ewentualnie można się poratować VPN. Skoro u jednych dostawców działa a u innych nie, to może dostawca, u którego nie działa może coś przestawić, aby działało jak w Orange i T-Mobile? U obecnego dostawcy Cloudflare pojawia się na różnych stronach, a jak się przełącze na T-Mobile to na tych samych stronach nie ma wtedy cloudflare.
Odpowiedz
Przecież wystarczy VPN załączyć na USA i działa.  Może być bezpłatny Proton VPN, info:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(28-03-2025, 03:16 PM)arkady1964 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
 Przecież pisałem ze skończyły mi się pomysły ,mam Avire Pro VPN nie pomaga ,zmieniałem  rejony USA  Atlante,Chicago,Dalllas itd. Australia,GB ,dodałem inna przegladarke w zaluknijcc.py , czyściłem cache FF ,niestety 403 co bym nie robił Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

U mnie działa.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Dzisiaj, już nie działa...  Nie wiem od czego do zależy, że raz działa, a potem nie działa.  Jednak nie ma to dla mnie większego znaczenia, przecież nie jest to jedyny przesył strumieniowy w Internecie.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Takie info odnoscnie Zaluknij.cc  cloudflare Big Grin

-Ochrona przed atakami: Cloudflare jest często używany do ochrony stron internetowych przed atakami DDoS i innymi zagrożeniami. Strona może włączać Cloudflare tylko wtedy, gdy wykryje podejrzany ruch lub atak, aby zminimalizować obciążenie i koszty.

-Równoważenie obciążenia: Cloudflare może być używany do równoważenia obciążenia serwerów, kierując ruch do różnych serwerów w zależności od obciążenia. Może to powodować, że niektórzy użytkownicy będą korzystać z Cloudflare, a inni nie.

-Testy i konserwacja: Strona może wyłączać Cloudflare podczas testów, konserwacji lub aktualizacji.

-Błędy i problemy techniczne: Czasami problemy techniczne lub błędy w konfiguracji mogą powodować, że Cloudflare nie działa poprawnie lub jest wyłączony.

-Ograniczenia regionalne: Niektóre funkcje Cloudflare lub cała usługa mogą być ograniczone w niektórych regionach geograficznych.

-Zmiany w konfiguracji: Administratorzy strony mogą zmieniać konfigurację Cloudflare w zależności od potrzeb, co może powodować zmienne działanie.

Warto zauważyć, że korzystanie z Cloudflare przez stronę internetową może być dynamiczne i zmieniać się w zależności od różnych czynników.

Odpowiedz
(28-03-2025, 12:28 PM)Kasio napisał(a):  U mnie na skin Aeon Nox Silvo po obejrzeniu filmu z Disney w oknie wyszukiwania FF był oznaczony jak obejrzany,ale jak weszłam we wtyczkę Disney juz ptaszka nie było.

Tez wam wywala z Zaluknij błąd 403, z przeglądarki po weryfikacji cloudflare śmiga bez problemu, a przez kodi wywala bład, próbowałem juz chyba wszystko i skonczyły mi sie pomysły.
Wątpię by FF ingerował lub "podszywał się" pod inne wtyczki takie jak D+ i oznacza obejrzane materiały tylko "u siebie" (pod swoją nazwą), a konkretniej tworzony jest odpowiedni "imenny" wpis w którymś pliku .db (teoretycznie takie oznaczenia powinny być w MyVideos131.db, ale przed chwilą sprawdzając ten plik nie widziałem odpowiednich wpisów z oglądanych dzisiaj filmów, w sumie są jedynie seriale z zeszłego roku... więc na tę chwilę nie wiem gdzie FF zapisuje takie rzeczy, możliwe że w którejś ze swoich baz danych w jakiś specyficzny sposób, ewentualnie nie wchodzi mi cała baza na andku, bo ma ponad 24MB i możeliwe że wyświetlany jest jakiś skrawek jedynie 200 pierwszych wpisów).

Co do Zaluknij, ja te źródło wyłączyłem w opcjach parę dni temu, ponieważ od jakiś 2-3 tygodni "zasiedział się" on w weryfikacji CF.
Z tego też względu trochę sobie poczytałem o tym i wygląda na to, że właściciel strony takową weryfikację może sobie ustawić na trzy sposoby: brak weryfikacji, okresowa weryfikacja i "permanętna" weryfikacja.
Po tak "długim" czasie z Zaluknij siedzącym za weryf. CF, doszedłem do wniosku że strona najwyraźniej przeszła na "prema-CF" (choć wcześniej, wychodzi że była na okresowej). Mogę się oczywiście mylić. Wink

Co do tego, że działa on Tobie na przeglądarce (po uprzednim przejściu weryfikacji), a na FF nie chce, nie zdziwiłoby mnie gdyby przeglądarka dostawała w ciastku jakiś token czy inny identyfikator sesji, po którym jest ona rozpoznawana. Tak więc "sama" zmiana UA w zaluknijcc.py nic Tobie nie da w takim wypadku (brak pełnych danych), ponieważ FF musiałby mieć możliwość jeszcze "wysłania" tego całego "identyfikatora", który siedzi u Ciebie w "kuksiaku" przeglądarki, a takowy musiałbyś, być może, z niej wydobyć i jakoś wstawić w plik zaluknijcc.py. Wtedy może by "zatrybiło", ale to jedynie teoria.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: