Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Film z wyszukiwania w FF i odtworzony z External Disney mam dodany w pliku FF cache.db ,search.1.db i
MyVideos131.db ,a gdzie jest ptaszek obejrzanego filmu to tego nie wiem.

Dodałem inna przeglądarkę do zaluknijcc.py ponieważ miałem otwarta stronę zalukaj.cc w Firefox'ie ,otworzyłem zalukaj.cc też w MS Edge i nie było CF ,najprawdopodobniej trwała "jakaś sesja" i CF nie wyskoczył ,stąd taki pomysł,ale już po zamknięciu przeglądarek i ponownym wejściu na zaluknij CF weryfikuje.
Co do CF i weryfikacji ,AI twierdzi ze dodanie WebView powinno załatwić sprawę,ale to już mądrzejsze głowy musiały by to sprawdzić.
Odpowiedz
REKLAMA:

MyVideos131.db to baza Kodi - obecny FanFilm nie modyfikuje tej bazy.

FF umieszcza sobie informacje o oglądanych pozycjach w pliku bookmarks.db.

"Ptaszek" obejrzanego filmu jest pokazywany w zależności od kilku czynników.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Cześć,
po rozmowie z Tele chciałem powiedzieć, że ChatGPT pomógł mi w modyfikacji moda FF od Tele. Właściwie to ChatGPT zrobił wszystko sam – trochę to trwało, bo nie potrafiłem go dobrze nakierować, ponieważ nie znam się na Pythonie. Na początek dodał mi wszystkie możliwe filtry kinowe – zarówno dla obrazu, jak i dźwięku – oraz połączył kilka fraz, np. DV+HDR. Co ważne, zrobił to na stałe w plikach .py w folderze pl, tam gdzie są wszystkie hostingi.
[Obrazek: urU62tVl.jpeg]
1
Odpowiedz
Jest kilka błędów.
DV, DoVi i Dolby Vision - nie wymaga HDR i nie jest kompatybilny z HDR (Dolby Vision Profile 5).

DV HDR10, DoVi HDR10, Dolby Vision HDR10 - Dolby Vision w wersji kompatybilnej z HDR10 (Dolby Vision Profile 7 oraz Dolby Vision Profile 8)

DV HDR10+, DV HDR10P, DV HDR10Plus, DoVi HDR10+, DoVi HDR10P, DoVi HDR10Plus, Dolby Vision HDR10+, Dolby Vision HDR10P, Dolby Vision HDR10Plus - Dolby Vision w wersji kompatybilnej z HDR10+ (Dolby Vision Profile 7 oraz (Dolby Vision Profile 8)

DV HDR - Dolby Vision w wersji kompatybilnej z HDR (bez określenia wersji HDR)

HDR10 - HDR w wersji 1.0

HDR10+, HDR10P, HDR10Plus - HDR w wersji 1.0 Plus (kompatybilne z HDR 1.0, dane HDR Plus zostaną zignorowane w razie braku obsługi)

HDR - ogólnie HDR, bez określenia wersji

DV SDR, DoVi SDR, Dolby Vision SDR - Dolby Vision kompatybilny z SDR. Bardzo rzadkie.

DV HLG, DV HLG10, DoVi HLG, DoVi HLG10, Dolby Vision HLG, Dolby Vision HLG10 - Dolby Vision w wersji kompatybilnej z HLG. Format używany przez NHK, BBC i National Geographic.

aptv to jest Apple TV. Poprawne oznaczenie dla Apple TV to "ATVP".

Jeżeli zaś chodzi o oznaczenia platform to:
ATVP - Apple TV Plus
DSNP - Disney Plus
NF, NETFLIX - Netfix
HMAX -HBO Max (obecnie Max)
Max - Max (dawniej HBO Max)
PMTP - Paramount+
SHO - Showtime
DSCP - Discovery+
RED -Youtube Red
CR - Crunchyroll

Oznaczenie "napisy" nie musi wcale oznaczać napisów wtopionych w ekran. Mogą toteż być softsuby, zwłaszcza w przypadku plików MKV.
Inne oznaczenia
SUB, SUBS - napisy,
XXSUB, SUB XX - Napisy, XX - kod języka, np. PLSUB lub SUB PL
VOSTFR - oryginalne audio i napisy w języku francuskim
VFF - Francuski dubbing
VOF - Francuskie audio (produkcja francuska)
VF2 - Francuskie multi-audio. Cyfra wskazuje ilość wersji językowych (chodzi o odmiany francuskiego).
DUB, Dubbing - ogólnie dubbing
PLDUB, DUB PL, Dubbing PL - polski dubbing
PL, Lektor, Lektor PL, Lek PL - polski lektor
XXDUB, DUB XX - dubbing, XX kod języka
MULTI - wiele wersji językowych i napisów (min 2 audio i 1 napisów).
Multi-Audio - wiele wersji audio (min. 3)
Multi-Subs - wiele wersji napisów (min.2)
Dual-Audio, DUAL - dwie wersje audio (zazwyczaj oryginalna i angielska i bez polskich napisów, mogą być angielskie)
RAW - Surowy plik zgrany z nośnika, sam obraz i dźwięk (bez napisów). Zazwyczaj w formacie MP4 i może być transkodowany.
Remux - Nośnik zgrany do pliku MKV bez rekompresji. Bez menu i dodatków, a dźwięk może być transcodowany. W przeciwieństwie do RAW-a zawiera też napisy.
Complete, BR-Disk - Pełny obraz nośnika, włącznie menu i dodatkami.

Kodeki audio:
AC3, DD - Dolby Digital
EAC3, DDP - Dolby Digital Plus
ATMOS - Dolby Atmos
DDPA, EAC3 ATMOS, DDP ATMOS, DD+ ATMOS - Dolby Digital Plus z Dolby Atmos
TrueHD, True-HD - Dolby True HD
TrueHD ATMOS, True-HD ATMOS - Dolby True HD z Dolby Atmos
DTS XLL, DTS HD MA, DTS MA - DTS-HD Master Audio

W powyższych przykładach użyłem spacji, ale w plikach scenowych zazwyczaj jest to kropka lub myślnik (nieużywa się spacji, ani znaków specjalnych poza kropką. W wydaniach p2p używana jest już normalnie spacja i pozostałe znaki specjalne.

Podziękowali: Jmno
3
Odpowiedz
Cześć testowałem działa tylko bot miał problem jak filtrować frazy w tytule linku pogrubioną czcionkę np.oboom ale nauczył się na stałe w kodzie mam usunięte linki z frazą oboom .Tylko muszę zawsze robić dokumentację pdf. czatu aby bot wiedział a przyszłość

A ok to zmienię tą nazwę na atvp
Odpowiedz
Cześć, 

Naszła mnie taka rozkmina czy dało by się połączyć, żeby fanfilm przeszukiwał bazę filmów/seriali iptv vod?
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam o to tabelka w której ai zrobił mi te filtru i warunki jeśli chodzi o warunek DV -hdr sam tak chciałem
Opis gdzie te filtry zastosował ja się nie znam ale przetestowałem i działa [Obrazek: s574R7rl.jpeg]
Odpowiedz
Jakoś cicho się zrobiło w wątku - czyżby wszystko działało? To bardzo dobrze Smile
Wiem, że było jeszcze kilka próśb, ale obecnie mało czasu i trochę się już nie chce - może do FF3 dopiero zostanie wprowadzone?

Ale jeszcze takie 3 małe poprawki:
  • nie zawsze wczytywane były napisy - trafiłem na to na filmie "Szpiedzy"
  • zmieniłem odrzucanie wersji z Dolby Vision na tylko, gdy nie ma jednocześnie wersji HDR (oczywiście to tylko na podstawie opisów nazw plików); HDR można odrzucać dodatkowo.
  • umożliwiłem pobieranie źródeł z Filmana (tylko wersje mp4)

Podziękowali: sirtrusek, arkady1964, Gracy72, wajnert, dzanus100, Vaxer94, martairafal, ilsprese, bkc2, Kasio, Piotr.W, Mleko223, pras_pp, Jmno, EMR9
6
2
2
1
1
Odpowiedz
Może ktoś, sprawdzić czy, bajka, eksplodujace kotki działa i, są, linki? Wczoraj, miałem, pierszy, odc a, dziś już, żadnego
Odpowiedz
(14-04-2025, 09:21 AM)tele napisał(a): Jakoś cicho się zrobiło w wątku - czyżby wszystko działało? To bardzo dobrze Smile
Wiem, że było jeszcze kilka próśb, ale obecnie mało czasu i trochę się już nie chce - może do FF3 dopiero zostanie wprowadzone?
(...)

Tak czy siak, blisko już chyba stabilnej wersji FF3, ma ona bardzo duży potencjał, w tym nowy kod.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: senac, xdxp88, 1 gości