Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
10-04-2025, 03:23 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2025, 04:55 AM przez Tomek.)
Jeśli można, skąd bierzesz linki? Jak omijasz captche? Jak z CF? Jak z apkami typu Disney, Netflix...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:
Reputacja:
688
System operacyjny:
@ adas13 - nie zaśmiecaj tematu - wrzucanie tego typu rzeczy bez słowa opisu jest kompletnie bez sensu
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 1
Reputacja:
23
System operacyjny:
Urządzenie: WalkeTalke
(10-04-2025, 03:23 AM)Tomek napisał(a): Jeśli można, skąd bierzesz linki? Jak omijasz captche? Jak z CF? Jak z apkami typu Disney, Netflix...
Omijanie captchy to najprostsza sprawa - nie chcę udzielać szczegółów bo serwisy zaczną się bronić. Jutro, albo po jutrze postaram się wydać aplikację do testów to sobie ogarniecie jak to działa - niestety będzie trzeba poczekać jeszcze kilka dni na wersje na telefon bo źle się ona skaluje na telefonie
(10-04-2025, 03:23 AM)Tomek napisał(a): Jak z apkami typu Disney, Netflix...
Nie rozumiem pytania - filmy z tych aplikacji są dostępne w mojej aplikacji - teraz pracuję nad funkcją "kontynuuj oglądanie" - W filmach już działa, a do seriali muszę jeszcze przystosować API. Jak nie macie czasu obejrzeć filmu do końca i musicie wyjść gdzieś to aplikacja sama po wybraniu filmu wznowi oglądanie od ostatniego miejsca.
Dodatkowo dojdzie oparta o sztuczną inteligencje funkcja proponowanych filmów w Waszym guście, czyli to co dodacie do ulubionych będzie uwzględnione w propozycji następnych podobnych filmów. Tworzę tą aplikacje w taki sposób jak sam chciałbym z niej korzystać.
(10-04-2025, 03:23 AM)Tomek napisał(a): @adas13 - nie zaśmiecaj tematu - wrzucanie tego typu rzeczy bez słowa opisu jest kompletnie bez sensu
aż ciekawi mnie co takiego mógł on wrzucić
Reputacja:
688
System operacyjny:
(10-04-2025, 03:33 PM)Piratex napisał(a): Omijanie captchy to najprostsza sprawa - nie chcę udzielać szczegółów bo serwisy zaczną się bronić. Jutro, albo po jutrze postaram się wydać aplikację do testów to sobie ogarniecie jak to działa - niestety będzie trzeba poczekać jeszcze kilka dni na wersje na telefon bo źle się ona skaluje na telefonie To się zaczną bronić tydzień później...
(10-04-2025, 03:33 PM)Piratex napisał(a): (10-04-2025, 03:23 AM)Tomek napisał(a): Jak z apkami typu Disney, Netflix...
Nie rozumiem pytania - filmy z tych aplikacji są dostępne w mojej aplikacji Nie ważne - szukałem tego "następstwa FF" - a tu:
- trakt nie ma - czyli progres tylko na danym urządzeniu... nie ma dostępu do list użytkowników
- imdb nie ma
- TMDB - tylko zapytam - własne listy TMDB? wyszukiwanie po aktorach/reżyserach?
- obsługi zewnętrznych apek nie ma (Disney/Netflix - nie zawsze wszystko jest na stronkach - część rzeczy jest tylko w serwisach pierwotnych)
- obsługi zewnętrznych źródeł (np. filmów które mam na dysku, na NFS, WEBDAV, samba)
- ograniczone do Androida i ewentualnie potem do iOS... Czyli nawet nie mam szans przetestować....
- a jeszcze nie zacząłem mówić o rzeczach które są tylko w ff3 a nie ma ich w ff czy w ff tele mod
Więc następcą dla FanFilm nie jest żadnym - to po prostu kolejna apka do filmów.
EOT dla mnie.
1
Reputacja:
23
System operacyjny:
10-04-2025, 06:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2025, 07:15 PM przez Piratex.)
![[Obrazek: tkh58TT.png]](https://i.imgur.com/tkh58TT.png) (10-04-2025, 06:25 PM)Tomek napisał(a): (10-04-2025, 03:33 PM)Piratex napisał(a): Omijanie captchy to najprostsza sprawa - nie chcę udzielać szczegółów bo serwisy zaczną się bronić. Jutro, albo po jutrze postaram się wydać aplikację do testów to sobie ogarniecie jak to działa - niestety będzie trzeba poczekać jeszcze kilka dni na wersje na telefon bo źle się ona skaluje na telefonie To się zaczną bronić tydzień później...
(10-04-2025, 03:33 PM)Piratex napisał(a): (10-04-2025, 03:23 AM)Tomek napisał(a): Jak z apkami typu Disney, Netflix...
Nie rozumiem pytania - filmy z tych aplikacji są dostępne w mojej aplikacji Nie ważne - szukałem tego "następstwa FF" - a tu:
- trakt nie ma - czyli progres tylko na danym urządzeniu... nie ma dostępu do list użytkowników
- imdb nie ma
- TMDB - tylko zapytam - własne listy TMDB? wyszukiwanie po aktorach/reżyserach?
- obsługi zewnętrznych apek nie ma (Disney/Netflix - nie zawsze wszystko jest na stronkach - część rzeczy jest tylko w serwisach pierwotnych)
- obsługi zewnętrznych źródeł (np. filmów które mam na dysku, na NFS, WEBDAV, samba)
- ograniczone do Androida i ewentualnie potem do iOS... Czyli nawet nie mam szans przetestować....
- a jeszcze nie zacząłem mówić o rzeczach które są tylko w ff3 a nie ma ich w ff czy w ff tele mod
Więc następcą dla FanFilm nie jest żadnym - to po prostu kolejna apka do filmów.
EOT dla mnie. Wszystkie sugestie jestem w stanie dokonać - chciałbym zrobić wewnętrzną obsługę IPTV, aby w momencie w którym nie ma nas w domu to można było nagrać dany program i po powrocie obejrzeć go spokojnie w domu posiadając wyłączony sprzęt i odłączony od Internetu.
Wsparcie z Traktem zrobię - ale to kwestia czasu.
Co do androida to niestety, ale na razie tylko na tym programuje.
Wszelkie sugestie chętnie będę dalej rozwijać
Obsługa TMDB jest - już o tym wspominałem wcześniej (ten screen sam sie dodaje gdzie chce) - IMDB nie ma bo jest to płatne API, a ja nie mam funduszy na rozwijanie tego projektu - I tak wrzucam tutaj własne API od AI, aby były proponowane filmy do obejrzenia
Miałem wersje FF z 2023 roku to mogłem myśleć że jest następcą - zainstalowałem wersje tele i powiem że tyle czasu zmarnowałem xD
Reputacja:
688
System operacyjny:
11-04-2025, 04:11 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2025, 04:19 AM przez Tomek.)
Wszystkie argumenty które podałem wcześniej działały w wersji ff którą miałeś wcześniej. Wersja tele poza scraperami i kilkoma poprawkami nie wniosła do tego zakresu nic więcej. Także wtedy to też nie był nastepca ff.
Tu nie chodzi że krytykuję co robisz tylko że zupełnie niepotrzebnie zacząłeś od porównania z fanfilm, kiedy to są zupełnie dwie inne rzeczy. Łączy je tylko odtwarzanie filmów. Dzieli jak widać bardzo wiele. Niestety nie będę mógł nawet przetestować - brak androida na którym mogę coś instalować.
REKLAMA:
Reputacja:
23
System operacyjny:
(11-04-2025, 04:11 AM)Tomek napisał(a): Wszystkie argumenty które podałem wcześniej działały w wersji ff którą miałeś wcześniej. Wersja tele poza scraperami i kilkoma poprawkami nie wniosła do tego zakresu nic więcej. Także wtedy to też nie był nastepca ff.
Tu nie chodzi że krytykuję co robisz tylko że zupełnie niepotrzebnie zacząłeś od porównania z fanfilm, kiedy to są zupełnie dwie inne rzeczy. Łączy je tylko odtwarzanie filmów. Dzieli jak widać bardzo wiele. Niestety nie będę mógł nawet przetestować - brak androida na którym mogę coś instalować.
nie wiedziałem że jest wersja z działającymi linkami - wiedziałem tylko że wersja już jest nie wspierana. Miałbym pytanie do @ tele albo kogoś kto się zna na tym dobrze bo jestem kompletnie zielony w tym jak to działa. Aplikacja przepytuje serwisy, ale jakimś dziwnym sposobem odpowiada jej VODI i nie wiem na jakiej komunikacji się to odbywa - rozbierając scrapera w pythonie, który jako jedyny znajduje mi do danego serialu w ff linki to po uruchomieniu go poza kodi on nie ma już tych linków. Dodatkowo jak mi znajdzie jakiś link to on nie działa - funkcja czy litery krzaczki ma za zadanie sprawdzać czy link czy strumień ? może jest ktoś kto mnie wprowadzi w sprawy techniczne tego - całą noc próbuję to rozpracować
Reputacja:
23
System operacyjny:
11-04-2025, 06:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2025, 07:06 PM przez Piratex.)
Proszę, na razie działa strona startowa i wyszukiwarka - linki nie wszystkie działają - staram się to udoskonalić, ale zastanawiam się coraz bardziej nad sensem tego i zaczynam powątpiewać. Jest to mega wersja beta bo linki z czasem przestaną działać, ale z tym samym czasem linki będą pobierane w samej aplikacji - nie wszystkie linki aktualnie też działają, a jak wejdziecie w seriale to musicie chwile poczekać - okay... jest to wersja Alpha[attachment=undefined]
nie wiem czy wejdzie tu załącznik 220 mb
strona głowna aduje się po minucie bo pracowałem nad innymi rzeczami niż wygląd. Najłatwiejsze zostawiam na koniec
Nie da sie - macie - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
aplikacja wspiera telewizory, ale na telefonie też się włączy - seriale się nie skalują, nie da się włączyć odcinka - na android TV po hdmi cec (czerwony przycisk pozwala wybrać źródło - tych jest mało - pracuje nad tym) - większość filmów się włącza, ale nie wszystkie
kontynuacja w filmach jest - dodaje do ulubionych, ale nie odczytuje - bardziej pracuje aktualnie nad źródłami aby były wszystkie filmy niż nad działaniem - w przyszłości połączę to z traktem aby była to aplikacja niezależna
Podziękowali: kopernik1983, machinee
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: FireTV Stick
(11-04-2025, 06:42 PM)Piratex napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
... jakie wersje Androida sa wspierane? Na FireTV Stick nie instaluje sie niestety
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
System operacyjny:
Urządzenie: Xiaomi mi stick
Apk fajne zrobiona wygląd itp szkoda że np nie ma menu przewijania no do przodu do tyłu wiadomo wersja beta więc pewnie później będzie dodane
Tv ? Sami dodajemy m3u plik ? Też nie działa i wyszukiwanie trochę szwankuje jakoś z klawiatura wpisujesz nazwę np stamtąd wpisuje stam i już kilka na serial zamiast np dokończyć pisanie
|