Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
a nie da sie zrobić wyszukiwarki przenieść z filmana do fanfilm?
Odpowiedz
REKLAMA:

(20-04-2025, 09:03 PM)PLDzerghh0 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@tele

Daj mi link do strony internetowej, gdzie ten serial jest na Filmanie.
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@tele

a co co ci link
Odpowiedz
Ten serial jest chyba dostępny tylko dla kont premium.
Ja mam zwykłe konto i dostaję błąd 404 - tzn. brak takiej pozycji w bazie.

Być może jest to związane z "głębszym ukryciem" serialu, bo ktoś zgłosił naruszenie praw autorskich.
Odpowiedz
Taka ciekawostka, dotyczy ona wszystkich wersji FanFimu, nie tylko tej najlepszej od @tele

Wpisuję w wyszukiwarkę aktorów nazwisko Murray, otrzymuję 14 wyników, ale wśród nich nie ma Billa Murraya. Trzeba wpisać Bill Murray, żeby FanFilm go zobaczył.
Odpowiedz
@PLDzerghh0 zainstaluj sobie wtyczkę vod tvp z repo mtr81 i bedziesz mieć Klan za free jedynie 4 ostatnje odc są dla premium.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Już z kimś przerabiałem kiedyś temat tego serialu.
Główny problem, to inny podział na sezony (FanFilm bierze to z bazy TMDB) niż zastosował Filman.
Ale na to jest sposób.
W FanFilm, przed wyszukaniem źródeł odcinka, należy wybrać z menu kontekstowego opcję "EDYTUJ dane do wyszukiwarki". I w kolejnym polach przy sezonie wpisać 1, a przy numerze odcinka ten, który chcemy znaleźć, rok zostawić 1997.
Przykład:
[Obrazek: k1LBG1Fl.jpeg]

[Obrazek: bhG8Ladl.jpeg]

[Obrazek: Hr9Tapvl.jpeg]

[Obrazek: ovctPuyl.jpeg]

Sprawdziłem, odtwarza się.

Aby uzyskać źródła z Filmana, trzeba posiadać konto typu premium (opłacone).
Darmową alternatywą będzie rozwiązanie zaproponowane przez kolegę @szopns
Odpowiedz
Cześć, coś zauważyłem — gdy zrobię wyszukiwanie linków w tle, linki się pokazują, ale gdy chcę odtworzyć np. z NoPremium, to pojawia się informacja w FF, że brak źródeł.

Gdy zmienię na wyszukiwanie linków "na wierzchu", to wszystko działa normalnie — linki się odtwarzają.
Odpowiedz
(20-04-2025, 01:59 PM)manieKMP napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (fork Firefoksa)
2. Dodatkiem By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (dodatek ten to narzędzia deweloperskie, które umożliwą wydobycie wymaganych informacji ze strony. Jeśli wejdzie się w ten link spod jednej z wymienionych przeglądarek lub takiej, która tego typu dodatki obsługuje, to można od razu go zainstalować wciskając niebieski przycisk "Dodaj do Firefoksa").
3. Aplikacją Kore, By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. / By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (apka w tym przypadku posłuży do szbkiego wklejenia do FF wymaganych informacji, aby filman w FF zadziałał, ale nie będę tu opisywać jak ją skonfigurować by działała z Kodi...).

A więc, z takim "rynsztunkiem szkoły Wilka" idziem do boju. Wink

Uruchommy sobie jeszcze Kodi na urządzeniu docelowym i przejdźmy do ustawień FanFilm i odnadźmy ustawienia webowego filmana (Serwisy źródeł PL, Filman (strona WWW)). Spod Kore można będzie sobie już wprowadzić dane logowania, a potem przygotować się do "wklejek" w tym samym miejscu. Wink

Odpalamy przeglądarkę (pkt. 1) i przechodzimy na stronę filmana by się zalogować. Jak już to zrobimy, pozostając na zalogowanej stronie, w przeglądarce wciskamy trzy pionowe kropki by wywołać menu przeglądarki, a z niego wciskamy Rozszerzenia->Mobile DevTools.
Wywoła to panel dodatku z widoczną kartą Console (informacyjnie, polecenia document.cookie i navigator.userAgent działają, wymaga to pacnięcia w pasek na samym dole -ma po lewej specyficzną ikonkę-, wpisania polecenia i użycia przycisku "Execute", który może być zakryty klawiaturą ekranową, więc trzeba wpierw ją "schować").
Screen poglądowy:
[Obrazek: ncIIcLMl.jpeg]

My zaś przełączymy się na kartę Info (rys. górny, pozycja nr. 1), z której wydobędziemy nasze UA (User Agent). Mamy możliwość zrobienia tego w dwojaki sposób, albo przez przytrzymanie palca na tekście zaczynającym się od słowa "Mozilla" (rys. górny, pozycja nr. 2) i wtedy będzie potrzeba rozciągnięcia zaznaczenia na cały tekst i użycia opcji "Kopiuj", albo skorzystania z przycisku (rys. górny, pozycja nr. 3), który się niedaleko tego UA znajduje, z tym że wynikiem jego zastosowania jest wstawienie do schowka takiego o to ciągu:
User Agent: Mozilla/5.0 (Android 10; Mobile; rv:137.0) Gecko/137.0 Firefox/137.0
A nam zależy jedynie na:
Mozilla/5.0 (Android 10; Mobile; rv:137.0) Gecko/137.0 Firefox/137.0
Czyli bez User Agent: i spacji przed "M". Więc macie wybór, albo ręcznie zaznaczacie tylko to co jest potrzebne, albo korzystacie z podanego "guziola" i edytujecie jego wynik, o czym za chwilę.

Teraz, kiedy już mamy UA w schowku, przechodzimy do aplkacji "Kore" i z jej pomocą "wchodzimy" do opcji w FF USER-AGENT. To w Kodi wywoła panel z polem tekstowym, a w Kore wywoła pole tekstowe, w które wkleimy nasz UA. I teraz, w zależności od naszego wcześniejszego wyboru sposobu skopiowania UA, będziemy mieć albo już poprane dane, czyli coś takiego Mozilla/5.0 (Android 10; Mobile; rv:137.0) Gecko/137.0 Firefox/137.0 i wystarczy w aplikacji wcisnąć Wyślij, albo będzie to wersja "rozszerzona" o w/w dopisek "User Agent" i przed "wysyłką" do Kodi trzeba ten nadmiarowy element usunąć...

Dobra, UA ogarniętę, czas na ostatni krok. Wink
Wracamy do przeglądarki (mam nadzieję, że nikt jej nie zamkną przez przypadek Wink) i w narzędziach deweloperskich (Mobile DevTools) przechodzimy do karty Resources (rys. dolny, pozycja nr. 1).
Tu sparawa jest prostrza i nie wymaga już takiej "gimnastyki" jak z UA (wybory, wybory, jak ich zbyt wiele to się człowiek gubi Wink).
W tym wypadku wystarczy pacnąć na wpis BKD_REMEMBER aby go podświetlić (rys. dolny, pozycja nr. 2) i użyć przycisku kopiowania (rys. dolny, pozycja nr. 3).
Następnie przechodzimy do Kore, nawigujemy w nim do opcji FF CIASTECZKA aktywnej sesji i w nią wchodzimy. wyświelą się pola tekstowe, tak w Kodi jak i w Kore. W pole tekstowe Kore wklejamy skopiowaną wartość BKD i zatwierdzamy "Wyślij".

Po tym wszystkim pozostaje nam w zasadzie użyć przycisku "Ok" w oknie opcji FF, by zatwierdzić wprowadzone dane i to tyle... no a na telefonie pozamykać apki.

Po jakimś czasie jak nam "ciacho" wygaśnie, wystarczy że wykonamy drugą część metody (wklejka BKD, pominięcie UA), ponieważ UA będzie raczje takie samo, więc za drugim razem będzie nawet szybciej... Wink

Wykonanie tej procedury/metody, nie licząc oczywiście instalacji brakujących narzędzi "zagłady" Wink, zajmnuje jakąś minutę, a nawet mniej (od zalogowania do zatwierdzenia w FF), a testowałem ją tak na FanFilmie jak i na testowej wersji wtyczki filman jaką otrzymałem od @tele. Tak więc jest ona "uniwersalna"...

PS. Metodę można wyknać bez apki Kore lub innej podbonej w działaniu, ale będzie to wymagało sporej uwagi podczas wpisywania danych ręcznie, ponieważ Kodi na Adndroidzie ni daje możliwości wklejania tekstu.
A nie prościej zrobić na laptopie (ja zrobiłem wg instrukcji Tele ) i dodać tylko uzupełnione linie do settings.xml albo przekopiować plik settings.xml   ( Kodi\userdata\addon_data\plugin.video.fanfilm\settings.xml )  na Android Tv ,Android ,Mi Box i śmiga bez problemu
<setting id="filman.username">
<setting id="filman.password">
<setting id="filman_web.USER_AGENT">
<setting id="filman_web.cookies">
<setting id="filman.display_when_added"
Odpowiedz
(21-04-2025, 07:59 AM)lolo99 napisał(a): Taka ciekawostka, dotyczy ona wszystkich wersji FanFimu, nie tylko tej najlepszej od tele
Wpisuję w wyszukiwarkę aktorów nazwisko Murray, otrzymuję 14 wyników, ale wśród nich nie ma Billa Murraya. Trzeba wpisać Bill Murray, żeby FanFilm go zobaczył.

Bo zbyt dużo wyników, dlatego trzeba zawęzić zapytanie.

[Obrazek: hrNExVbl.jpeg]
[Obrazek: Fze9xhel.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: anbi, Rebeliusz, steve4, szopns, 2 gości