Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Witam.
Mam problem ze stroną zaluknij, przy każdym szukaniu dosteję kod 403 i nie znajduje z niej źródeł. Macie może jakiś pomysł?
Odpowiedz
REKLAMA:

Na chwile obecną problem nie do obejścia, wyłącz zaluknij w ustawieniach FF
Odpowiedz
(21-04-2025, 11:09 AM)Kasio napisał(a): A nie prościej zrobić na laptopie (ja zrobiłem wg instrukcji Tele ) i dodać tylko uzupełnione linie do settings.xml albo przekopiować plik settings.xml   ( Kodi\userdata\addon_data\plugin.video.fanfilm\settings.xml )  na Android Tv ,Android ,Mi Box i śmiga bez problemu
<setting id="filman.username">
<setting id="filman.password">
<setting id="filman_web.USER_AGENT">
<setting id="filman_web.cookies">
<setting id="filman.display_when_added"

Oczywiście, że też tak można.
Jest kilka sposobów na osiągnięcie tego celu.
W tym sposobie trzeba mieć dostęp do plików w odpowiednim folderze, a w nowszych Androidach Google to mocno utrudnia (co nie znaczy, że się nie da).
Odpowiedz
(21-04-2025, 11:12 AM)tele napisał(a): Bo zbyt dużo wyników, dlatego trzeba zawęzić zapytanie.

Wyników nie jest zbyt dużo, ledwo 14, chodzi o wyszukiwarkę FanFilmu:
[Obrazek: 236266d356e94.jpg]
Pokazuje np. brata Billa:
[Obrazek: 6002b323f4b9f.jpg]
Odpowiedz
(21-04-2025, 10:18 AM)Jmno napisał(a): Cześć, coś zauważyłem — gdy zrobię wyszukiwanie linków w tle, linki się pokazują, ale gdy chcę odtworzyć np. z NoPremium, to pojawia się informacja w FF, że brak źródeł.

Gdy zmienię na wyszukiwanie linków "na wierzchu", to wszystko działa normalnie — linki się odtwarzają.

U siebie nie mogę zreprodukować takiego błędu.
Testowałem na tb7, filmanie, działa zawsze.
Dlatego załącz log - spróbuję coś z niego wyczytać.
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

Tylko jak jest ustawione wyszukiwanie w tle
Odpowiedz
REKLAMA:

(21-04-2025, 12:38 PM)tele napisał(a):
(21-04-2025, 11:09 AM)Kasio napisał(a): A nie prościej zrobić na laptopie (ja zrobiłem wg instrukcji Tele ) i dodać tylko uzupełnione linie do settings.xml albo przekopiować plik settings.xml   ( Kodi\userdata\addon_data\plugin.video.fanfilm\settings.xml )  na Android Tv ,Android ,Mi Box i śmiga bez problemu

Oczywiście, że też tak można.
Jest kilka sposobów na osiągnięcie tego celu.
W tym sposobie trzeba mieć dostęp do plików w odpowiednim folderze, a w nowszych Androidach Google to mocno utrudnia (co nie znaczy, że się nie da).
No właśnie niedawno mi się zaktualizował Tv do Androida 11 i nieco się zdziwiłem że nie mam dostępu do folderu Android/Data Big Grin

Gdyby ktoś miał podobny problem to kliknę szybka instrukcje możne komuś się przyda ,jak zmusić KODI do pracy z inną lokalizacją swojego folderu niż w Android/Data/org.xbmc.kodi/

-Otwieramy edytor tekstu i wpisujemy (zazwyczaj sciezka "storage/emulated/0"  będzie taka sama na Android i Android TV)
 xbmc.data=/storage/emulated/0/org.xbmc.kodi/files

-Zapisujemy pod nazwą  xbmc_env.properties

-Plik xbmc_env.properties kopiujemy do głównej pamięci urządzenia tam gdzie jest folder Android

-W głównej pamięci urządzenia tam gdzie jest folder Android tworzymy folder "org.xbmc.kodi" a w nim folder "files"

-Kodi wykrywa plik "xbmc_env.properties" i na nowo tworzy swoje pliki  w nowej lokalizacji
 na koniec skopiuj wszystkie pliki ze starej lokalizacji do nowej.
Odpowiedz
Nie twierdzę, że nie da się tego zrobić inaczej, może prościej, dla indywidualnego "scenrariusza". Wink

Podany przeze mnie sposób mogą wykorzystać osoby, które nie mają dostępu lub nie chcą z jakichś względów robić tego przy pomocy laptopa/komputera.
Przykładowo ja już od dawna nie mam tego typu sprzętu (laptop/PC), mam za to kilka tabletów, telefonów i box-a z andkiem (różnymi jego wersjami, od 6-ki po 15-tkę).
Więc moim celem było znaleźć sposób na to by wykonać wymagane czynności w takim właśnie przypadku, "braku" lapka/PC, "only Android", prosto i uniwersalnie, bo koniec końców masz jedno urządznie do konfiguracji tego w zasadzie dla każdej instalacji Kodi/FF. A kto wie, może w przyszłości @tele wpadnie na rozwiązanie, by w innchy przypadkach, prócz filmana, wydobywać w taki sam sposób potrzebne dane do "obejścia", np. CF. Wtedy takie "kombo" jakie opisałem, również biędzie mogłoby być użyte.

Andek to specyficzny system, od pewnego czasu utrudnia/blokuje dostęp do adnroid/data (tak, "profilowy" Kodi można sobie "skonfigurować" w innym miejscu, ale nie każdy już w takie coś chciałby się "bawić" nawet dla jednego urządzenia... podobnie z Shizuku, czy nawet z menedżerem wbudowanym w Kodi), przeglądarki na niego nie posiadają w standardzie narzędzi deweloperskich, a i w Kodi kopiuj/wklej nie działa bezpośrednio (nawet jak fizyczną klawę "zapniesz").

W opisanym przeze mnie sposobie dla Androida, po porstu instalujesz dwie apki + dodatek do jednej z nich (chyba że jest się osobą, która już korzysta z LIsta i Kore lub Yatse, to zostaje jedynie dodatek do przeglądarki, ja akurat miałem z tego wszystkiego jedynie Kore...) na np. telefon i cała procedura wprowadzania wymaganych danych to w zasadzie kopiuj/wklej (albo lepiej, metoda "wyklikaj se" Wink), bez kombinowania z dostępem do android/data czy ogółem, ingerowania w pliki, a nawet pisaniania czegokolwiek.

Kto biędzie chcieć, to z tego "przepisu" podanego przeze mnie skorzysta i nie mam nic przeciwko by ktokolwiek znalazł "własną drogę" do celu. Wink

PS. Swoją drogą, ten edytowany przez Ciebie settings.xml będzie nadpisany przy kolejnej/przyszłej aktualizacji (może też się coś w nim zmienić), więc musisz pamiętać o tym. W mojej metodzie tego problemu nie ma. Wink
Odpowiedz
Na pewno Twoja instrukcja kiedyś się przyda i chwała Ci za jej stworzenie Wink 
settings.xml jest nadpisywany przy aktualizacji ale tylko zmiany ,dodane funkcje/opcje itd, ale ustawienia FF zostają,co za różnica czy modyfikuje go ręcznie czy za pomocą Twojej metody i tak wszystko ląduje w settings.xml ,czy możne się mylę jak wiesz coś więcej to chętnie pochłonę każda wiedzę Big Grin
Odpowiedz
(21-04-2025, 01:48 PM)Jmno napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

Tylko jak jest ustawione wyszukiwanie w tle

W tym logu jest informacja, że wersja FF pochodzi z 12 lutego - więc jakaś stara. Sprawdź na najnowszej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: senac, xdxp88, 1 gości