(21-04-2025, 11:09 AM)Kasio napisał(a): A nie prościej zrobić na laptopie (ja zrobiłem wg instrukcji Tele ) i dodać tylko uzupełnione linie do settings.xml albo przekopiować plik settings.xml ( Kodi\userdata\addon_data\plugin.video.fanfilm\settings.xml ) na Android Tv ,Android ,Mi Box i śmiga bez problemu
<setting id="filman.username">
<setting id="filman.password">
<setting id="filman_web.USER_AGENT">
<setting id="filman_web.cookies">
<setting id="filman.display_when_added"
Nie twierdzę, że nie da się tego zrobić inaczej, może prościej, dla indywidualnego "scenrariusza".
Podany przeze mnie sposób mogą wykorzystać osoby, które nie mają dostępu lub nie chcą z jakichś względów robić tego przy pomocy laptopa/komputera.
Przykładowo ja już od dawna nie mam tego typu sprzętu (laptop/PC), mam za to kilka tabletów, telefonów i box-a z andkiem (różnymi jego wersjami, od 6-ki po 15-tkę).
Więc moim celem było znaleźć sposób na to by wykonać wymagane czynności w takim właśnie przypadku, "braku" lapka/PC, "only Android", prosto i uniwersalnie, bo koniec końców masz jedno urządznie do konfiguracji tego w zasadzie dla każdej instalacji Kodi/FF. A kto wie, może w przyszłości @
tele wpadnie na rozwiązanie, by w innchy przypadkach, prócz filmana, wydobywać w taki sam sposób potrzebne dane do "obejścia", np. CF. Wtedy takie "kombo" jakie opisałem, również biędzie mogłoby być użyte.
Andek to specyficzny system, od pewnego czasu utrudnia/blokuje dostęp do adnroid/data (tak, "profilowy" Kodi można sobie "skonfigurować" w innym miejscu, ale nie każdy już w takie coś chciałby się "bawić" nawet dla jednego urządzenia... podobnie z Shizuku, czy nawet z menedżerem wbudowanym w Kodi), przeglądarki na niego nie posiadają w standardzie narzędzi deweloperskich, a i w Kodi kopiuj/wklej nie działa bezpośrednio (nawet jak fizyczną klawę "zapniesz").
W opisanym przeze mnie sposobie dla Androida, po porstu instalujesz dwie apki + dodatek do jednej z nich (chyba że jest się osobą, która już korzysta z LIsta i Kore lub Yatse, to zostaje jedynie dodatek do przeglądarki, ja akurat miałem z tego wszystkiego jedynie Kore...) na np. telefon i cała procedura wprowadzania wymaganych danych to w zasadzie
kopiuj/wklej (albo lepiej, metoda "wyklikaj se"

), bez kombinowania z dostępem do android/data czy ogółem, ingerowania w pliki, a nawet pisaniania czegokolwiek.
Kto biędzie chcieć, to z tego "przepisu" podanego przeze mnie skorzysta i nie mam nic przeciwko by ktokolwiek znalazł "własną drogę" do celu.
PS. Swoją drogą, ten edytowany przez Ciebie
settings.xml będzie nadpisany przy kolejnej/przyszłej aktualizacji (może też się coś w nim zmienić), więc musisz pamiętać o tym. W mojej metodzie tego problemu nie ma.