Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(29-04-2025, 04:10 PM)Kasio napisał(a): Napisz to po polsku to możne coś dało by się żeby mi się chciało pomyśleć Big Grin
No chodzi mi o to żeby były playery z ogladajanime pl i to wszystko w sumie
Odpowiedz
REKLAMA:

.....
Odpowiedz
(30-04-2025, 07:22 AM)Cxxzsefc napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(30-04-2025, 09:46 AM)Kasio napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
No niby jest. Ale co niby są dwie strony z anime w dodatku Animezone i Shindan
Odpowiedz
@Cxxzsefc
W FanFilm'ie są 2 scrapery pozyskujące źródła ze strony Animezone oraz Shinden.
Ale jeśli chcesz integrację z serwisem na stronie www, to poszukaj dedykowanej wtyczki do kontentu anime.
Użytkownik @Lantash77 stworzył coś w takim temacie - tu znalazłem ostatni post w tym temacie - ale sprawdzić cały wątek. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: essnfie
Odpowiedz
(29-04-2025, 10:41 PM)steve4 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Dobrze, że dałeś log. To bardzo ułatwia znalezienie problemu, szczególnie, że użytkownicy mają różne konfiguracje sprzętowe.

Tak jak @manieKMP już napisał, problemem są polskie znaki w tytułach. Nikt do tej pory nie zgłosił takiego problemu. U mnie na Windowsie działa. Może każdy system ma swoje zasady? Ciekawe, jak to jest u innych. Fajnie, jakby ktoś sprawdził np. taki tytuł "Świat w płomieniach" (do pobrania np. z CDA)
Odpowiedz
REKLAMA:

U mnie na Windowsie z CDA pobieranie działa losowo. Z reguły wyskakuje komunikat: Nieobsługiwany typ pliku wideo application/vnd.apple.mpegurl, natomiast zdarza się, że za którymś razem zaskoczy. Z kolei z filman działa bez zarzutu. Świat w płomieniach pobrałem przed chwilą w formacie MP4 (DOODSTRAM). Dla odmiany z ekinotv jeszcze nigdy nic mi się nie udało pobrać (komunikat: nieznany rozmiar do pobrania).
1
Odpowiedz
Pobieranie przetestowane:
- testowy tel. SGS7E (Android 8)
- ostatni FF
- Świat w płomieniach z CDA
FIlm pobrało tworząc plik z polskimi znakami.
1
Odpowiedz
Wersja 2025-05-11:
  • poprawki, które wychwyciłem
  • dla osób, które mają ustawione wyświetlanie źródeł w okienku (a nie w katalogu) - jeśli wybrane zostanie źródło, którego resolver nie rozwiąże, to ponownie pojawi się lista ze źródłami, z zaznaczeniem ostatnio wybranego - pozwali to szybko wybrać inne źródło (nie trzeba ponownie wyszukiwać) - i tak w kółko, aż do naciśnięcia anuluj. Zastosowałem ten ficzer wcześniej we wtyczce Filman i postanowiłem zrobić coś takiego w FanFilm.
  • umożliwienie zdecydowania, czy nazwy pobieranych plików mogą zawierać znaki inne niż standardowe ascii (bo okazuje się, że niektóre systemy mają z tym problem)
  • poprawki przy pobieraniu dla dysków podłączonych sieciowo
  • wewnętrzne modyfikacje w kodzie menadżera pobierania
  • udoskonalenia dla CDA - źródła z automatyczną jakością (tylko niezabezpieczone DRM)
  • dorobienie historii wyszukiwanych osób (ktoś jakiś czas temu o to pytał)
  • wyszukiwanie wszystkich osób, a nie tylko aktorów (jak na stronie tmdb)
    [Obrazek: HxOXTebl.jpeg]

2025-05-13
 - zmiana nazwy scrapera cdapl na cda - jak film nie jest z pl, to było mylące
 - 2 drobne, małoznaczące poprawki.
.

Podziękowali: Plpuser, Piotr.W, nokia0master
2
1
Odpowiedz
Kontynuując jeszcze zgłoszony przez siebie problem z pobieraniem z FF MOD dorzucam jeszcze do ewentualnej analizy logi z mojego drugiego sprzętu, na którym oczywiście też występuje problem tylko że chyba innego typu. Myślę (na mój skromny rozum) analizując tego mojego loga, że w tym urządzeniu sys. android TV ma jakby problem z komunikacją z moim dyskiem sieciowym, który jest podpięty i udostępniony z systemu Xbian z Raspberry PI (z którego wcześniej zamieszczałem loga, gdzie stwierdzony został problem z rozpoznawaniem polskich zn. "ś" i "ł"). Z tą moją diagnozą mogę oczywiście się mylić, ale może ktoś mądrzejszy coś pomoże. Dodam tylko jeszcze, że w tym moim Android TV ten dysk jest raczej prawidłowo rozpoznawany, bo mogę z niego w tym Kodi normalnie odtwarzać zamieszczone treści medialne, instaluję z niego wszelkie poprawki typu zip-y i wtyczka IP TV wczytuje sobie z niego listę kanałów. Dane sprzętu i logi:

film badany ten sam czyli: "Świat w płomieniach" 
TV JVC Android TV wer. 11
FF MOD najnowszy czyli z dn. 19.04

link do logu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: povoto9759, 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości