Liczba postów: 327
Liczba wątków: 31
Reputacja:
99
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
11-05-2025, 06:11 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 08:48 AM przez Jmno.)
Witam posiadam zmodyfikowana wersja ff od tele przez chat gpt dodane nowe opcje w GUI i każdy możliwy znak np.wszystkie rodzaje zawiasów klamrowych frazy wskazujące na wersję kinową i także filtruje zakodowane inne języki oprócz pl. Są na stałe w kodzie.A nowe ustawienie nią w GUI to
Szukaj tylko MKV, MP4 jeśli zaznaczymy w GUI np MKV są tylko przepuszczane MKV jeśli przejdą pozostałe filtry ale darmowe linki są usuwane
Drugie ustawienie to precyzyjne ustawienia progu minimalna ilość gb dla rozdzielczość i osobno dla filmów i seriali
Do kompletu dodałem max giga
Czyli filmy 4k minimum gb wpisujemy np 10
MAX 23
Itd. dla full HD też
Działają we wszystkich blokach
showItems, getFilteredItems, sourcesDirect, for item in items, try, if, continue
Podziękowali: arkady1964
REKLAMA:
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
11-05-2025, 01:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 01:18 PM przez arkady1964.)
(11-05-2025, 04:02 AM)manieKMP napisał(a): Temat repozytorium był już kilkukrotnie "podsyłany" i nie jesteś pierwszą/jedyną osobą, która o tym pisała. W skrócie, repo nie było, nie jest i raczej nie będzie w planach...
No ale chyba nikt, włącznie z tele, nie miałby nic przeciwko "wolontariuszowi", który by takie repo zrobił i się nim "opiekował". 
Od przybytku głowa nie boli... Czekam też na wejście/wydanie nowego FF3.
Pozdrawiam
1
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Komputer klasy PC
11-05-2025, 03:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2025, 04:37 PM przez darek1111.)
boah, mega wielkie dzieki! Fajnie jest moc odpalic znowu film prosto z widzetu a nie musiec wyszukiwac go manualnie <3
Niechaj w zdrowiu i pieniadzach bedzie Ci wynagrodzone! <3
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
System operacyjny:
Urządzenie: Kinhank g1
Najnowsza wersja powoduje jakiś błąd skin variable, wskakuje w górnym lewym rogu, wsio działa po prostu daje, znać.
Liczba postów: 34
Reputacja:
23
System operacyjny:
Urządzenie: WalkeTalke
(20-04-2025, 08:24 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.odnaleziony w archiwum naszego forum By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., nagrany przez @mjw , pokazujący jak mniej więcej proces wygląda na podstawie serwisu i wtyczki WP-Pilot.
Do szczęścia potrzebny jest jeszcze identyfikator przeglądarki tzw. UserAgent
Można go pozyskać na kilka sposobów.
Pierwszy to podobnie jak ciasteczko, w Konsoli wpisać polecenie navigator.userAgent
Kolejny, to np. uruchomić stronę, która wyświetli taką informację, np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
To też trzeba wpisać (wstawić) do Ustawień FanFilma (w sekcji Źródła PL, przy Filman)
Teoretycznie, taka sesja powinna działać co najmniej z 1 miesiąc.
Ale uwaga! jeśli wykonacie ponowne logowanie na którymś z urządzeń za pomocą loginu i hasła, ciasteczko trzeba będzie ponownie przenieść do Kodi. Serwis Filman uniemożliwia bycie zalogowanym jednocześnie na kilku urządzeniach, więc nie da się być zalogowanym normalnie (za pomocą loginu i hasła) w tym samym czasie i na komputerze i na telefonie. Więc musicie o tym pamiętać. Możecie mieć sesję na kilku Kodi, ale tylko jedną w jakiejś przeglądarce (chyba, że przeniesiecie ciasteczko do przeglądarki).
Można też ewentualnie założyć sobie kolejne konto i używać go tylko w Kodi.
UWAGA dla testerów, którzy mieli wersję przed dzisiejszym wydaniem: Jeśli przegrywacie pliki ręcznie, to przed wgraniem tej wersji usuńcie plik filman_web.py , aby nie było konfliktu z tym wydaniem.
Jest to poniekąd trochę eksperyment, więc zobaczymy jak to dalej się potoczy. Nie wiem, czy sam serwis czegoś nie zmieni, nie zablokuje, jeśli wykryje jakieś anomalie w używaniu kont w ich serwisie. W każdym bądź razie, jest to na ten moment jedyny najprostszy sposób, aby wykorzystać zawartość serwisu Filman we wtyczce FanFilm.
Jeśli Capctha zostanie usunięta ze strony, choć wątpie, bo jednak coraz więcej serwisów to stosuje, to będzie możliwość logowania tylko za pomocą nazwy i hasła.
Także, jeśli ktoś chce podjąć takie wyzwanie, to proszę bardzo.
Pozdrawiam świątecznie.
Łooo Cię Panie, co za wyróżnienie - nie widziałem tego, ale dziękuje ![[Obrazek: smile.png]](https://forum.kodiwpigulce.pl/images/smilies/smile.png) ja w informatyce siedzę już 20 lat z przerwami więc wiem że pierwszy punkt mówi o tym że zawsze istnieje jakieś rozwiązanie, a drugi mówi o tym że jeżeli nie ma rozwiązania to patrz punkt pierwszy ![[Obrazek: smile.png]](https://forum.kodiwpigulce.pl/images/smilies/smile.png)
Podziękowali: arkady1964
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: kinghang g1
13-05-2025, 02:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2025, 02:18 PM przez wojtek1092.)
Zainstalowałem najnowsza aktualizacje wtyczki fanfilm ale nie wyszukuje mi seriali pisze brak źródeł czym to może być spowodowane filmy mi znajduje normalnie.
REKLAMA:
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 2
Reputacja:
14
System operacyjny:
Urządzenie: Xiaomi TV A 43 (2025)
Będą potrzebne logi, mam zainstalowaną najnowszą wersję i nie mam żadnych problemów ze źródłami.
Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
1
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 2
Reputacja:
14
System operacyjny:
Urządzenie: Xiaomi TV A 43 (2025)
13-05-2025, 05:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2025, 05:57 PM przez deco164.)
Tutaj logi od kolegi wojtek1092 wysłał na priv
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Może ktoś zerknąć? Ja nie jestem specjalistą w tym temacie.
Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
1
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 3
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
13-05-2025, 11:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2025, 11:59 PM przez manieKMP.)
Sprwadziłem u siebie serial z logu, "The Walking Dead: Dead City", sezon 2, odcinek 1 (tak jak to z logu wynika).
U mnie FF (też ostatnie dostępne) podał 5 wyników/źródeł (w/w log podaje, że nic nie zosało znalezione).
Nie wystąpiły też u mnie blędy jakie są w podanym logu (wyjątki pythona co do linii kodu w danych plikach, wraz z błędem atrybutu).
Moje przypuszczenia kierują się w stronę, w której problemem jest sama instalka Kodi, o dwa numery starsza od aktualnej i do tego najwyraźniej jest "czarodziejską" modyfikacją (ogrom błędów i ostrzeżeń dla repozytoriów).
Problemem z takimi "wizardowymi" Kodi to to, że:
- mogą być niebezpieczne
- potrafią być nieaktualne
- mogą powodować problemy z działaniem wtyczek, ponieważ nie wiadomo jak bardzo i co zostało zmienione względem pierwowzoru
No i pewnie da się jeszcze parę punktów wymienić, ale pod te trzy w sumie podpada to co ma @ wojtek1092, według mojej skromnej "łopini"...
PS. Zabawna nazwa do profilowego, "org.keczapy.open21" (keczapy lepiej zamykać od razu po użyciu, bo "przyschną")... Trolo Olo, 10 kilo pomodorro do kiszenia na "keczapy", na kiełbachę z grila papy.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: kinghang g1
Ponowna instalacja pomogła bez zbędnych dodatków mam pytanie czy jest dodatek do kodi speed video do odtwarzacza?
|