Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(12-08-2025, 03:19 PM)tele napisał(a): Podaj przykład, czyli
Tytuł, numer sezonu, odcinka.
Sprawdzę u siebie.
Może trzeba też zerknąć w log, czy jakiś komunikat błędu się nie pojawia.
Wednesday 2 sezon, 2 odcinek. Raz wyszukuje więcej źródeł, a raz mniej...
Odpowiedz
REKLAMA:

(11-08-2025, 11:46 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że jest.
Jednak musisz mieć zainstalowaną wtyczkę do takiego serwisu.
Przykładowo mam obecnie takie wtyczki wideo zainstalowane i aktywne w Kodi:
[Obrazek: GbBdzZAl.jpeg]
@tele a kiedy pochwalisz się sposobem jak mieć jednocześnie FF (zakładam że mod tele) i FanFilm3Beta?
Odpowiedz
@fightern 
Sprawdziłem przed chwilą i u mnie z Filmyonline zawsze 2 źródła znajduje.

Jeśli trafisz na taką sytuację, to musisz podesłać logi.
Może serwis coś strajkuje, może jakieś zabezpieczenie się włącza.

A tak w ogóle, to polecam włączyć cache źródeł (Ogólne --> Wyszukiwanie źródeł --> Cache źródeł).
Odpowiedz
[Obrazek: RwlOB9ml.jpeg]

Wykupiłem konto premium na tb7 na próbę żeby zobaczyć jak to hula i ku mojemu zdziwieniu dwa źródła które ważyły najmniej idą bez problemu (zaznaczyłem na niebiesko), a jak chciałem włączyć źródło które waży więcej (zaznaczone na czerwono) to jedynie zjadło transfer a film się "nie odpala" czy to normalne i na tym serwisie to co wybiorę to loteria czy pójdzie czy nie? Czy może coś trzeba dodatkowo ustawić? Możecie sprawdzić czy u Was bez problemu będą działać te źródła? Serial Ojciec chrzestny Harlemu sezon 4 odcinek 1
Odpowiedz
@burza501
Wybrałeś pliki typu AVI.
Niestety, ale ten kontener nie sprawdza się przy odtwarzaniu strumieniowym.
Choć zdarzają się wyjątki (nie będę wchodził w szczegóły, można w necie poczytać jak ktoś zainteresowany)
Sukces też trochę zależy od szybkości transferu (zarówno łącza internetowego jak i przepustowości serwisu hostującego)
Najlepiej jednak wybierać źródła, które nie mają w nazwie AVI.
Jeśli nie ma wyboru, to lepiej pobrać takie źródło i obejrzeć dopiero po pobraniu - potem można skasować.
Dlatego warto mieć skonfigurowane pobieranie np. na takie sytuacje.

P.S. są odtwarzacze, co radzą sobie lepiej z tym problemem niż Kodi, np.VLC
1
Odpowiedz
(12-08-2025, 08:11 PM)tele napisał(a): @burza501
Wybrałeś pliki typu AVI.
Niestety, ale ten kontener nie sprawdza się przy odtwarzaniu strumieniowym.
Choć zdarzają się wyjątki (nie będę wchodził w szczegóły, można w necie poczytać jak ktoś zainteresowany)
Sukces też trochę zależy od szybkości transferu (zarówno łącza internetowego jak i przepustowości serwisu hostującego)
Najlepiej jednak wybierać źródła, które nie mają w nazwie AVI.
Jeśli nie ma wyboru, to lepiej pobrać takie źródło i obejrzeć dopiero po pobraniu - potem można skasować.
Dlatego warto mieć skonfigurowane pobieranie np. na takie sytuacje.

P.S. są odtwarzacze, co radzą sobie lepiej z tym problemem niż Kodi, np.VLC
Każda metoda jest dobra, jak działa. Zassałem na dysk i odpalił się od strzała Smile a co do VLC to można jakoś podpiąć ten odtwarzacz pod Kodi czy musiałbym osobno pod VLC kombinować?  Tak czy siak dzięki za pomoc, bo pomogłeś Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

(13-08-2025, 07:55 AM)burza501 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(13-08-2025, 07:59 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Oooo to super, pobawię się, ale VLC muszę zainstalować jako osobną aplikacje po za Kodi czy może być doinstalowane jako dodatek do Kodi z jakiegoś repozytorium?
Odpowiedz
To zupełnie oddzielne, niezależne od Kodi aplikacje.
To samo dotyczy Androida jak Windowsa, czy Linuksa.
Dlatego umożliwienie z korzystania z nich z poziomu Kodi jest troszeczkę trudniejsze.
Odpowiedz
(13-08-2025, 10:30 AM)Ok to już tele napisał(a): To zupełnie oddzielne, niezależne od Kodi aplikacje.
To samo dotyczy Androida jak Windowsa, czy Linuksa.
Dlatego umożliwienie z korzystania z nich z poziomu Kodi jest troszeczkę trudniejsze.

Ok to już wiem o co chodzi. A podpowie ktoś jako jest sens kumulacji transferu do 30GB na serwisie tb7 jak i tak tylko 10GB dziennie można wykorzystać Tongue Ok, chyba już sam na to wpadłem...10GB jest limit na pobieranie a do 30GB (jak się uzbierać) można streemować.....chyba ;P

Dzięki temu, że przerwało mi pobieranie plików to naszła mnie pewna sugestia, a mianowicie...po nie udanej próbie pobrania w menadżerze pobierania pojawia się Akcja "wznów", przydałaby się jeszcze Akcja typu "anuluj" bo w takiej sytuacji gdy ktoś zrezygnuje z dalszych prób pobierania fajnie były mieć możliwość usunięcia tych pozycji z menadżera pobierania, bo nawet po resecie aplikacji te pozycję cały czas się wyświetlają do wznowienia.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości