Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Tak się zastanawiam...jak ktoś nie ma sieci domowej, myślisz, że umieszczenie takiego pliku w chmurze google też by się sprawdziło? Będzie się dało podać ścieżkę do takiego pliku w chmurze?
Odpowiedz
REKLAMA:

Przetestowałem i potwierdzam - działa super! Stworzyłem na dysku sieciowym dwa pliki .txt i skopiowałem do nich odpowiednio dane z "UA" i ciasteczka "cf". We wtyczce FF włączyłem "pobieraj dane z plików" i ustawiłem ścieżki dostępu. Wystarczyło teraz, że uruchomiłem wyszukiwanie źródeł i CDA-HD zaczęły się pojawiać a we wtyczce FF w serwisach źródeł tam gdzie są ustawienia dla CDA-HD "UA" i ciasteczka "cf" wpisały się automatycznie dane z wcześniej stworzonych plików. Teraz nie muszę się męczyć bo mam w sieci domowej dwa urządzenia z KODI - android TV i "malinę" i osobno każde konfigurować (szczególnie przy Android TV był kłopot, bo musiałem używać smartfona i "KORE"). Teraz tylko w jednym miejscu w sieci zmieniam w plikach i po sprawie! SUPER ROBOTA TELE!!!

P.S. Jeśli chodzi natomiast o pytanie Kolegi @burza501 to na chwilę obecną próbowałem i raczej się nie da ustawić ścieżki internetowej tak aby np. wykorzystać do tego serwis "pastebin" lub chmurę google (o tym właśnie pisał Kolega @burza501). Byłaby to fajna opcja właśnie dla tych, którzy nie posiadają wewnętrznej sieci domowej.
1
Odpowiedz
Z tego co się orientuję to Kodi daje taką możliwość aby służył jako serwer plików (np.Android Box, który cały czas jest włączony), tylko nie jestem biegły w tych sprawach, więc nie powiem jak to zrobić, ale fajnie by było jakby ktoś napisał instrukcje krok po kroku. To by się mogło przydać do plików cf.
Odpowiedz
Dzięki @steve4 za komentarz.

Fajnie, że wspomniałeś, że jest to też dobry sposób na "załatwienie" kilku urządzeń na raz.

Co do sieci domowej, to wydaje mi się, że każdy kto ma jakiś router w lokalu (domu, mieszkaniu), może być nawet od operatora internetu, ma jakąś swoją sieć domową, do której podpina TV czy Boxa, smartfona, laptop...
Jedynie ustalenie miejsca wspólnego na pliki dla wszystkich urządzeń. Niektóre routery mają jakąś tam wewnętrzna pamięć, inne pozwalają podpiąć pendrive'a. Także zależy. To byłoby najlepsze ponieważ taki zasób sieciowy ma stały adres, który można wpisać w Kodi.
Ewentualnie, można wykorzystać TV czy Boxa jako serwerek FTP - np program X-plore to umożliwia w bardzo prosty sposób. Jedynie dobrze byłoby zadbać, aby urządzenie to miało przydzielany stały adres IP.
Też jest kilka sposobów na to.

Co do lokalizacji zewnętrznych, to trochę gorzej, bo taki pastebin nie wiem jak długo trzyma dane i poza tym, czy można edytować to co wrzuciliśmy - bo to też jest ważny element całej operacji. A do dysku Googla, to trzeba się logować, co nie jest takie proste z poziomu Pythona (choć się da).

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Ogarnięte, wszytko działa jak należy, pliki się podmieniają. Podpowiem, że pliki się podmieniają dopiero podczas wyszukiwania źródeł także jakby ktoś podał ścieżki i by mu nie wkleiło to nie martić się tylko puścić wyszukiwanie. Smile
1
Odpowiedz
Jakby co to tak informacyjnie dodatek Mobidevtools powrócił do żywych i można znowu przez fork Firefox podawać ciasteczko z filmana. Pozdrawiam!
Edit : Dodatek zupełnie inaczej wygląda po powrocie, ciasteczko idzie znaleźć dość łatwo ale user agent już mam problem czy mógłby się ktoś temu przyjrzeć w wolnej chwili?

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
REKLAMA:

(22-08-2025, 08:33 AM)deco164 napisał(a): Dodatek zupełnie inaczej wygląda po powrocie, ciasteczko idzie znaleźć dość łatwo ale user agent już mam problem czy mógłby się ktoś temu przyjrzeć w wolnej chwili?

Aby poznać swojego user agenta wystarczy wpisać w wyszukiwarkę Google frazę "my user agent" - wynik dostępny jest od razu.
1
Odpowiedz
(22-08-2025, 08:33 AM)deco164 napisał(a): Jakby co to tak informacyjnie dodatek Mobidevtools powrócił do żywych i można znowu przez fork Firefox podawać ciasteczko z filmana. Pozdrawiam!

Edit : Dodatek zupełnie inaczej wygląda po powrocie, ciasteczko idzie znaleźć dość łatwo ale user agent już mam problem czy mógłby się ktoś temu przyjrzeć w wolnej chwili?
[Obrazek: qPjNz1Ol.jpeg]
Odpowiedz
Dziękuję i przepraszam za kłopot.

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(21-08-2025, 08:33 AM)tele napisał(a): Co do lokalizacji zewnętrznych, to trochę gorzej, bo taki pastebin nie wiem jak długo trzyma dane i poza tym, czy można edytować to co wrzuciliśmy - bo to też jest ważny element całej operacji. A do dysku Googla, to trzeba się logować, co nie jest takie proste z poziomu Pythona (choć się da).
Pastebin dluugo trzyma pliki mozna go użyć
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 5 gości