Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Witam miał ktoś może taki problem że po  uruchomieni Fanfilm wybraniu linku z filmem wszystko uruchamia się super ale nie można przewinąć filmu do przodu ani wznowić oglądania bo wtedy zamyka się link z filmem i przechodzi do menu Fanfilm. Proszę o pomoc.
Odpowiedz
REKLAMA:

Nieraz tak jest, zależy od linku który wybierzesz.

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
1
Odpowiedz
(24-08-2025, 07:36 AM)Przemo85 napisał(a): Witam miał ktoś może taki problem że po  uruchomieni Fanfilm wybraniu linku z filmem wszystko uruchamia się super ale nie można przewinąć filmu do przodu ani wznowić oglądania bo wtedy zamyka się link z filmem i przechodzi do menu Fanfilm. Proszę o pomoc.

Ktoś jakiś kilkanaście postów temu pisał o takim przypadku.
Zależy to od źródła.
Z tego co pamiętam, to jemu pomogło wyłączenie odtwarzania tego źródła przez InputStream Adaptive. Nie miał tylko wówczas chyba napisów, więc coś za coś.
Możesz na szybką próbę wywołać menu kontekstowe na danym źródle i powinna być opcja "Odtwórz" bądź "NIE odtwarzaj" "przez ISA" (w zależności co masz ustawione w Ustawieniach wtyczki FanFilm)
1
Odpowiedz
Witam, dzisiaj opiszę wam jak pozyskać w bardzo łatwy sposób cookies i user agent które potrzebne są do zalogowania w wtyczce filman.cc a także do pozyskania źródeł filman w samym FanFilm. (Opisywana metoda działa tylko na smartfonach z androidem)
EDIT : ale także teraz na PC - SKRYPTU MOŻNA TEŻ UŻYWAĆ W DODATKU TAMPERMONKEY DOSTĘPNYM W CHROME i FIREFOX na PC.

1. Pobieramy z sklepu Play przeglądarkę Via Browser

Link :

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

2. Pobieramy plik z tego linku :

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
o nazwie cookies.txt (Interesuje nas kod który znajduje się w środku pliku)

3. Odpalamy przeglądarkę Via Browser i szukamy ustawień samej przeglądarki. Jak już je odnajdziemy szukamy zakładki SKRYPTY i wchodzimy właśnie w tą zakładkę.

4. Jeżeli już jesteśmy w zakładce Skrypty klikamy na plusik który znajduje się u góry po prawej stronie a potem naciskamy ZAIMPORTUJ SKRYPT Z PLIKU i wtedy wskazujemy plik który wcześniej pobraliśmy czyli cookies.txt i potwierdzamy instalacje skryptu. Powinniśmy dostać info że skrypt prawidłowo się zainstalował. Skrypt od tego czasu będzie już aktywny ( żeby go zdezaktywować po prostu trzeba odznaczyć dany skrypt w tym samym menu)

5. Teraz jak w łatwy sposób wyciągnąć cookies i user agent z filmana?

- Wchodzimy na stronę filmana i logujemy się swoimi danymi

- Po lewej stronie na dole będzie mała zakładka z napisem Cookies klikamy w nią

- Pokaże nam się okienko z user agent i BKD_REMEMBER czyli potrzebnymi nam danymi ciasteczka cookies.

- Jak klikniemy na przycisk kopiuj pokaże się menu co chcemy skopiować, czy User Agent czy BKD_REMEMBER

- Kopiujemy powyższe dane i wklejamy to do kodi i do wyżej wymienionych wtyczek, ja robię to przez apke Kore ale wiem że użytkownicy robią to na różne sposoby.
Jakby były jakieś problemy to dajcie znać przygotuje wtedy wideo punkt po punkcie co i jak trzeba zrobić. Powodzenia.

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
[Obrazek: c22debf6777731c0ad4b34ab23ca174d.jpg][Obrazek: e1dd971499cf9ef27c2dad0fc5ffb96c.jpg]

SKRYPTU MOŻNA TEŻ UŻYWAĆ W DODATKU TAMPERMONKEY DOSTĘPNYM W CHROME i FIREFOX na PC.

Podziękowali: tele, arkady1964, demo84, thewizzo, Adek89
1
Odpowiedz
@tele Opanowałem temat i juz działa. Wrzuciłem sobie pliki z ua i cf z telefonu, ustawiłem zaciąganie danych z plikow i nie ruszylo... Ale zainstalowalem recznie na TV firefoxa z apk, uruchomilem strone w normalnym trybie, ale w wersji dla komputerow, skopiowalem ciastko i ua, wyedytowalem oba pliki przez file manager+ (ktory dziala elegancko do zdalnego przerzucania plikow) i zagrało, potrzebował ciastko z tego samego urządzenia, zadne inne kombinacje nie dawaly efektu. Bardzo dziekuje za szybkie reakcje i pomoc Smile
1
Odpowiedz
@Janko123
Dobrze, że opisałeś swoją "przygodę" - może komuś się przyda.

Dziwne, ale z faktami się nie dyskutuje Wink

A co to za aplikacja "file manager+" ?

Podziękowali: Janko123
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(24-08-2025, 10:50 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
(23-08-2025, 10:36 PM)artmiecz napisał(a):
(23-08-2025, 10:02 PM)tele napisał(a):
(23-08-2025, 08:41 PM)Janko123 napisał(a): @tele Dzięki za zainteresowanie, robisz bardzo dobrą robotę, ale bez zmian, widocznie ten typ tak ma. Po wrzuceniu obu plikow, wrzuciłem nowe cf dla pewności.

A sprawdź tę wersję

Dziwne, bo teraz zauważyłem u siebie, że są 2 ciasteczka o takiej samej nazwie:
[Obrazek: 554RNbRl.jpeg]

Może lepiej w trybie prywatnym odpalić tę stronę?
[Obrazek: OMwvWXil.jpeg]

Przykład dla filmu Predator: Prey
[Obrazek: ONoeFBxl.jpeg]
U mnie też bez zmian.
Zainstalowałem ver. z 23.08 wgrałem nowe pliki z cf i ua, przy pierwszym pobraniu z plików znalazł źródło CD-HD w Iron Fist, ale nie otworzył źródła (źródło HQQ wrong captcha, znaczek z play był trochę poza ekranem i nie mogłem trafić), po czym spróbowałem z Predator: Prey i tu już błąd 403 nieprawidłowa odpowiedz serwera, strona schowana za blabla, Iron Fist to samo, tak jakby serwer CDA-HD zapamiętał moje ciasteczka i je banował.

Wszedłem na stronę w CDA-HD w Firefox oczywiście nowe ciasteczko, zmieniłem plik w FF i tym razem zacząłem od Predator: Prey znalazł trzy CDAHD jak u @tele zacząłem też od HQQ trafiłem captcha i poszło ładnie, wróciłem do Iron Fist (znowu pudło w captcha) nie poszło ale serwer wpuścił mnie na Prey - kontrolnie spudłowałem w HQQ odtworzył następne LISTEAMED.

Zobaczymy jak długo podziała, moim zdaniem trzeba uważać na źródło HQQ i wrong captcha

Android TV

Podziękowali: Janko123
Odpowiedz
No to super, że wreszcie Ci ruszyło.
Ale tak naprawdę, to niewiadomo dlaczego przedtem nie chciało.
Może faktycznie stosują jakąś politykę blokowania niektórych ciasteczek, tylko ciekawe na jakiej zasadzie?
No cóż, w końcu to technika, która ma zabezpieczać stronę przed dziwnymi połączeniami, a my ją próbujemy oszukać, tylko czasami to ona oszukuje nas Wink

Podziękowali: artmiecz
Odpowiedz
Co do podmieniania zawartości ciasteczek po każdym logowaniu przez www, w darmowych serwisach,
polecam założyć sobie osobne konto dla Kodi, na jednorazowego maila (żeby uniknąć spamu) korzystając np. z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Guerrillamail jest o tyle fajny, że odbiera zwrotki, np. do zatwierdzenia adresu email, z przesłanego linka.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: