Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Heart 
@DenDy, moimi ulubionymi widokami w skórce AZ2:R są Media Info 2 Extended (nazwa obecnie nie używana w skórce) i Tri Panel.

Chociaż zdecydowanie najczęściej używam widoku Media Info 2 Extended. Obecnie w skórce jest, co prawda, bardzo drobna nieścisłość w oznaczeniu tego widoku, ale istnieje.

O co chodzi, wyjaśniam:
Gdy mam ustawiony ten widok i klikam na przycisk zmiany widoku, to obok górnej belki z ikonkami wyświetla mi się w prawym górnym rogu nazwa widoku Media info 2.   
Następnie, gdy klikam przycisk "OK" wyświetla mi się pionowe menu z dużą liczbą nazw widoków, mój widok nosi tam tam już nazwę MediaInfo Extended.

Czyli, że są w skórce AZ2:R użyte dwie nazwy dla tego samego widoku
Wniosek, aby przy następnej aktualizacji ujednolicić nazwę, tak, żeby była używana identyczna dla tego widoku wszędzie w skórce. Może to być np. Media Info 2 Extended lub inna nazwa dla tego widoku, każda jaką uznasz za stosowną, jednak identyczna w nazwie.

Przy okazji, dziękuję @DenDy za utrzymanie tej wspaniałej skórki przy życiu i dodanie wielu doskonałych funkcji. Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Jak wyjdzie wersja kodi 22 i takie pytanie czy blokować aktualizacje w android tv kodi narazie jak dostosuje się do nowej wersji skórkę autor?
Odpowiedz
Do repozytorium będzie wrzucona wersja pod kodi 22.
Już robię pomału przymiarki, więc spokojnie.
Nie blokuj aktualizacji bo k22 jest bardzo obiecujące, a zanim wyjdzie finalna wersja minie jeszcze trochę czasu.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
(08-09-2025, 06:02 PM)DenDy napisał(a): Do repozytorium będzie wrzucona wersja pod kodi 22.
Już robię pomału przymiarki, więc spokojnie.
Nie blokuj aktualizacji bo k22 jest bardzo obiecujące, a zanim wyjdzie finalna wersja minie jeszcze trochę czasu.
 ok bo mi się bardzo podoba ta skórka fajna jest i dobrą robotę robisz dzięki
Odpowiedz
Heart 
Najnowsza skórka AZ2:R w wersji 1.0.41 została wydana:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Sporo zmian, w tym zmienia nazwy typu widoku z MediaInfo 2, na MediaInfo Extended.

Dziękuję @DenDy. Smile

Polecam tę opcję widoku dla wszystkich zainteresowanych.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, jeszcze jeden drobiazg, tak drobny, że zastanawiałem się czy o nim wspominać. Mogłem wspomnieć o tym przy MediaInfo 2, ponieważ sprawa jest podobna, ale zapomniałem (chodzi tylko o tzw. literówkę).
W oznaczeniu widoków w moim drugim ulubionym widoku tj. Tri-Panel użyty jest  znak interpunkcyjny myślnik, natomiast w menu widoków już jest Tri Panel. Ten myślnik jest niepotrzebny. 
Można przy którejś aktualizacji usunąć myślnik z nazwy w celu ujednolicenia tej nazwy widoku, w każdym miejscu w skórce.

Pozdrawiam

Edit. Tak na marginesie jak przypomniałem sobie o Tri Panel, to nastąpiła u mnie zamiana w ulubionych widokach, obecnie najczęściej stosuję Tri Panel, natomiast MediaInfo Extended dużo mniej, ale też używam w 1 wtyczce wideo. Uwielbiam te widoki, ponieważ bardzo lubię pionowe ułożenie tytułów filmów.
Odpowiedz
REKLAMA:

Do repo wleciała pierwsza wersja pod Kodi 22.

Jakby ktoś wolał większe okno z powiadomieniami (coś jak w Estuary) to od poprzedniej wersji jest możliwość zmiany w "Ustawienia skóry -> Start -> Styl powiadomień: Rozszerzony".
Domyślnie jest po staremu.

@leszekgd nie wiem o co chodzi z tymi rozszerzonymi informacjami, ale kodi ma jakiś problem z wykryciem ilości pozycji w kontenerze. Coś w TMDbH musiało się pozmieniać.
Musiałem to poprzerabiać i jest, a raczej powinno być lepiej. Może jak się coś poprawi w TMDbH to wrócę do starej metody.
Tło w tym oknie i opcja z tym związana wyleciała.

Podziękowali: leszekgd, arkady1964
1
Odpowiedz
@DenDy dzięki za poprawki. Jest już bardzo dobrze. Zmieniłbym: po wybraniu aktora i filmu, w którym grał dodałbym obsadę (wyświetlają się tylko wyreżyserowane). Po wyjściu z tej pozycji, "wyrzuca" z rozszerzonych informacji. Wolałbym, żeby wracało do pozycji wybranego filmu. Dorzuciłbym ocenę filmu za rokiem produkcji. Koniec "koncertu życzeń" Wink. Również dziękuję za zaangażowanie. Pozdrawiam

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, wielkie dzięki za pracę nad skórką AZ2:R, jest naprawdę świetna. Smile
Ja też niewiele mam już życzeń. Jak pisałem ostatnio obecnie najwięcej we wtyczkach wideo stosuję widok Tri Panel. Nie wyświetla się w nim reżyser filmu oraz dobrze by było gdyby podane było chociaż ze trzech głównych aktorów z obsady filmu w tym widoku (tego nie ma też w szybkim OSD, znaczy się są aktorzy (obsada) pod paskiem postępu filmu, ale tam info o reżyserze tj. kto jest reżyserem, również by się przydało, nic więcej). To tyle, nie mam nowych "zachcianek".

Pozdrawiam
Odpowiedz
!! Przez moje niedopatrzenie repozytorium nie zaktualizuje się automatycznie.
Zalecam ręczną aktualizację do wersji 1.3 przez By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. lub By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

@leszekgd
Takie zagnieżdżenia są najgorsze, ja tylko wołam TMDbH i dalej to już wszystko w rękach tej wtyczki.
W dokumentacji są duże braki i ciągle trzeba szukać i porównywać z nowszym AF2 Big Grin

O jakiej ocenie piszesz? Bo te przecież są widoczne w oknie rozszerzonych informacji.
No... może nie zawsze, ale to znowu wina TMDbH bo z niego są zaciągane, a często wali błędem API.

@arkady1964
W tri panelu jest ciasno, nie ma gdzie dodawać takie rzeczy.
Z założenia szybki panel w OSD miał dać dostęp do obsady i odcinków seriali i na tym wolałbym się zatrzymać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: docent74, 1 gości