Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Przeglądarkę najlepiej zainstalować na telefonie.

Podziękowali: Thor, arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(10-09-2025, 03:18 PM)kocur napisał(a): Ok, ff zainstalowany mam na LibreELEC i do dyspozycji mam laptopa z windowsem. W jaki sposob moge skorzystać ze skryptu aby na LE działały oba serwisy (cdahd, filman) ? Świeże ciacha przesłane (firefox) do LE i nie działa - kod 403 CF. Na laptopie na tych samych danych nie ma problemu.
Dopytuje bo może coś mi umyka.
Nie używam libreelec, ale coreelec - z ff beta działa bez problemu - jeśli tu skrypt działa podobnie, to też powinno.
Istotne jest to, żebyś miał te zezwolenia - mi na localhost nie chciało wyskoczyć (a działało) a potem przy zmianie na inny ip - już nie chciało pytać.
[Obrazek: uVwCH8Xl.png]
Usunięcie skryptu, restart przeglądarki i podanie wpierw ip boxa rozwiązało problem
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
(10-09-2025, 09:12 PM)Thor napisał(a): Tylko jak zainstalować TamperMonkey na Android TV? Próbowałem zainstalować Firefoxa z kilku źródeł, ale była lipa. A innych wskazanych przeglądarek też nie ma w sklepie...

Tu chyba może leżeć przyczyna niezrozumienia. TamperMonkey nie musi być w tym samym miejscu co FF (czy beta czy tele). Ważne jest aby w skrypcie podać IP Kodi gdzie jest FF. Można podać kilka IP oddzielonych przecinkiem. W ten sposób wszystkie Twoje Kodi z FF dostaną automatycznie ciasteczka o ile będziesz trzymał zalogowane sesje (albo logował się co jakiś czas) w tej przeglądarce gdzie masz TamperMonkey i skrypt.

notoco już Ci opisał, że trzeba zezwolić w TamperMonkey na połączenia a ja dodam, że w samych opcjach TamperMonkey trzeba zezwolić na dostęp do wszystkich ciasteczek, co jest dokładnie opisane w wątku FF-beta. Bez tego nie da się odczytać ciasteczek CF.

Podziękowali: arkady1964, Thor
1
Odpowiedz
Ok, aby się dużo nie rozpisywać, mój problem z działaniem skryptu (windows) został rozwiązany. Generalnie zmodyfikowałem skrypt tzn zmieniłem logike zapisywania hasha oraz dodałem okresowe odświeżanie stron. Po tych zabiegach nie ma już problemów, minęło 18 godzin i skrypt działa samodzielnie bez mojej ingerencji. Urządzenie na którym działa skrypt to mini pc z windows na pokładzie, pracuje sobie w zaciszu sieci domowej 24h na dobe. Dzięki wszystkim za pomoc.
1
Odpowiedz
Dzięki tele i rysson! CDA-HD odpaliło na obu FF. Beta poszła od razu, a przy tele na początku nie widziało. W końcu pomogło dopisanie portu do IP. Filmana nie sprawdzałem, bo działa od samego początku na kilku kontach. Natomiast przy zaluknij skrypt nie chce się odpalić.
1
Odpowiedz
Jeszcze jedna ważna informacja (może i oczywista) - żeby skrypt przesłał dane do Fanfilm musimy to zrobić poprzez tę samą sieć, po której działa nam Kodi. Inaczej wywala błąd.
Odpowiedz
REKLAMA:

e... tailscale i nie ma problemu - przesyłam skąd chcę.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Na windowsie przez MS edge rozszerzenie i skrypt się zainstalowały ale po wejściu czy to na strone filman.cc czy CDA_HD skrypt się nie chciał w ogóle uruchamiać i nie pojawiało się okienko do wpisania IP (próbowałem kilka razy przeinstalowywać i bez skutku). Dopiero na Firefoxsie wszystko zaczęło poprawnie działać i przesyłać ciasteczka. Potwierdzam także, że wpisanie IP po przecinku załatwia przesyłanie do kilku KODI. U mnie dokładnie załatwia maline z Kodi Xbian i Kodi na Android TV. Tylko jedna refleksja mi się nasuwa a mianowicie jak ktoś u siebie na pokładzie posiada jeszcze oprócz FanFim'a dodatkowo wtyczkę Filaman to tam "aż się prosi" żeby też te ciasteczka w automacie mogły się przesyłać. Bo teraz trzeba ręcznie settings.xml edytować. Co prawda ciasteczko sesji logowania ma o wiele dłuższą żywotność niż CF więc nie ma z tym takiego problemu no ale gdyby strona Filman.cc znów tak jak kiedyś schowała się za CF wtedy zmieniać trzeba by było chyba co parę godzin? Czy można by było w związku z tym zmodyfikować ten skrypt żeby jeszcze dodatkowo oprócz obsługi wtyczki FF załatwiał wysyłanie jednocześnie do wtyczki Filman?
Odpowiedz
(14-09-2025, 12:33 AM)steve4 napisał(a): Czy można by było w związku z tym zmodyfikować ten skrypt żeby jeszcze dodatkowo oprócz obsługi wtyczki FF załatwiał wysyłanie jednocześnie do wtyczki Filman?

Pomysł jest zacny, ale nie jest łatwy do organizacji. Nie chodzi o kod, ten jest prosty, ale o logikę działania.
W tej chwili 2 wtyczki FF mają swój serwer. Ty proponujesz filman, a wiem, że prace się toczą na jeszcze inną wtyczką.

Posiadania 3 czy 4 różnych skryptów wydaje się bez sensu. Z drugiej strony jeden skrypt, który obsługuje wiele wtyczek nie bardzo może być częścią któreś ze wtyczek. A do tego dochodzą powielone serwery we wtyczkach. A wtyczki też nie powinny wiedzieć o sobie.

Wymaga to przemyślenia, nie wiem, czy nie powołać pośrednika, takiej prostej wtyczki (jako wtyczka programu), która by łykała ciasteczka raz i rozgłaszała wewnątrz kodi. Byłoby to bardziej czysto. Wymaga to uzgodnień między developerami.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
(14-09-2025, 12:33 AM)steve4 napisał(a):  Co prawda ciasteczko sesji logowania ma o wiele dłuższą żywotność niż CF więc nie ma z tym takiego problemu no ale gdyby strona Filman.cc znów tak jak kiedyś schowała się za CF wtedy zmieniać trzeba by było chyba co parę godzin...

Tu gdzie mieszkam, filman jest cały czas schowany za CF. To samo cdahd. Zaluknij się jedynie otworzył.

(14-09-2025, 12:33 AM)steve4 napisał(a): Na windowsie przez MS edge rozszerzenie i skrypt się zainstalowały ale po wejściu czy to na strone filman.cc czy CDA_HD skrypt się nie chciał w ogóle uruchamiać i nie pojawiało się okienko do wpisania IP (próbowałem kilka razy przeinstalowywać i bez skutku). 

W edge trzeba włączyć developer mode dla extensions.

Podziękowali: steve4
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości