Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kanały w google tv
Powoli do przodu. Przy okazji napisałeś poradnik
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(08-10-2025, 01:24 PM)Tomek napisał(a): Powoli do przodu. Przy okazji napisałeś poradnik
Dokładnie.
Dziś walczyłem na żywmy organizmie to jest Chromecast 4k. Dużo czasu straciłem ale konkluzja jest taka. Na androidzie 14 nie działa wyświetlanie kanałów z KODI v21.2 ani nowym v22. Działa z wersją v20.5. Trzeba wyłączyć aktualizacje (w androidzie) aplikacji aby KODI się nie zaktualizowało same. Obecna wersja w sklepie play to 21.2.

Update.
Gra i buczy Smile

Wystarczy zapodać same pliki nfo i tyle. Nie trzeba generować zdjęć z plików.

KODI czyta pliki NFO, wie wtedy że są to "filmy" i generuje samo zrzut ekranu. Dodajemy potem listę interaktywną tak jak wcześniej pisałem. Na liście "kanałów" w androidzie widać już pozycję KODI, ale musiałem zrobić restart aby nowa lista była widoczna.
Odświeżanie listy będzie wiązało się z działaniem (tymczasowym) KODI w tle oraz ewentualnie z jakimś restartem. Nie dodaje codziennie plików więc nie jest to problemem.

Zostaje ogarnięcie automatyzacji tworzenia plików NFO.
Odpowiedz
A czy dałoby się takie coś zrobić z filmami i serialami z Fanfilmu? Np. najpopularniejsze
Odpowiedz
Nie. Bo kodi nie udostępnia takiej możliwości dla wtyczek zewnętrznych, jedynie dla zawartości biblioteki
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Temat ogarnięty. Może komuś się przyda bo trochę na to czasu poświęciłem Smile

W załączeniu skrypt, który tworzy pliki NFO na podstawie plików wideo.

Kilka informacji:
- działa pod Win11
- skrypt (dwa pliki) ma być wrzucony bezpośrednio do katalogu z plikami wideo
- skrypt uruchamiamy plikiem SkryptNFO.bat, drugi plik SkryptNFO.ps1 to główny plik z kodem
- kod sprawdza czy w katalogu są pliki wideo, następnie weryfikuje czy są już jakieś pliki NFO i na koniec pozwala wybrać czy chcemy utworzyć tylko nowe pliki NFO, czy też nadpisać stare.
- struktura mojego pliku wideo to data i opis pliku np. 2025-01-01 Wycieczka.mkv i na podstawie takiego szablonu są wyciągane dane z nazwy pliku wideo
- istotne jest aby pliki skryptu oraz NFO miały kodowanie UTF-8 (jest to automatycznie zrobione)
- opisy <plot> można sobie dodawać ręcznie, bo i tak każdy plik będzie miał inny (będzie to widać czy w kodi, czy w google tv)

Tak wygląda utworzony przykładowy NFO dla pliku wideo 2025-01-01 Wycieczka.mkv:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<movie>
    <title>2025-01-01 Wycieczka</title>
    <originaltitle>2025-01-01 Wycieczka</originaltitle>
    <sorttitle>2025-01-01 Wycieczka</sorttitle>
    <year>2025</year>
    <plot>Brak opisu</plot>
</movie>

Testowałem na katalogu z prawie 900 plikami, poszło bez problemu.

Skrypt do pobrania
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Zamierzony efekt końcowy osiągnięty, tj na głównym ekranie google tv widać kanały z nagraniami domowymi, tak jak się to dzieje w przypadku innych aplikacji typu youtube, prime video itd.

Podziękowali: Tomek
Odpowiedz
Przerobiłem skrypt na program, jeśli ktoś wolałby w taki sposób NFO generować. Funkcjonalność ta sama, jeden plik exe do uruchomienia.
Wybiera się katalog i generuje NFO. Przy większej liczbie plików program może na moment się przyblokować, ale mi 900 plików ogarnął bez problemu.
Wersja PL/EN automatyczna.
Pod I info o szablonie pliku wideo oraz strukturze pliku NFO.

Poniżej plik do pobrania
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Scr.
[Obrazek: DogvD0Ul.png]
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Cytat:Na androidzie 14 nie działa wyświetlanie kanałów z KODI v21.2 ani nowym v22. Działa z wersją v20.5. Trzeba wyłączyć aktualizacje (w androidzie) aplikacji aby KODI się nie zaktualizowało same. Obecna wersja w sklepie play to 21.2.

Ciekawe czy są świadomi tego i naprawią to w kolejnej wersji KODI
Odpowiedz
(15-10-2025, 07:18 PM)harypoter napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Scr.
[Obrazek: wqkjWMpl.png]
Odpowiedz
Utwórz kolekcję z tych filmów domowych w bibliotece
Odpowiedz
(16-10-2025, 07:07 AM)Tomek napisał(a): Utwórz kolekcję z tych filmów domowych w bibliotece
Nie wiem czy dobrze opisałem. Zależy mi aby wyrzucić nagrania domowe z całości filmów (jak wchodzę w menu kodi filmy). Obecnie widać wszystko razem.
Jak taką kolekcję utworzę to jak to później wykorzystać bo nie bardzo wiem o co chodzi?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości