Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Dziękuję bardzo. Zrobię tak jak pisałeś i zobaczę. Wykluczylem problemy z internetem inne serwisy działają ok tylko filmy z kodi tak się zacinają .
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-12-2025, 09:59 AM)z.sproski napisał(a): Dziękuję bardzo. Zrobię tak jak pisałeś i zobaczę. Wykluczylem problemy z internetem inne serwisy działają ok tylko filmy z kodi tak się zacinają .
Jeśli łączysz się kablem na G1 model S/N: 246-253 mają wykastrowany Ethernet i to powoduje zacinanie. Na Wi-Fi i zewnętrznej karcie Ethernet tego problemu nie ma.[Obrazek: 0eefa2ddf8d11451a6be2fdde9c9a0f7.jpg]

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
To nie musi być Internet, ale czysta instalacja na WBMC. Pozwoli wykluczyć inne możliwe problemy.

Do tego przy instalacji WBMC (2 Kodi w systemie) jest kolejna wielka zaleta tj.
Jak pewnie wiesz, nie może być równocześnie zainstalowane FF Beta i mod tele.

Czyli możesz mieć zainstalowane na WBMC moda tele, a na Kodi FF Beta i mod Jmno (mają własne identyfikatory id).

Oczywiście, możesz sobie instalować sobie co chcesz, ale tylko WBMC daje teraz możliwość, gdybyś chciał potestować FF Beta na Kodi. Na tym samym sprzęcie.

Jedna uwaga, nie ma znaczenie czy mod tele będziesz instalował na WBMC czy Kodi, ponieważ praktycznie jest to identyczne w zastosowaniu. Smile

Pozdrawiam

Edycja 1. Przed chwilą przeczytałem Twoją wiadomość.  Czyli jednak Internet (ewidentna wina sprzętu, że zacinał Internet), @z.sproski, przynajmniej tak zrozumiałem z Twego wpisu. 

Edycja 2. Jednak WBMC bardzo polecam zainstalować, nawet z tego powodu co napisałem powyżej.

Podziękowali: z.sproski
Odpowiedz
@z.sproski a zerknij czy to nie jest problem z http2:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: z.sproski
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(07-12-2025, 10:12 AM)servisco2 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dziękuję też sprawdzę czy to nie to
Odpowiedz
To jeszcze do kompletu:
Ktoś tu pisał o problemie z tym sprzętem: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Choć wg Twojego opisu, to sprawdziłbym przede wszystkim to http2 (czyli to co Tomek zasugerował) - też już o tym było nie raz na forum, a i ja swego czasu też musiałem to wyłączyć, bo mi na Windowsie Kodi zawieszało po kilkudziesięciu sekundach od włączenia odtwarzania.
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-12-2025, 10:34 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Mogę prosić o pomoc . Nie mam tego pliku próbowałem wgrać ale bak dostępu . Android 14 Sad 
Wgrałem też WBMC i jest lepiej mniej przycina ale przycina.
Odpowiedz
A wystarczyło troszkę przewinąć ten wątek który ci dałem:
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(07-12-2025, 07:46 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Przeczytałem to. Próbowałem zainstalować z pliku ale po instalacji i próbie zainstalowanie z repozytorium wyskakuje błąd. Natomiast zainstalowałem EZ z innej strony ale tam takiej opcji niestety nie było tylko buffer size
Odpowiedz
Ale jaki błąd wyskakuje - przed chwilą instalowałem z tego repo i jest ok...
Spróbuj bezpośrednio z zip zainstalować:
(wrzuć na pendrive)

Możesz jeszcze taką metodę zastosować:
1. Otwórz menedżer plików w kodi.
2. Kliknij dodaj źródło
3. Kliknij <brak>
4. wprowadź "special://home" - dostaniesz wszystkie ścieżki na których pracuje kodi - w tym userdata - na którym ci zależy
5. Kopiuj/wklej z pendrive wcześniej przygotowany na kompie plik
6. restart kodi
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości