Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
[Obrazek: dKERlWj.jpeg]
(07-12-2025, 08:04 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(wrzuć na pendrive)

Możesz jeszcze taką metodę zastosować:
1. Otwórz menedżer plików w kodi.
2. Kliknij dodaj źródło
3. Kliknij <brak>
4. wprowadź "special://home" - dostaniesz wszystkie ścieżki na których pracuje kodi - w tym userdata - na którym ci zależy
5. Kopiuj/wklej z pendrive wcześniej przygotowany na kompie plik
6. restart kodi
Zaraz ten drugi sposób sprubuje bo przez wtyczkę EZ nie mam pozycji ADVANCED SETTINGS -> Network

Niestety zacięty jest A14. Nie chciał przejść bezpośrednio do userdata- wyskakiwał błąd. Dopiero gdy przeniosłem na główny katalog home a później z niego na userdata to poszło. Dziękuję bardzo za pomoc.
Odpowiedz
REKLAMA:

Niestety nadal zacina Sad
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Ja cały czas podejrzewam, że WBMC/Kodi nie "dostaje" stabilnego sygnału Internetowego.
Czyli sygnał internetu nie jest stabilny, albo co dużo bardziej prawdopodobne karta sieciewa w box-e ma usterkę lub inne uszkodzenie mające wpływ na przerywanie internetu (gdzieś zimny lut itp).

Pozdrawiam

Edycja. W Android TV, gdy zainstalujesz na świeżo zainstalowane WBMC lub Kodi, obojętnie jakie FF, to musi działać, jak jest odpowiednio zainstalowane i ma stabilny sygnał z Internetu...  Nie ma innej możliwości.
Odpowiedz
No już właśnie nie wiem co jest grane. Zainstalowałem jeszcze Kodi na Xbox i to samo. Mam Vectrę 300Mbit router Asus Ax GT-6000 . Nawet zmieniłem oprogramowanie w routerze. Ale Canal+ Disney CY Iptv ładnie chodzi i nie ma problemu .
Odpowiedz
Ja też mam Vectrę, router od nich i na Wi-Fi mniej jak 100 Mbit (stabilnego, bez zaników).  Naprawdę wszystko śmiga, bez żadnych problemów.

Sprawdź jeszcze FF Beta i moda od Jmno (możesz je instalować razem ponieważ mają inne id).
Tak dla zasady, aby wszystko sprawdzić, ponieważ Mod od tele instaluje się bez żadnego problemu jako nakładka na starsze FF i działa bardzo dobrze.

Pozdrawiam

Edycja. Dziwna sprawa, jednak ewidentnie coś jest nie tak z Internetem... 
Nie wiem co, przecież na odległość nie sposób precyzyjnie zdiagnozować.

Jednak powtórzę jeszcze raz, że w Android TV, gdy zainstalujesz na świeżo zainstalowane WBMC lub Kodi, obojętnie jakie FF, to musi działać, jak jest odpowiednio zainstalowane i ma stabilny sygnał z Internetu...  Nie ma innej możliwości.

Podziękowali: z.sproski
Odpowiedz
(07-12-2025, 10:45 PM)arkady1964 napisał(a): Ja też mam Vectrę, router od nich i na Wi-Fi mniej jak 100 Mbit (stabilnego, bez zaników).  Naprawdę wszystko śmiga, bez żadnych problemów.

Sprawdź jeszcze FF Beta i moda od Jmno (możesz je instalować razem ponieważ mają inne id).
Tak dla zasady, aby wszystko sprawdzić, ponieważ Mod od tele instaluje się bez żadnego problemu jako nakładka na starsze FF i działa bardzo dobrze.

Pozdrawiam

Edycja. Dziwna sprawa, jednak ewidentnie coś jest nie tak z Internetem... 
Nie wiem co, przecież na odległość nie sposób precyzyjnie zdiagnozować.

Jednak powtórzę jeszcze raz, że w Android TV, gdy zainstalujesz na świeżo zainstalowane WBMC lub Kodi, obojętnie jakie FF, to musi działać, jak jest odpowiednio zainstalowane i ma stabilny sygnał z Internetu...  Nie ma innej możliwości.

Ok sprawdze. Wiem że nie można online załatwić wszystkiego Smile . Będe próbował. I jeszze raz dzięki za pomoc  i naprowadzenie na możiwe przyczyny.
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie ma sensu próbować innych modów czy FanFilm beta - bo za odtwarzanie odpowiada kodi a nie FanFilm. Tak samo jak nie ma sensu bawić się w WBMC czy inne forki kodi. WBMC raczej nie ma żadnych optymalizacji dla sieci - jedynie względem ekranów dotykowych. Canal+, Disney i IPTV ci działa - bo opiera się na działaniu wtyczek strumieniowych (ISA lub FFMpeg Stream) i tu nie ma raczej takich problemów. U ciebie jest problem z niewydolnością sieci na którymś z momentów przy odtwarzaniu.

Spróbuj jeszcze zmienić DNS. Http2 - zostaw jak masz teraz, ale zmień DNS na routerze na googlowskie:
8.8.8.8 (pierwszorzędny) i 8.8.4.4 (drugorzędny)
lub na te od cloudflare:
1.1.1.1 i 1.0.0.1
U mnie jak miałem Vectrrę czasem były problemy z routingiem - przez zbyt wiele serwerów szło. Może pomoże.

Poza tym - patrząc na to:
2025-12-07 22:41:27.095 T:21336 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -1050.583570
2025-12-07 22:41:27.261 T:21336 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -1221.045834
2025-12-07 22:41:27.298 T:21336 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -1220.753418
2025-12-07 22:41:27.378 T:21336 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -1264.239515
2025-12-07 22:41:27.541 T:21336 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -1299.299875
2025-12-07 22:41:27.643 T:21781    info <general>: CVideoPlayerAudio::Process - stream stalled
2025-12-07 22:41:28.407 T:21313    info <general>: CVideoPlayer::CloseFile()
sprawdź czy masz wyłaczone synchronizowania odtwarzania z wyświetlaczem - (kodi-ustawienia-wideo)

Spróbuj jeszcze zmienić bufor i readfactor (zwiększyć bufor i zmineijszyć readfactor) - Kodi - Ustawienia - Usługi - buforowanie)
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Nigdzie nie napisałem, że WBMC coś pomoże, to jest fork Kodi. Przydać się on może na Android TV jako 2 Kodi w systemie np;
1. Gdy chcemy coś przetestować na świeżym WBMC/Kodi bez reinstalacji 1 Kodi
2. Obecnie nie ma możliwości instalacji równocześnie FF Beta i moda tele. Dla chcących mieć oba FF na jednym sprzęcie, wyjściem jest instalacja na Kodi i WBMC.

3. Od razu myślałem, że coś jest z Internetem.
Można to sprawdzić udostępniając Wi -Fi ze smartfona (położyć obok smartfona), gdy ma się dobry internet w telefonie.

4. Tak jak pisał @Tomek sprawdzić co jest z tym Internetem z Vectry ...

Pozdrawiam
Odpowiedz
@z.sproski 
Masz włączone autoodtwarzanie, ale na testy dobrze byłoby, abyś mógł sam decydować z jakiego serwera odtwarzać będziesz stream, bo to też różnie bywa. I wówczas potestuj inne źródła dla danego filmu (włącznie z darmowymi)

Podziękowali: z.sproski
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za porady. Sprawdzę dziś wieczorem. Jkan ie pomoże zabiorę boxa do firmy i sprawdzę tam czy to problem z internetem
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości