Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
@sky02 na pierwszy rzut oka widać że to skompresowane jest
ja stosuje xz nie gz Smile

----------
Na dziś to udało mi się tylko
( MyZen4K.pl, Museum4K.pl, Mango.pl, PolsatX.pl, PolsatReality.pl, PolsatFilm2.pl, VOD205.pl, VOD206.pl, VOD207.pl, VOD208.pl )
scalić do jednego pliku azman_basic

Co za tym idzie w odstawkę poszło azman_vod_pb
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(13-12-2025, 06:57 PM)azman napisał(a): @sky02 na pierwszy rzut ka widać że to skompresowane jest
ja stosuje xz nie gz
No tak moja wina teraz ok. Ty mi podawaj adresy bym nie zgadywałWink
Odpowiedz
@Max1000
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tego się nie ogarnie bo to zwykła playlista która zawsze startuje od zera czy też pierwszej pozycji lub jak zechcesz to od 10.
Nie ma tam żadnych timestamp więc nie ma tego nawet jak przypisać do dni i godzin.
Mimo że pozyskałem ID tych kanałów z Playlist i mam dane to nie mam tego jak ułożyć w harmonogram/ramówkę bo nie publikują tam czasu startu i czasu końca audycji/pozycji

Dla mnie to jest to taki wynalazek pod publikę typu weźmy swoje filmy VOD i zróbmy z tego Playlistę a i żeby było ciekawie i się sprzedało to okrasimy to oprawą graficzną żeby przypominało zwykły kanał IPTV/FAST czy jaki tam inny.

Według mnie to jest to totalna głupota, ale jak się sprzeda to czemu nie Smile
Totalna głupota ale kto bogatemu zabroni.

Co do Sweet to się okazało że tego już tam jest 80 kanałów
I co się stało jak dodałem wszystkie do grabowania w WG+

(  27/80  ) SWEET.TV -- chan. (xmltv_id=PoliczonaSzama.swtv.pl) -- mode Incremental
i
error downloading page: Response status code does not indicate success: 429 (Too Many Requests).
Unable to update channel PoliczonaSzama.swtv.pl
Generic syntax exception:
no index page data received from PoliczonaSzama.swtv.pl
unable to update channel, try again later
Existing guide data restored!

INI z WG+ klękło i pokazał mi się środkowy palec od Sweet.
Przy 20-30 kanałach to jakoś chodziło ale teraz już nie.

Znowu trzeba siąść i napisać porządny skrypt w PY który to wszystko ominie i ogarnie te ich ukraińskie zabezpieczenia.

Podziękowali: Max1000
1
Odpowiedz
Aż ręce opadają. Wszystkiego się odechciewa. Cały czas pod górkę. Ale się nie poddajemy Smile Znaczy Ty, bo ja już tylko obserwuję i dopinguje Wink
Odpowiedz
@sky02
Wczoraj za bardzo się zmartwiłem tym (Too Many Requests) dla Sweet ini.
Okazało się dziś że działa dla wszystkich 80 kanałów a problem polegał na tym że wczoraj po prostu API sweet chyba mnie potraktowało jako bota bo faktycznie sporo przebiegów WG+ uruchamiałem.

Dziś jak na razie 4-5 odpaleń WG+ i jest na razie ok.

Czas wydarzeń też poprawiony. W enigmie2 mi się wszystko zgadza. Smile

Możesz wdrażać u siebie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
Cześć
Jak tam obecne te moje wypociny z EPG (podstawowy, rozszerzony i radio)
Jest ok czy coś poprawiać?

IPTV to niestety muszę delikatnie bo padnie całe, jak się zorientowałem teraz to uzupełniane jest bodajże 7-9 skryptami PY.

@sky02 całe to dla was KWP i PulsX EPG łącznie z tymi tłumaczonymi mam taki pomysł by sprowadzić do jednego pliku.
Teraz zagwozdka?
Sporo moich skryptów robi mi robotę bezpośrednio pod E2 i wynikowo dostaję xmltv sformatowany pod E2.

Kto nic nie robi ten się nie myli, teraz już wiem że najpierw surowe dane do standardu xmltv a potem przepisanie do tego co czyta E2 a nie od razu gotowca pod E2.

Bardzo mnie zastanawia ten Player z tymi swoimi głupotami jako Playlisty aka nowe rozdanie kanałów FAST ( czyli do dupy były i nie było z nich takich przychodów)

-------------------------------------
Przesnifowałem kilku graczy na rynku Fast i mam mnóstwo danych ale bez nazw kanałów.
Najlepsze jest to że to powinny być stabilne linki od Ottera czy SoFast a to od nich te wszystkie Xiaomi TV, rakuten, Channelbox mają źródła staremu.

Ogarnąłem grabber dla Channelbox, bez EPG ale to już coś.
Ottera i SoFast również pozyskuje grabberem setki kanałów ale bez nazw na razie.
Poprawiłem grabber do Rakuten TV i pozyskuję całą listę łącznie z kanałem CNN.

Zostali do rozpracowania więksi gracze na rynku IPTV/FAST

Gryziemy Wurl i Amagi, ciekawe co się uda.

A i żeby była jasność to jest hobby więc się bawmy i nie wymagajmy niczego, niech będzie niespodzianka.
Odpowiedz
REKLAMA:

@azman rób jak Ci wygodnie i w swoim tempie. Format E2 xml też może być. Kodi go czyta fakt, że niepoukładane ale jest. PLTV to też taki okrojony xml z przeniesionymi grupami do opisu itd...
Odpowiedz
Plan jest taki:
Robi się co się robi obecnie.

W międzyczasie ogarnę te skrypty w wersji V2 by generowały mi pełne xmltv zgodnie z xmltv i to będzie moja baza wyjściowa do dalszych działań czy to na xmltv czy na okrojone dla E2.

Z ciekawostek to już udało mi się ogarnąć generowanie pełnego pakietu dla Chanelbox, a tam że są tylko 2 polskie kanały tam. Ale ile było zabawy żeby się do tych ich API dobrać. Smile

Czy ktoś jeszcze walczy z Ottera, SoFast, Amagi i Wurl.
Szukam ludzi którzy maja jakieś doświadczenie w tym zakresie kombinowania z węzłami strumieniowymi na EU.

Ja obecnie mam jakieś skrypty na Ottera i SoFast, Rakuten o wiele więcej niż z pluginów E2 a i chyba Matt w to się nie bawi to mam tylko ja a Apsattv korzysta z mojego GH.

I jak się okazało to te wszystkie FAST kanały dystrybuuje ze dwie-trzy firmy.

Zero danych w sieci więc pozostaje tylko inżynieria wszeteczna.
Co mi się udało
- Channelbox
- Rakuten (na razie testowałem tylko PL ale ogarnia ten kanał CNN którego nie ma w przeglądarce a jest tylko na app android czy android tv) oj wymagało to ze dwa dni kombinacji dla czego tu jest a tam go nie ma Smile
- Węzeł Ottera -dostawca streamingu pod różne platformy ( w PL to Xiaomi i Rakuten pojedyńcze kanały, oraz Channelbox) większa ilością kanałów dla EU i świata, USA też i jest tego setki
- SoFast - węzeł z kanałami też ciekawymi, chyba połowa to xiaomi reszta to wybiurcze rakuten , samsung i lg.

I najciekawsze bo to główni gracze w EU Amagi z USA i Wurl chyba z DE na wsparciu USA.

I co mamy od nich ?
A prawie wszystko co leci w FAST platformach i nie ważny kraj to jest po prostu agregator/dystrybutor treści i z ich dystrybucji nawet rakuten PL korzysta.

Wurl i Amagi jak poznasz ich schematy i udaj się API to masz wszystko co leci w EU.

Ja z Ottera i SoFast ma stabilne linki po 3-4 na kanał z tego co oferuje Sweet, Megogo, Rakuten, Xiaomi.

Oczywiście nie wszystko, ale bardzo dużo i do tego coś więcej Smile

---------------------------------

Powiem wam fajna zabawa, mam wszystko z PL co tylko jest w ten czy inny sposób i co najważniejsze stabilnie.

To po co się z tym bawię a bo to moje hobby jest.
Mieć 10 tyś kanałów nie problem i to nic ciekawego wgrywasz listę i masz.

Ciekawsze jest poszukiwanie odnajdowanie tego czego nikt nie ma i to jest fan.

Podziękowali: sky02, Max1000
Odpowiedz
Cześć @sky02
Zacząłem przepisywać i modyfikować te moje skrypty.

Plan mam taki.

Pozyskuję wszystko i zapisuję zgodnie ze standardem xmltv do jednego pliku powiedzmy że to będzie PlusX.xml
To nietykane i nie modyfikowane będzie trafiać na serwer do dystrybucji plik w pełni zgodny z xmltv.
Takie jakie pobierze skrypt i ułoży w pliku xml zgodnie ze standardem xmltv takie trafi na serwer. ( może coś ci to tam ułatwi w obróbce)

W końcu dokończyłem jakiś tam mój EPG Downloader by azman nawet z CLI i GUI, ale to wstępne osobiste testy na razie są

Robota już niestety odbywa się na tym nowym projekcie przygotowanym pod GUI i ubranie to w pełnoprawny program na windę i linuksa (kiedyś tam) bo ja i tak wolę komendami w konsoli.

Jeden przebieg EPGD i mam dwa pliki, jeden dla ciebie (pełne xmltv) drugi dla mnie pod E2 (okrojone xmltv).

Draft programu ala taki szablon testuję od tygodnia i chyba jest dobrze Smile
Jak już ogarnę te wszystkie moje skrypty to rzucam się na WP Program i jak to mi wypali to będę mógł powoli myśleć o odstąpieniu z WG++( ale pewnie jeszcze licencję sobie prywatnie podkreślam prywatnie wezmę na rok).

Węzły Ottera, SoFast, Rakuten i Xiaomi oraz LG jako tako opanowane, listy się generują w setkach pozycji, na razie bez nazw i EPG i picon ale co ważne stream pali i link jest stabilny.
Amagi i Wurl czyli ci najwięksi gracze to na razie hmm pokazali mi środkowy palec, mimo że jakieś tam kanały są bez tokenów i drm tylko w hls to i tak dostęp do tego jest nieźle obwarowany zabezpieczeniami Smile

Tak więc dłubię sobie dalej a i pewnie coś dziś mi się zepsuje Smile w tym EPG.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Coś tam zaczyna powoli się wykluwać Smile

==========================================
   EPG Downloader by azman - WERSJA CLI
[EPG] Wczytywanie bazy danych z: C:\Users\azman\EPG\EPG_Downloader\GOTOWE_XML\PlusX.xml
[EPG] Wczytano 1836 wpisów z lokalnej bazy.
[EPG] --- Uruchamianie scraperów ---
[EPG] Pobieranie danych: DAZNEvents ...
[EPG]  -> DAZNEvents: Zaktualizowano 86 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: DolceVitaTV ...
[EPG]  -> DolceVitaTV: Zaktualizowano 203 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: EWTNPolska ...
[EPG]  -> EWTNPolska: Zaktualizowano 274 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: ElevenOnline ...
[EPG]  -> ElevenOnline: Zaktualizowano 2 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: EmocjeTV ...
[EPG]  -> EmocjeTV: Zaktualizowano 10 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: Eurosport4KSK ...
[EPG]  -> Eurosport4KSK: Zaktualizowano 49 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: EurosportExtraHBO ...
[EPG]  -> EurosportExtraHBO: Zaktualizowano 308 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: EurosportExtraPlayer ...
[EPG]  -> EurosportExtraPlayer: Zaktualizowano 215 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: SferaTV ...
[EPG] OSTRZEŻENIE:  -> SferaTV: Puste dane.
[EPG] Pobieranie danych: TVPSportTransmisje ...
[EPG]  -> TVPSportTransmisje: Zaktualizowano 68 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: TvBiznesowa ...
[EPG]  -> TvBiznesowa: Zaktualizowano 579 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: TvRepublika ...
[EPG]  -> TvRepublika: Zaktualizowano 384 audycji (kanałów: 2).
[EPG] Pobieranie danych: ViaplayOnline ...
[EPG]  -> ViaplayOnline: Zaktualizowano 49 audycji (kanałów: 1).
[EPG] Pobieranie danych: ZPRMedia ...
[EPG]  -> ZPRMedia: Zaktualizowano 2416 audycji (kanałów: 9).
[EPG] Wyczyszczono 474 przestarzałych wpisów (> 12h).
[EPG] Generowanie wynikowego XMLTV...
[EPG] Zapisano [kodi_export]: C:\Users\azman\GOTOWE_EPG\PlusX.xml
[EPG] Zapisano [e2_staging]: C:\Users\azman\EPG\EPG_Downloader\GOTOWE_XML\PlusX.xml
   PROCES ZAKOŃCZONY

---------------------
Pewnie tam pierdzielnik w xml nie zaglądałem jeszcze tak szczegółowo ważne że zasysa a resztę się poukłada.
A teraz trzymajcie kciuki gryziemy duże portale z EPG.
Jak poleci to jesteśmy lepsi niż premiuj WG++ bo nie mamy wtedy żadnych ograniczeń co do ilości i jakości danych po prostu zasysamy wszystko co się da bez ograniczeń związanych z INI WG++ i ich perla.
W skrypcie PY udajemy czy to przeglądarkę, czy TV albo apkę z telefonu i docieramy tam gdzie chcemy po to co nas interesuje.

Przerobiłem obecnie
Selenium (Radio Republika)
Cloudflare Bypass (SferaTV, Viaplay)
Szyfrowane tokeny i autoryzację (Polsat Box, DAZN, Eleven, HBO)
Parsowanie React Server Components (Viaplay)
Ukryte JSON-y w HTML i Regexy (TVP Sport, TV Biznesowa)
Tłumaczenie na żywo (Eurosport 4K)
Google Sheets/CSV (EWTN)

To może i z resztą się uda Smile

Podziękowali: Max1000
1
Odpowiedz
Jak powiadał klasyk " To mi się podoba, o to chodzi"  Smile
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Musisz porozmawiać z @CMKodi jest adminem na By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i także zajmuje się epg. Ba nadaje na tych samych falach co Ty.  Wszystko przerabia na skrypty py. OK może nie wszystko, ale strasznie podobne podejście. Mam wrażenie czasem, że jesteście umysłowymi bliźniakami. No dobra @CMKodi jest bardziej zabawny, robi teraz za wrednego Mikołaja Smile
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości