Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(22-02-2026, 10:41 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że mam nowsze wersje.
Każdemu zainteresowanemu mogę udostępnić, nie robię z tego żadnego problemu.
Nie publikuje na forum, aby nie "drażnić", ale z każdym zainteresowanym zawszę porozmawiam.

Ale niech każdy zastanowi się, czy na prawdę dalej ich potrzebuje?

Nowy FanFilm bardzo mocno się rozwinął i większość funkcji ze starej wersji jest już w nim zaimplementowane.

Niektóre propozycje podrzucam mimochodem tu na forum i za niedługi czas pojawiają się w kolejnym wydaniu. Cieszę się, bo to oznacza, że są warte. I dobrze, niech wszyscy korzystają.

Oczywiście, w "mojej" wersji są rzeczy, których nie ma w nowym FanFilm oraz odwrotnie - nie ma u mnie wszystkich rzeczy, które są w nowym FF i nie wszystkie będą. Nie chcę robić klona 1:1, bo to nie o to chodzi. Niektóre rzeczy widzę inaczej.
Aktualizuję kod w wolnej chwili, bez pośpiechu, o to co uważam, a także inni znajomi, którzy korzystają z tej wersji, za przydatne. Staram się uwzględniać nowe propozycje innych użytkowników na tyle, na ile potrafię. Dużo indywidualnych udało się zrealizować, choć chciało by się więcej.

Moja wersja nie ma własnego repozytorium - i choć jest to już obecnie 1 plik, który może być wykorzystany jako instalator na czyste Kodi (nie potrzebne jest już żadne repozytorium ani zainstalowana wcześniej żadna starsza wersja aby wtyczka działała - wszystkie zależności są aktualizowane automatycznie, bo pochodzą z oficjalnego repo Kodi), to jednak trzeba plik sobie samemu ściągnąć, np. na pendriva i go zainstalować. W nowym FanFilm aktualizacje są automatyczne. Więc to nie każdemu chce się robić.

No i też bardzo ważne - identyfikator wtyczki jest dalej taki sam, jak w nowym FanFilm. Nie zmieniam tego, gdyż korzystam z plików strm w ramach Biblioteki, które odwołują się do tej nazwy, więc gdybym zmienił, to strzeliłbym sobie w kolano. Więc w jednej instancji Kodi można mieć tylko 1 wersję FanFilm. Rozwiązaniem jest druga instancja Kodi w wersji portable, albo to co Arkady poleca - Kodi WBMC.
Ponieważ kod jest otwarty, każdy może sobie grzebać w plikach i samemu zmienić identyfikator wg własnych potrzeb.

Do tej pory, moje wersje wypełniały pustkę, od zaprzestania wydawań aktualizacji do starszej wersji, zanim pojawił się w końcu nowy FanFilm. Teraz już "oficjalna" wersja jest w pełni używalna.

Jeśli będzie zainteresowanie, zostawcie jakiś komentarz/znak pod tym postem. Dla mnie to nie problem, mogę wrzucać tu "swoje" wersje. A jak ktoś chce pozostać anonimowy, to zapraszam na priv.
Zawsze jestem chętny na Twoje nowe modyfikacje i proszę z automatu mi je podsyłać ? Robisz świetną robotę ??
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Ja też poproszę o podesłanie najnowszej wersji pozdrawiam i dziękuję za twoją pracę.
Odpowiedz
i ja również bym prosił o podesłanie z góry bardzo dziękuję Tele, chyba najlepszą opcją jest udostępnianie nowych wersji w tym wątku bo jest dużo osób które dalej korzystają z twojej modyfikacji
Odpowiedz
Mała prośba do zainteresowanych.
Kontaktujcie się z tele via PW, bo zaraz temat zamieni się w spam z prośbami. Dzięki.
Odpowiedz
Kawał solidnej roboty, podobnie jak przedmówcy jestem za publikacją pracy.
Odpowiedz
(22-02-2026, 10:41 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że mam nowsze wersje.
Każdemu zainteresowanemu mogę udostępnić, nie robię z tego żadnego problemu.
Nie publikuje na forum, aby nie "drażnić", ale z każdym zainteresowanym zawszę porozmawiam.

Ale niech każdy zastanowi się, czy na prawdę dalej ich potrzebuje?

Nowy FanFilm bardzo mocno się rozwinął i większość funkcji ze starej wersji jest już w nim zaimplementowane.

Niektóre propozycje podrzucam mimochodem tu na forum i za niedługi czas pojawiają się w kolejnym wydaniu. Cieszę się, bo to oznacza, że są warte. I dobrze, niech wszyscy korzystają.

Oczywiście, w "mojej" wersji są rzeczy, których nie ma w nowym FanFilm oraz odwrotnie - nie ma u mnie wszystkich rzeczy, które są w nowym FF i nie wszystkie będą. Nie chcę robić klona 1:1, bo to nie o to chodzi. Niektóre rzeczy widzę inaczej.
Aktualizuję kod w wolnej chwili, bez pośpiechu, o to co uważam, a także inni znajomi, którzy korzystają z tej wersji, za przydatne. Staram się uwzględniać nowe propozycje innych użytkowników na tyle, na ile potrafię. Dużo indywidualnych udało się zrealizować, choć chciało by się więcej.

Moja wersja nie ma własnego repozytorium - i choć jest to już obecnie 1 plik, który może być wykorzystany jako instalator na czyste Kodi (nie potrzebne jest już żadne repozytorium ani zainstalowana wcześniej żadna starsza wersja aby wtyczka działała - wszystkie zależności są aktualizowane automatycznie, bo pochodzą z oficjalnego repo Kodi), to jednak trzeba plik sobie samemu ściągnąć, np. na pendriva i go zainstalować. W nowym FanFilm aktualizacje są automatyczne. Więc to nie każdemu chce się robić.

No i też bardzo ważne - identyfikator wtyczki jest dalej taki sam, jak w nowym FanFilm. Nie zmieniam tego, gdyż korzystam z plików strm w ramach Biblioteki, które odwołują się do tej nazwy, więc gdybym zmienił, to strzeliłbym sobie w kolano. Więc w jednej instancji Kodi można mieć tylko 1 wersję FanFilm. Rozwiązaniem jest druga instancja Kodi w wersji portable, albo to co Arkady poleca - Kodi WBMC.
Ponieważ kod jest otwarty, każdy może sobie grzebać w plikach i samemu zmienić identyfikator wg własnych potrzeb.

Do tej pory, moje wersje wypełniały pustkę, od zaprzestania wydawań aktualizacji do starszej wersji, zanim pojawił się w końcu nowy FanFilm. Teraz już "oficjalna" wersja jest w pełni używalna.

Jeśli będzie zainteresowanie, zostawcie jakiś komentarz/znak pod tym postem. Dla mnie to nie problem, mogę wrzucać tu "swoje" wersje. A jak ktoś chce pozostać anonimowy, to zapraszam na priv.
Ja również podzielam opinie Kolegów i też uważam (i chciałbym), żebyś powrócił do publikacji swoich nowych wersji na tym forum tak, jak to się odbywało wcześniej.
Uważam, że nikogo nie powinno to "drażnić" a wręcz myślę, że tworzenie jednocześnie dwóch podobnych ale jednak niezależnych i różniących się od siebie projektów może wnosić  dużo dobrego zarówno dla obydwóch stron - poprzez "zdrową rywalizację" bardziej motywując Was, Twórców do podejmowania nowych wyzwań, rozwiązywania kolejnych problemów, pokonywania barier a czasem co już parę razy miało miejsce nawet poprzez wzajemną wymianę doświadczeń - wykorzystując, wymieniając się wzajemnie fragmentami kodu dla wdrożenia pewnych rozwiązań z jednego FF do drugiego. 
W efekcie takiego stanu rzeczy myślę, że najbardziej na tym korzystamy my - końcowi użytkownicy a o to chyba w tym wszystkim chodzi.
Jesteśmy Wam Twórcom zarówno FF Bety jak i FF modu tele bezgranicznie wdzięczni za wasz ogromny trud, poświecenie, za oddawany wolny czas, za bezinteresowność wynikającą z ogromnej pasji do tego, co tworzycie dla nas, realizując przy tym własne zainteresowania i hobby.
DZIĘKUJEMY ZA OBA PROJEKTY FF I PROSIMY O WIĘCEJ.... Smile

(22-02-2026, 12:46 PM)DenDy napisał(a): Mała prośba do zainteresowanych.
Kontaktujcie się z tele via PW, bo zaraz temat zamieni się w spam z prośbami. Dzięki.
Przepraszam względem tego, co napisałeś. Trochę się "zagalopowałem"...

Podziękowali: arkady1964, White_bathtub
2
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Dużo jest tych odniesień w strm? Bo w sumie na wygodniej mieć obie wersie równocześnie.
1
Odpowiedz
Również proszę o podesłanie.
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - masz tutaj
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(22-02-2026, 10:41 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości