26-05-2019, 05:33 PM
(20-05-2019, 11:26 PM)Jaca napisał(a): Pvr Simpme Kodi / Android i Windows nie testowałem innych platform
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <addon id="pvr.iptvsimple2" version="3.5.7" name="PVR IPTV Simple Client 2" provider-name="nightik"> <requires> <import addon="kodi.binary.global.main" version="1.0.13"/> <import addon="kodi.binary.instance.pvr" version="5.10.3"/></requires> <extension point="xbmc.pvrclient2" library_windows="pvr.iptvsimple.dll"/> <extension point="xbmc.addon.metadata">
w pliku addon.xml zmieniamy nazwy np.
pvr.iptvsimple na pvr.iptvsimple2
PVR IPTV Simple Client na PVR IPTV Simple Client 2
pvr.iptvsimple.dll na pvr.iptvsimple2.dll (ocjonalnie nie ma potrzeby)
plik nazywamy [b]pvr.iptvsimple2 i pakujemy do zip / i zainstaluj gotowe / podaj liste do 2 pvr i to wszystko[/b]
[b]nie można robić wersji w windows na android i odwrotnie (ale to chyba wiadomo)[/b]
Czy mógłbyś dokładniej opisać jak to zrobić na androidzie? Używam Raspberry Pi, chciałem zrobić sobie podwójny IPTV. Kiedyś czytałem na forum, że można zrobić to kopiując pliki użytkownika do drugiego katalogu i zmieniając tylko nazwę tego katalogu (ale nie wiem gdzie szukać tego, w addons nie mam IPTV).
Co do Twojego wpisu próbowałem zrobić to na windows przez skopiowanie treści do notepada i zapisaniu jako pvr.iptvsimple2.xml i spakowaniu w zip o takiej nazwie. Oczywiście napisałeś, że to na Androidzie nie zadziała więc jak to zrobić na Androidzie? Próbowałem też łącząc się przez WinSCP i tam tworzyłem nowy plik xml i pakowałem go w zip ale też przy próbie instalacji pojawia się komunikat o "nieudanej próbie".