Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodanie dysku podłączonego pod router jako żródło
(08-04-2021, 07:06 PM)jerzyk17 napisał(a):
(08-04-2021, 06:38 PM)dziobson napisał(a): tak, na kompie wchodzac w siec mam widoczny router/dysk przy pierwszym wejsciu zarzadalo hasla i loginu, udalo sie bez problemu. win 10 (recznie uruchomiona samba v1)
niedawno zainstalowalem kodi na pc tez bo latwiej mi sprawdzac Wasze podpowiedzi

natomiast na zadnym kodi nie moge przebic sie przez prosbe o haslo, pc/telefon/tv

To teraz tylko router z dyskiem i Windows 10 (z włączoną obsługą SMB v1) i Kodi na Windows.
Telefon i telewizor na bok. Tam już masz nowsze androidy, na których SMB v1 nie zadziała...
W Windows 10 masz już SMB v1 to teraz w Kodi musi działać...
jedyne na czym mi zalezy to tv. nie moge tego ogarnac, na tv z reszta na kazdym urzadzeniu dysk jest widoczny ale nie moge korzystac z jego zawartosci

jak rozumieć "nie moge przebic sie przez prosbe o haslo"?
wyskakuje okienko do wpisania loginu i hasla, wpisuje zatwierdzam i okienko znika ale folder sie nie otwiera

(08-04-2021, 07:03 PM)ScatMan91 napisał(a): Podrzuć logi z kodi jak próbujesz się połączyć z dyskiem. Odblokuj PW Wink
nie mam pojecia gdzie odblokowac PW xD
w rejestrze zdarzen nic nie ma
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dodanie dysku podłączonego pod router jako żródło - przez dziobson - 08-04-2021, 07:10 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości