Problem w tym że ten konfig chyba jest jako serwer i o dziwo uruchomiłem wedlug tego przykładu ( no podobnego przykładu nie docker ale już WG jest w systemie CE tylko trzeba go uruchomić ) ....ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć konfiguracji pod klienta czyli żeby się połączyć z serwerem WG np. w sieci LAN i dostać się do zasobów SAMB-y i plików audio / wideo
Dodatkowo o ile mogę wywnioskować to nawet konfiguracja w systemach Linux .... a np LibreElec / CoreElec chyba się różni :-(
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wireguard to oczywiście nowość ale w niedługim czasie zupełnie wyprze OpenVPN -a a dlaczego to już można wyczytać w necie ... w skrócie bezpieczniejszy ale przede wszystkim szybszy i mniej zasobożerny !
Dodatkowo o ile mogę wywnioskować to nawet konfiguracja w systemach Linux .... a np LibreElec / CoreElec chyba się różni :-(
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wireguard to oczywiście nowość ale w niedługim czasie zupełnie wyprze OpenVPN -a a dlaczego to już można wyczytać w necie ... w skrócie bezpieczniejszy ale przede wszystkim szybszy i mniej zasobożerny !