Witam w klubie.
Wczoraj po awarii 6/7 boxa i braku jakiegokolwiek w "zapasie" padła szybka decyzja o zakupie Canal+...
Ogólnie - miaem do tej pory kilka boxów z androidem - po kolei idąc procesorami: s905/s905x/s905x2 (2 różne boxy)/s905x3 (2 różne boxy)/s922x - do dziś działa jedynie s905 na armbian
. A i jeszcze firesticka pierwszej generacji. Podsumowując chińskie androidy i optymalizacje - po pierwszym boxie przeszedłem na libreelec/coreelec bo się nie dało korzystać z androida - koszmar. Tu - ten androidTV śmiga b. przyjemnie. Kodi - na początku tragedia... ale po ustawieniu w opcjach androida usypiania a nie wyłączania, po zabawie z hdmi-cec w telewizorze - to b. fajny sprzęt. Nie mam żadnych problemów z buforowaniem, pomimo małej ilości wolnej pamięci. Coreelec? Nie mam szybkich pendrive - więc start strasznie mulił - potem na b. wysokim poziomie. Ale... czas przenosin mojej kopii zapasowej w obrębie pendrive/pendrive to tragedia - będę musiał zrobić ręcznie przenosiny. Nie działa mi też startowanie coreelec przez hub usb - ale tu problemem może być to, że on startuje, zapala się na hubie dioda, a po sekundzie gaśnie - hub jest aktywny, spróbuję go zasilić - może wtedy ruszy - byłyby światełka.
Ogólnie - pod android - b. sympatyczny sprzęt - bez najmniejszych problemów działający. Mała ilość wolnej pamięci - ale nie ma problemów z buforowaniem/działaniem
Na - :
Launcher i różowy kolor i podpowiedzi - ale to da się zmienić
1x USB - dla mnie mało (ale da się ładnie hubem ominąć)
wielkość - jest duży. W porównaniu z chińskimi maluszkami - jest duży
nie do końca działa tak fajnie pilot od TV jak w coreelec - nie wszystkie klawisze są prawidłowo rozpoznawane - część jest na stałe przypięta do androida
- będę ogarniał.
eth - 100
ambilght -
nie działa tak jakbym chciał
Na +- (bo nie umiem ocenić):
Mała ilość ram - ale... o dziwo - to działa
Android... nie używałem na tv nigdy - ale dzieciaki już mają pomysły na gry
tego na coreec nie ma
Na +:
Bardzo fajny bluetooth - zasięg większy niż miałem w jakimkolwiek boxie - gamepady faktycznie z 8 metrów działają
Oryginalny pilot - fajnie wyważony - zachęca do podrzucania w dłoni.
Sprawne wifi 5 - wyciągam 85% łącza - nie jest źle
Wielkość - ciepłe powietrze ma się gdzie podziać.
Działanie hdmi-cec - usypianie działa b. sprawnie - ale muszę ustawić pilota od TV prawidłowo
Netflix - bez problemu na kodi w 1080p, inne wtyczki też sprawnie. Nie mam problemów z buforowaniem w plex/tb7 które ostatnio miewałem - ale to chyba mój stary box się kończył
Piekło zamarzło @Łonogrzmot - używam Androida
Wczoraj po awarii 6/7 boxa i braku jakiegokolwiek w "zapasie" padła szybka decyzja o zakupie Canal+...
Ogólnie - miaem do tej pory kilka boxów z androidem - po kolei idąc procesorami: s905/s905x/s905x2 (2 różne boxy)/s905x3 (2 różne boxy)/s922x - do dziś działa jedynie s905 na armbian
. A i jeszcze firesticka pierwszej generacji. Podsumowując chińskie androidy i optymalizacje - po pierwszym boxie przeszedłem na libreelec/coreelec bo się nie dało korzystać z androida - koszmar. Tu - ten androidTV śmiga b. przyjemnie. Kodi - na początku tragedia... ale po ustawieniu w opcjach androida usypiania a nie wyłączania, po zabawie z hdmi-cec w telewizorze - to b. fajny sprzęt. Nie mam żadnych problemów z buforowaniem, pomimo małej ilości wolnej pamięci. Coreelec? Nie mam szybkich pendrive - więc start strasznie mulił - potem na b. wysokim poziomie. Ale... czas przenosin mojej kopii zapasowej w obrębie pendrive/pendrive to tragedia - będę musiał zrobić ręcznie przenosiny. Nie działa mi też startowanie coreelec przez hub usb - ale tu problemem może być to, że on startuje, zapala się na hubie dioda, a po sekundzie gaśnie - hub jest aktywny, spróbuję go zasilić - może wtedy ruszy - byłyby światełka.Ogólnie - pod android - b. sympatyczny sprzęt - bez najmniejszych problemów działający. Mała ilość wolnej pamięci - ale nie ma problemów z buforowaniem/działaniem
Na - :
Launcher i różowy kolor i podpowiedzi - ale to da się zmienić

1x USB - dla mnie mało (ale da się ładnie hubem ominąć)
wielkość - jest duży. W porównaniu z chińskimi maluszkami - jest duży
nie do końca działa tak fajnie pilot od TV jak w coreelec - nie wszystkie klawisze są prawidłowo rozpoznawane - część jest na stałe przypięta do androida
- będę ogarniał.eth - 100

ambilght -
nie działa tak jakbym chciałNa +- (bo nie umiem ocenić):
Mała ilość ram - ale... o dziwo - to działa
Android... nie używałem na tv nigdy - ale dzieciaki już mają pomysły na gry
tego na coreec nie maNa +:
Bardzo fajny bluetooth - zasięg większy niż miałem w jakimkolwiek boxie - gamepady faktycznie z 8 metrów działają
Oryginalny pilot - fajnie wyważony - zachęca do podrzucania w dłoni.
Sprawne wifi 5 - wyciągam 85% łącza - nie jest źle
Wielkość - ciepłe powietrze ma się gdzie podziać.
Działanie hdmi-cec - usypianie działa b. sprawnie - ale muszę ustawić pilota od TV prawidłowo

Netflix - bez problemu na kodi w 1080p, inne wtyczki też sprawnie. Nie mam problemów z buforowaniem w plex/tb7 które ostatnio miewałem - ale to chyba mój stary box się kończył
Piekło zamarzło @Łonogrzmot - używam Androida
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.