07-12-2023, 04:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2023, 05:33 PM przez arkady1964.)
W box-ie Canal+ musi być załączony w Ustawieniach urządzenia > Dźwięk > Dźwięk przestrzenny i Dźwięki systemowe.
Ja korzystam z dźwięku przestrzennego wykorzystując wyjście SPDIF dla Kodi. Ustawiam w Kodi, następująco (wszystkie ustawienia muszą być dokładnie takie jak podane poniżej):
Ustawienia > System > Dźwięk
Liczbę kanałów pozostawić na 2.0
Włączyć miksowanie stereo w górę
Przekazywanie dźwięku musi być koniecznie załączone!
Urządzenie odbiorcze AudioTrack (RAW), Android IEC packer
Należy załączyć wyświetlane wszystkie cyfrowe formaty wielokanałowego audio tj.
Obsługuje Dolby Digital (AC3)
-Transkoduje do formatu Dolby Digital (AC3)
Obsługuje format Dolby Digital Plus (E-AC3)
Obsługuje format DTS
Obsługuje format DTS-HD
Inne ustawienia dźwięku bez żadnych zmian.
Jak nie miałem tych ustawień dźwięku w Kodi, przez cały czas przekazywany dźwięk z amplitunera był przerywany co kilka sekund, nie szło oglądać filmu... Bardzo istotne okazało się pozostawienie w ustawieniach kanałów na 2.0 oraz załączenie miksowania stereo w górę.
Pozdrawiam
Edycja. Powyższe ustawienia dźwięku w Kodi są to ustawienia stosowane w moim sprzęcie Android TV, ale są też inne, które działają poprawnie.
Ja korzystam z dźwięku przestrzennego wykorzystując wyjście SPDIF dla Kodi. Ustawiam w Kodi, następująco (wszystkie ustawienia muszą być dokładnie takie jak podane poniżej):
Ustawienia > System > Dźwięk
Liczbę kanałów pozostawić na 2.0
Włączyć miksowanie stereo w górę
Przekazywanie dźwięku musi być koniecznie załączone!
Urządzenie odbiorcze AudioTrack (RAW), Android IEC packer
Należy załączyć wyświetlane wszystkie cyfrowe formaty wielokanałowego audio tj.
Obsługuje Dolby Digital (AC3)
-Transkoduje do formatu Dolby Digital (AC3)
Obsługuje format Dolby Digital Plus (E-AC3)
Obsługuje format DTS
Obsługuje format DTS-HD
Inne ustawienia dźwięku bez żadnych zmian.
Jak nie miałem tych ustawień dźwięku w Kodi, przez cały czas przekazywany dźwięk z amplitunera był przerywany co kilka sekund, nie szło oglądać filmu... Bardzo istotne okazało się pozostawienie w ustawieniach kanałów na 2.0 oraz załączenie miksowania stereo w górę.
Pozdrawiam
Edycja. Powyższe ustawienia dźwięku w Kodi są to ustawienia stosowane w moim sprzęcie Android TV, ale są też inne, które działają poprawnie.