02-05-2025, 07:24 AM
(30-04-2025, 05:58 PM)pastys napisał(a): U mnie na Windowsie z CDA pobieranie działa losowo. Z reguły wyskakuje komunikat: Nieobsługiwany typ pliku wideo application/vnd.apple.mpegurl, natomiast zdarza się, że za którymś razem zaskoczy.To samo teraz zaobserwowałem. Tak jakby CDA losowo ustawiało, czy będzie to format typu mp4 czy jednak w formie listy m3u8. Nie wiem, od czego to zależy. A może to resolver wysyła jakieś losowe nagłówki do serwera CDA?
Cytat:Z kolei z filman działa bez zarzutu. Świat w płomieniach pobrałem przed chwilą w formacie MP4 (DOODSTRAM).Nie wiem, czemu Filman zrobił 2 formaty, ale dzięki temu, że zrobili format MP4, można to łatwo pobrać.
Cytat:Dla odmiany z ekinotv jeszcze nigdy nic mi się nie udało pobrać (komunikat: nieznany rozmiar do pobrania).Nie wszystko da się łatwo pobrać. Menadżer pobierania napisany dla FanFilm, dla uproszczenia ma pewne założenia.
Główne to format źródła - musi być cały plik, typu mp4, mkv, avi, oraz znany rozmiar do pobrania. Jeśli któryś z tych warunków nie jest spełniony, pobieranie nie będzie realizowane. To nie znaczy, że się nie da, ale trzeba by bardziej skomplikować kod, aby to obsłużyć. A ponieważ w dzisiejszych czasach mało już się pobiera, bo prawie wszystko jest dostępne online, to na ten moment, nie jest planowane rozbudowywanie tego narzędzia.
Z doświadczenia i testów wynika, że jak jednak chcemy pobierać za pośrednictwem FanFilm, to najlepiej pobierać z serwisów hostingowych typu tb7/xt7, rapideo/nopremium/twojlimit, CDA premium, Filman API (typ MP4). Większość darmowych źródeł (jak nie wszystkie) stosują inny format, przystosowany raczej do streamingu online, więc na ten moment nie pobierzemy z nich.
Nie wiem, może są jakieś wtyczki do Kodi, które pobierają każdy rodzaj formatu?
Podziękowali: arkady1964