sory jeśli zawracam niepotrzebnie głowę...ale mam pytanie ponieważ szukam informacji odnośnie źle działającego sygnału HDMI w moim HTPC / Libreelec. Mam duży problem uzyskania sygnału wideo przez hdmi na TV jeśli uruchamiam mój htpc/librelec przed przełączenie na właściwy hdmi / htpc podłączony do TV... dopiero za jakiś czas. Efekt to oczywiście czarny ekran ( i lipa nie można uzyskać obrazu ) :-) ... wiem że to może być błąd samego FW Libreelec i mojego htpc / płyty głównej są nawet jakieś tutoriale o edid czyli wymuszenie konkretnego HDMI. Ale postanowiłem zmienić skórkę / skina na standardowego Estuary i ...testuję już dłuższy czas i jest chyba OK ? ... pomimo iż dopiero za jakiś czas po uruchomieniu htpc przełączam na ekran TV "to łapie" obraz dość szubko jednak tylko na skinie Estuary. Po przejściu znowu na preferowany przeze mnie Arctic: Zephyr 2 - Resurrection wszystko jest OK ale do jakiegoś czasu potem znowu problem powraca i tak w kółko :-)
Czy może ktoś spotkał się z takim problemem ?
Ps. niestety sytuacja powtórzyła się na standardowym skinie (estuary)...uppsss :-( ... zatem to wina FW (libreelec) + mój sprzęt ...szukam dalej
pozdro
Czy może ktoś spotkał się z takim problemem ?
Ps. niestety sytuacja powtórzyła się na standardowym skinie (estuary)...uppsss :-( ... zatem to wina FW (libreelec) + mój sprzęt ...szukam dalej
pozdro