17-08-2025, 11:21 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2025, 04:19 AM przez manieKMP.)
Jakiś dodatkowy plus z tego, że dostałem sprzęt do ustawienia dla kogoś i podczas prac doszło znajdownie błędów, nie tylko w przypadku AZ2: R. W innych testowanych skórkach też na takowe trafiłem, plus w becie FF... 
W sumie, to na chwilę obecną nawet nie wiem jak to jest "obsługiwane".
Czy ta lista określa indywidualne xml-e jak w typach widoków (przez co taki "widget_text.xml" można by sobie "podujmać" i "zszyć" ze skórką
), czy może jest to jeden kompleksowy plik ze wszystkimi rodzajami wyglądów/"Aspektów", "zapinany" w innchy rónych plikach, przez co trzeba by było "wykrajać" segmenty kodu, na taki "przeszczep".

Swoją drogą, to rozbudowana ta nazwa opcji i pewnie robi coś więcej niż dodanie/odjęcie roku produkcji przy tytułach.
Tak bez "kontekstu" to chyba, przykładowo:
- Stosuj domyślne etykiety dla widoku list
- Domyślne etykiety w widokach list
- Domyślna etykieta dla list
raczej nie wiele zmieni w rozumieniu działania opcji, choć krótsze łatwiej napisać, jak się ktoś będzie pytał o takie rzeczy.

Co do reszty pkt. to dzięki za naprawę.
Edit:
Nocka "testów" i trafiłem na kolejny bug, tylko nie wiem czy skórki, czy może FF (bo testy idą i jej i bety "jednocześnie"
).
Mianowicie chodzi o informację wyswietlaną pod zegarkiem:
![[Obrazek: IVxhKz4l.jpeg]](https://i.imgur.com/IVxhKz4l.jpeg)
Na screenie widnieje "Strona 3 z 3"...
Sęk w tym, że screen jest z pobytu w gatunku filmów przygodowych (ten gatunek na modzie wod tele ma 142 strony), więc "wszystkich stron" (druga cyfra) powinno być więcej, a numer dla "Strona 3" zmienia się gdy jest się na tej samej stronie.
Z 1 na 2 się zmienia gdy przechodzi się na 19 pozycję na liście (tu gdy byłem na "Flow"), a z 2 na 3 jak jest się na pozycji "Następna strona". W drugą stronę, z dołu do góry też jest inaczej, co na screenie w pewnym sensie widać, bo 3-ka pozostała, choc przesuwałem się do góry (będąc na "Następna strona" 2 pojawia się na 10 pozycji licząc od dołu, a 1 na 12 od dołu).
Chyba że znowu coś przegapiłem i trzeba coś przestawić.
Podziękowali: arkady1964

Cytat:Ad. 1W tym wypadku pewnie nie pomoże "pomysł" na wykonanie "przeszczepu" z innej skórki, choćby z "Horizon 2"...
Bardzo mało prawdopodobne bym coś takiego wprowadził.
To co związane z widgetami jest piekielnie zagmatwane i ciągle się tam gubię.
W sumie, to na chwilę obecną nawet nie wiem jak to jest "obsługiwane".
Czy ta lista określa indywidualne xml-e jak w typach widoków (przez co taki "widget_text.xml" można by sobie "podujmać" i "zszyć" ze skórką
), czy może jest to jeden kompleksowy plik ze wszystkimi rodzajami wyglądów/"Aspektów", "zapinany" w innchy rónych plikach, przez co trzeba by było "wykrajać" segmenty kodu, na taki "przeszczep".Cytat:Ad. 2A no widzisz, nic dziwnego że przegapiłem... Jak się "krowie" nie pokaże, to nie "skuma", bo nie "żaba".
Tak, istnieje taka opcja w skórce.
Ustawienia skóry -> Biblioteka -> Typy listy wtyczek używają standardowych etykiet (daj na OFF).
Nazwa, albo tłumaczenie na polski jest mało precyzyjne (nie ja to robiłem).
Jurial po angielsku nazwał to "Add-on list viewtypes use default labels".
Jak macie jakieś propozycje odnośnie nazwy to chętnie wysłucham

Swoją drogą, to rozbudowana ta nazwa opcji i pewnie robi coś więcej niż dodanie/odjęcie roku produkcji przy tytułach.
Tak bez "kontekstu" to chyba, przykładowo:
- Stosuj domyślne etykiety dla widoku list
- Domyślne etykiety w widokach list
- Domyślna etykieta dla list
raczej nie wiele zmieni w rozumieniu działania opcji, choć krótsze łatwiej napisać, jak się ktoś będzie pytał o takie rzeczy.

Cytat:ps. ikon dla widgeta nie maNo to coś mi się pogiełbasiło, no ale przerobić (nie tylko) konfig czterech skórek w kilka godzin, robiąc to jak reksio z taśmą filmową i stemplem, to w sumie mogło się pokićkać.

Co do reszty pkt. to dzięki za naprawę.

Edit:
Nocka "testów" i trafiłem na kolejny bug, tylko nie wiem czy skórki, czy może FF (bo testy idą i jej i bety "jednocześnie"
).Mianowicie chodzi o informację wyswietlaną pod zegarkiem:
![[Obrazek: IVxhKz4l.jpeg]](https://i.imgur.com/IVxhKz4l.jpeg)
Na screenie widnieje "Strona 3 z 3"...
Sęk w tym, że screen jest z pobytu w gatunku filmów przygodowych (ten gatunek na modzie wod tele ma 142 strony), więc "wszystkich stron" (druga cyfra) powinno być więcej, a numer dla "Strona 3" zmienia się gdy jest się na tej samej stronie.
Z 1 na 2 się zmienia gdy przechodzi się na 19 pozycję na liście (tu gdy byłem na "Flow"), a z 2 na 3 jak jest się na pozycji "Następna strona". W drugą stronę, z dołu do góry też jest inaczej, co na screenie w pewnym sensie widać, bo 3-ka pozostała, choc przesuwałem się do góry (będąc na "Następna strona" 2 pojawia się na 10 pozycji licząc od dołu, a 1 na 12 od dołu).
Chyba że znowu coś przegapiłem i trzeba coś przestawić.

Podziękowali: arkady1964