26-10-2025, 02:54 PM
(26-10-2025, 10:27 AM)rysson napisał(a):(25-10-2025, 07:00 PM)mariuszt napisał(a): Ok, wszystko jasne. Tak jak napisałeś, źle zrozumiane opcje.
Przydałby się jakiś przewodnik po tych opcjach.
No przewodnik tworzy się powoli w tym wątku. Zachęcam do własnego opisywania to można by takie fragmenty scalić w jedno.
Co do dokumentacji, to muszą starczyć te lakoniczne opisy w pliku.
No może warto by trochę je uporządkować i tu przechodzimy do Twojego zgłoszenia. Oprócz tego, że nazwy można by poprawić (np. mixed a nie partial, czy rewatching zamiast already_watched) to czy Ty widzisz potrzebę osobnego oznaczania na pasku postępu odcinków w trakcie odtwarzania?
Znaczy czy masz taki realny scenariusz, w którym masz kilka odcinków zaczętych ale nie skończonych i chciałbyś graficznie widzieć które to są?
Pytam bo to wygląda na dość egzotyczny przypadek.
Zacznijmy może od tego, że dla mnie Trakt to nie tylko seriale. A właściwie to przede wszystkim filmy. A te jak wiadomo z roku na rok stają się coraz dłuższe, więc zdarza się, że mam na liście jakiś rozpoczęty, czasem także taki który zacząłem oglądać i raczej nie będę kontynuował. Dlatego myślałem, że właśnie takie filmy będą miały pasek postępu oglądania w innym kolorze. Ale tak naprawdę nie ma to dla mnie większego znaczenia, po prostu źle zrozumiawszy funkcjonalność opcji myślałem, że działa niewłaściwie.
Natomiast niejako przy okazji zauważyłem, chociaż to trochę odbiega od głównego tematu, że jedna z opcji na listach Trakt działa wybiórczo, nie wiem niestety od czego to zależy. Chodzi o "Wyczyść pozycję wznawiania". Dla niektórych filmów zeruje procent odtworzonego materiału, dla innych nic się nie zmienia.